Бугарски пасош - Да или не?

Статус
Затворена за нови мислења.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Да не знае некој до кај се броевите и што е работа што не излегуваат нови ?
Почти целата државна администрациja е парализирана поради различни причини. Предпоставувам дека тоа е резултат от политичките околности во Бугариja.
--- надополнето: 27 септември 2013 во 20:30 ---
Нека стои каде сака, чим некој се откажува од државјанството се откажува од се она што потпишал дека е. А во архивите ако сака и со златни букви нека стојат граѓаните. После ете ќе ви се отвори работа за пребројувања на вратени државјанства. Баш ме интересира таа цифра после 10 години каква ќе биде.

Кога земаш Германско државјанство се откажуваш од сите државјанства. Германија не признава двојни државјанства.
Леандра,таа теза ja слушавме уште во 2005-2006 година, кога ке видиме ние кога паднат визите за македонските грагани како ке горат бугарски пасоши на плоштад во Скопje...Доjде 2013 година,па веке колко години имате безвижен режим...продолжува земането на бугарски пасош. Падането на вашите визи не запре този процес... плашам се дека и после 10 години нема да треба да броим вратени државjaнства,а земени заради ваши работи внатре во РМ.
--- надополнето: 27 септември 2013 во 20:39 ---
Каква врска има тоа колку пати ти ке влезеш во бугарија и дали ке влезеш воопшто, но со оглед на претходниот твој пост мислам дека е излишно да се објаснуваме.
Сега последно што гледав на вести е дека твоите сонародници по пасош забранија или покушаа да забранат под името на Гоце Делчев да стои дека е Македонски револуционер, ама најверојатно тоа тебе ти е сеедно, така да....
Поинтересно е фактот,дека светската организациja УНЕСКО унажи протестот на бугарската страна и беха изменени надписите.
Сега се нивните 5 мин Владе, нека ги уживаат, додека нашине заспани убавици спијат.
Плашам се Леандра,дека вашите 5 минути поминаха и траеха цели 50 години. Сега е ред на нашите 5 минути.
--- надополнето: 27 септември 2013 во 20:41 ---
А дали е така?Ако било така зар они тоа мирно би го гледале и со драга волја би делеле блгарски паспорти?Само едно се прашувам зошто оваа наша патриотска влада скоро една деценија е на власт а не им овозможува услови на нашите од Бугарија и од Грција на едноставен и брз начин да добиваат Македонски државјанства?Реципроцитет,тоа е да им возвратиме со истите мерки и методи.Еве тоа и Албанската влада ќе им го овозможи на сите Албанци било каде во соседните земји да добиваат државјанства од матичната земја.Што чекаат нашиве министри уште,некој друг да ја заврши работата место нив.
Време е Македониja да се загрижи за приближно 2 милиона наследници на сите македонски бегалци во Бугариja. Но таа тоа не го прави.
--- надополнето: 27 септември 2013 во 20:46 ---
*Ако тоа е вистина, вие мора да жалите наjмного,заштото македонецот тогава докажува дека е готов на се и сешто (да биде се и сешто),само да излезе надвор от Македониja и да бара самун леб. *
fmi, ako ne vlezevte vo EU, i tvojata sosedna drzava (Romania ili koja bilo druga, vklu4uvaki ne i nas, Makedonija ) e 4lenka na EU , dali ti ke sedese so skrsteni race i nemase da posakas EU passport, koj ke mozese da go isvadis so istata procedura kako sto vide davate pasosi ??
Nemase da se pisis makedonec, srbin, albanec, grk, afrikanec.......romanec, tur4in.... ???
Dali ako ti se nudat podobri uslovi ti ke si sedese vo tvojata omilena blgarska i ke re4ese jas sega sam samo blgarin??
Dali ti mislis deka makedoncite koi vadat passporti se navistina blgari?
Aj te molam odgovori mi na ovie prasajna, i ne sakam da begas nastrana od niv.
Под мое достоjнство е да идам да барам виза за некаде, па да не зборувам да вадам туг пасош,а да не зборувам през ум да ми мине да се пишам за албанец,грк,србин,руснак или кинез... абсурд.
--- надополнето: 27 септември 2013 во 20:53 ---
Зависи према кој. Према бугарската држава тој е бугарин.
Тој некој дали лажел дека е бугарин само за да земи пасош или ја зборувал вистината пред меѓународен фактор воопшто не е битно. Тој некој изјавил дека има бугарски корени што значи дека е бугарин и тоа доброволно без никаква присила. Бугарија располага со официјален доказ дека тука има минимум 100000 бугари кои немаат никакви права за разлика од другите малцинства. Тоа е она битното што треба да го сфатиш , а не дали сите што зеле бугарски пасош се чувствуваат бугари. Тоа ама воопшто не е битно во дадениот случај.
Сега се надевам дека ти е појасно каде лежи зајакот.
Утре или во блиска иднина на попис кога нема да испаднат 100000 бугари таа има легално право да праша каде исчезнаа тие бугари( го немаат тие тоа во уставот дека не треба да се грижат за своето малцинство во други држави) и да дојде до легален заклучок дека тука се врши дискриминација по национална основа. Можат да прашаат ( да не уценуваат со било што и било каде каде имаат право на вето и тоа правно гледано сосем легално) зошто нема бугарски паралелки, бугарски телевизии и зошто ги нема во уставот и уште еден куп заебанции пошто секако имаат црно на бело дека тука има 100000 бугари. Ете и да ги вметнеме во уставо и да им удоволиме, и да им отвориме училишта каде ке им најдеме луѓе кои ке одат во тие училишта за да следат настава на бугарски јазик. И каде ке им измислиме 100000 бугари на попис. Тоа ти мене кажими . Затоа немој да бидиш наивен, не е се така како што изгледа. Тоа што ни го прави грција е ништо према тоа што може да го прави бугарија( која сега засега и нема некоја потреба пошто и грците сосем доволно прават ). Но еден ден тие имаат скриен адут во своите раце. Што имаме ние како контра мерка. 1000 Македонци во Пиринска Македонија.
Интересно е дека се плашите от един процес,коj го создавате сами вие. Колкото повеке се изолирате и колкото повеке не се интегрирате во европското семеjство, то толкова повеке затануване по бугарски пасоши ке има.
Еве винаги сум се чудил,зашто барате македонците во Бугариja во пиринска Македониja. Зашто заборавате бегалците от Вардарска и Егеjска Македониja,кои са насекаде и бегате от нив. Па даjте им право на пасоши, покажете им дека тоа е нивната држава.Даjте им бенефиции на тези македонци.

Член од
16 септември 2007
Мислења
1.486
Поени од реакции
338
Jaвно страхот оди се повеке и повеке...

http://sitel.com.mk/node/98282
Заборават само едно, Бугариja не дава државjанства само на луге от Македониja.
Интересно ми е што е хиенското овде ?!
Како групациjaта македонски манифест си представува,дека македонската влада може да се вмеша во внатрешните работи на Бугариja и да бара прекин на даване на државjaнства врз база на закон?Како си представуват един род поделен мегу две држави да нема право на државjaнство и на другата држава?!Овде станува прашане и за роднински врзки.
Што значи Бугариja да го булгаризира македонскиот идентитет, па нели македонските интеректуалци како например амбасадорот Христо Ников се пожали дека во посета на Банско слушнал премного македонски песни по телевизиските канали... како може тогава Бугари да го булгаризира македонскиот идентитет или недаj Боже да го уништи,кога таа врие от македоништина според амбасадорот например?! Или може би се мисли на македонскиот идентитет ставен врз темелите на спбската скара,песните на Цеца и партизанското начало?!Ако е вака,да може да го булгаризира или да е тргнало да се уништи.
Aj ne zaebavaj koj rod ajde de mnogo golemi gluposti napisani Makedoncite zimaat pasosi da rabotat vo zapadna evropa bez problem t.e da ne gi zezaat so ogranicuvanje na 3 meseci a toa deka sme rod toa go pokazuva Bg drzava koga glassa vo evropski parlament abe ajde site znaat zosto zemaat Makedoncite pasosi ako e taka zosto ne se preselat i da ziveat vo BG zosto idat vo Germanija Britanija itd ako se Bugari treba da odat i da ziveat i rabotat vo BG ama ne go pravat toa zosto eve i vo BG stapka na nevrabotenos e 11 % pa eden milion Bugari se iselija toa e celata finta za BG pasosi ...Cekaj da vidis kolku ce se iselat po 2014 godina ..

Член од
11 јуни 2013
Мислења
56
Поени од реакции
22
Почти целата државна администрациja е парализирана поради различни причини. Предпоставувам дека тоа е резултат от политичките околности во Бугариja.
--- надополнето: 27 септември 2013 во 20:30 ---

Леандра,таа теза ja слушавме уште во 2005-2006 година, кога ке видиме ние кога паднат визите за македонските грагани како ке горат бугарски пасоши на плоштад во Скопje...Доjде 2013 година,па веке колко години имате безвижен режим...продолжува земането на бугарски пасош. Падането на вашите визи не запре този процес... плашам се дека и после 10 години нема да треба да броим вратени државjaнства,а земени заради ваши работи внатре во РМ.
--- надополнето: 27 септември 2013 во 20:39 ---

Поинтересно е фактот,дека светската организациja УНЕСКО унажи протестот на бугарската страна и беха изменени надписите.

Плашам се Леандра,дека вашите 5 минути поминаха и траеха цели 50 години. Сега е ред на нашите 5 минути.
--- надополнето: 27 септември 2013 во 20:41 ---

Време е Македониja да се загрижи за приближно 2 милиона наследници на сите македонски бегалци во Бугариja. Но таа тоа не го прави.
--- надополнето: 27 септември 2013 во 20:46 ---

Под мое достоjнство е да идам да барам виза за некаде, па да не зборувам да вадам туг пасош,а да не зборувам през ум да ми мине да се пишам за албанец,грк,србин,руснак или кинез... абсурд.
--- надополнето: 27 септември 2013 во 20:53 ---

Интересно е дека се плашите от един процес,коj го создавате сами вие. Колкото повеке се изолирате и колкото повеке не се интегрирате во европското семеjство, то толкова повеке затануване по бугарски пасоши ке има.
Еве винаги сум се чудил,зашто барате македонците во Бугариja во пиринска Македониja. Зашто заборавате бегалците от Вардарска и Егеjска Македониja,кои са насекаде и бегате от нив. Па даjте им право на пасоши, покажете им дека тоа е нивната држава.Даjте им бенефиции на тези македонци.
Хахаха, абе ако се пишиш македонец или русин што ќе ти стане?
За виза другар4е тешко можеш да добиеш, па и кога знаеш дека твојата земја нема да влезе во ЕУ во наредните 20 год. не знам што би правел....најверојатно би седел во бг. и би чекал, запираќи го времето, кога ќе помине и ќе влезеш во ЕУ , тогаш се ќе одмрзнеш и си возиш како нов:ROFLMAO:.
Е арно ако ние сне биле во ЕУ тогаш ти би дошол и би побарал пасапорт наш(y), а са шип да се пишиш и земеш паспорт тоа на друг ќе му кажеш, јас те уверувам дека ниту еден македнонец нема да земе тасов паспорт(y), а ако си имаш македонски или руски од овие што ги наведе, ќе си фуркаш и курца нема да ми те боли. Ти навистина ме уценуваш да се пишам бугарин, но знаеш ли дека на секој документ во овие години тука се водам како македонец?
јас не знам како давате паспорти, стварно ви се чудам, ај на овие што имаат дедо, прадедо и имаат докази, документи дека биле бугари нив слободно давајте му кур не ме боли, но со еден обичен документ на кој ме тераш да се потпишам, исто така моите родители и дедовци кај ќе го носиш тој документ и каде ќе докажуваш (јас можи лажам како ќе ме откриеш)?
Утре кога ќе земам швајцарски паспотр ќе се пишам друга националност и ќе ти го вратам државјанството, после што ќе правите со документите? Политика е сето батко, немој да се лажеш дека може нешто да се направи, но тоа е тоа кога ги имате глупи пратеници кои мислат дека нивните закони се во полза на бугарија грешат. Сите што бегаат и земаат ваш пасопрт, треба да ви го вратат после искористувањето, и тоа треба да оди во круг, едни вадат искористуваат и фрлаат, кој губи Македонија или бугарија? За кого ќе се залагам јас за бг? хахха , стварно мутава работа:ROFLMAO:

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Ти не мож да си прочетеш постот отстрани, да видиш ти колко си "цивилизиран".
Оди си лечи фрустрациите со некоj друг, jaс ти кажав една хипотеза, коjа не е далеко.Времето ке покаже......
Времето ќе покаже дека пак ќе доаѓаат бугарки пред 26 јули сега еко шопин центар(за во иднина да си знаат вашите гаџета) за две червени(моментално две кафеави).

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Aj ne zaebavaj koj rod ajde de mnogo golemi gluposti napisani Makedoncite zimaat pasosi da rabotat vo zapadna evropa bez problem t.e da ne gi zezaat so ogranicuvanje na 3 meseci a toa deka sme rod toa go pokazuva Bg drzava koga glassa vo evropski parlament abe ajde site znaat zosto zemaat Makedoncite pasosi ako e taka zosto ne se preselat i da ziveat vo BG zosto idat vo Germanija Britanija itd ako se Bugari treba da odat i da ziveat i rabotat vo BG ama ne go pravat toa zosto eve i vo BG stapka na nevrabotenos e 11 % pa eden milion Bugari se iselija toa e celata finta za BG pasosi ...Cekaj da vidis kolku ce se iselat po 2014 godina ..
Пример родот Робеви, пример родот Татарчеви... уште да наброjaвам?
Jaс не велам дека земат за едно или друго...jaс велам дека немаме право да забраниме на поделени фамилии да немат право на државjaнство и на двете држави. Тоа е сосем различно от тоа што ти ми велиш.
--- надополнето: 27 септември 2013 во 22:23 ---
Хахаха, абе ако се пишиш македонец или русин што ќе ти стане?
За виза другар4е тешко можеш да добиеш, па и кога знаеш дека твојата земја нема да влезе во ЕУ во наредните 20 год. не знам што би правел....најверојатно би седел во бг. и би чекал, запираќи го времето, кога ќе помине и ќе влезеш во ЕУ , тогаш се ќе одмрзнеш и си возиш како нов:ROFLMAO:.
Е арно ако ние сне биле во ЕУ тогаш ти би дошол и би побарал пасапорт наш(y), а са шип да се пишиш и земеш паспорт тоа на друг ќе му кажеш, јас те уверувам дека ниту еден македнонец нема да земе тасов паспорт(y), а ако си имаш македонски или руски од овие што ги наведе, ќе си фуркаш и курца нема да ми те боли. Ти навистина ме уценуваш да се пишам бугарин, но знаеш ли дека на секој документ во овие години тука се водам како македонец?
јас не знам како давате паспорти, стварно ви се чудам, ај на овие што имаат дедо, прадедо и имаат докази, документи дека биле бугари нив слободно давајте му кур не ме боли, но со еден обичен документ на кој ме тераш да се потпишам, исто така моите родители и дедовци кај ќе го носиш тој документ и каде ќе докажуваш (јас можи лажам како ќе ме откриеш)?
Утре кога ќе земам швајцарски паспотр ќе се пишам друга националност и ќе ти го вратам државјанството, после што ќе правите со документите? Политика е сето батко, немој да се лажеш дека може нешто да се направи, но тоа е тоа кога ги имате глупи пратеници кои мислат дека нивните закони се во полза на бугарија грешат. Сите што бегаат и земаат ваш пасопрт, треба да ви го вратат после искористувањето, и тоа треба да оди во круг, едни вадат искористуваат и фрлаат, кој губи Македонија или бугарија? За кого ќе се залагам јас за бг? хахха , стварно мутава работа:ROFLMAO:
Немам потреба да се пишам, нема и да го направам заштото тоа е под моето човечко достоjнство.
Самиот факт дека на некоj му минува през глава да го направи зборува доволно.
Никоj не те е уценил да се пишеш бугарин. Тоа дека ти избираш да аплицираш по таква постапка е твое решение и твое право.
Теоретски е многу лесно да напишеш дека мора да го вратат, дали ке се деси е друго прашане. Не е толкова лесно. :)

Член од
16 септември 2007
Мислења
1.486
Поени од реакции
338
Пример родот Робеви, пример родот Татарчеви... уште да наброjaвам?
Jaс не велам дека земат за едно или друго...jaс велам дека немаме право да забраниме на поделени фамилии да немат право на државjaнство и на двете држави. Тоа е сосем различно от тоа што ти ми велиш.
--- надополнето: 27 септември 2013 во 22:23 ---
През Балканската, Междус'јузническата и П'рвата световна војна д-р Христо Татарчев е бил лекар в Б'лгарската армија. Умира в изгнание в Торино на 5 јануари 1945 г.

Татарчевата фамилија от Ресен, чијато 200 годишна к'шта бе с'борена по време на управлението на ВМРО-ДПМНЕ в краја на 90-те години, е дала на Б'лгарија един от с'здателите на ВМОРО д-р Христо Татарчев, кмет'т на Ресен през годините на П'рвата световна војна Михаил Татарчев, убит от ср'бските агенти, д-р Асен Татарчев и оште редица значими фигури в б'лгарската историја.
В'преки превратностите на историјата и репресиите Иван Татарчев никога не измени на б'лгарската национална кауза и никога не отправи думи на упрек срешту својата родина.
Отиде си един голјам б'лгарин...Поклон пред паметта му.

Умре уште една продадена душа... На неговата совест лежат иљадници Македонци кои беа пратени по затвори и претепувани по негова заповед. Господ гледа, мислете му Македонски предавници !

Tatarcevi vo toa vreme edinstven zastitnik na Makedoncite e bila Bugarija ovoj ne mu e ni sin na д-р Христо Татарчев (Как'в е спомен'т за д-р Христо Татарчев у неговија внук – Иван Татарчев (1930 - 2008) На второ мјасто, аз не мога да му б'да син, заштото тој не е имал деца. На следвашто мјасто неговијат брат - Михаил Татарчев е мој дјадо, башта на башта ми. Тој е убит през 1919 година в град Ресен, отк'дето произхожда нашијат род, от един с'рбоман, като по това време дјадо ми е бил кмет на града

Da se razbereme Bugarija e togas bila kade kade posilna od Mk ma nie ne sme ni imale drzava site koi se progonuvani poradi razni pricini nasle spas vo Bugarija rabotele se skoluvale ama toa ne znaci deka i se osecale kako Bugari nego situacijata taka nalagala nekade da se skrasat mnogu od tija se i ostanale tam da ziveat i da rabotat ama toa bilo drugo vreme vreme na vojni stradanja za Makedoncite

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
През Балканската, Междус'јузническата и П'рвата световна војна д-р Христо Татарчев е бил лекар в Б'лгарската армија. Умира в изгнание в Торино на 5 јануари 1945 г.

Татарчевата фамилија от Ресен, чијато 200 годишна к'шта бе с'борена по време на управлението на ВМРО-ДПМНЕ в краја на 90-те години, е дала на Б'лгарија един от с'здателите на ВМОРО д-р Христо Татарчев, кмет'т на Ресен през годините на П'рвата световна војна Михаил Татарчев, убит от ср'бските агенти, д-р Асен Татарчев и оште редица значими фигури в б'лгарската историја.
В'преки превратностите на историјата и репресиите Иван Татарчев никога не измени на б'лгарската национална кауза и никога не отправи думи на упрек срешту својата родина.
Отиде си един голјам б'лгарин...Поклон пред паметта му.

Умре уште една продадена душа... На неговата совест лежат иљадници Македонци кои беа пратени по затвори и претепувани по негова заповед. Господ гледа, мислете му Македонски предавници !

Tatarcevi vo toa vreme edinstven zastitnik na Makedoncite e bila Bugarija ovoj ne mu e ni sin na д-р Христо Татарчев (Как'в е спомен'т за д-р Христо Татарчев у неговија внук – Иван Татарчев (1930 - 2008) На второ мјасто, аз не мога да му б'да син, заштото тој не е имал деца. На следвашто мјасто неговијат брат - Михаил Татарчев е мој дјадо, башта на башта ми. Тој е убит през 1919 година в град Ресен, отк'дето произхожда нашијат род, от един с'рбоман, като по това време дјадо ми е бил кмет на града

Da se razbereme Bugarija e togas bila kade kade posilna od Mk ma nie ne sme ni imale drzava site koi se progonuvani poradi razni pricini nasle spas vo Bugarija rabotele se skoluvale ama toa ne znaci deka i se osecale kako Bugari nego situacijata taka nalagala nekade da se skrasat mnogu od tija se i ostanale tam da ziveat i da rabotat ama toa bilo drugo vreme vreme na vojni stradanja za Makedoncite
Jас стварно не разбирам што сакаш да ни покажеш со се тоа....има многу разделени родови мегу двете држави,па не може да дадеш на едните,а на другите да не дадеш. Тоа е тоа.

Член од
18 февруари 2012
Мислења
1.273
Поени од реакции
930
Дефинитвно купуваат време за што поголем број државјанства да дадат.

:pos:Дали навистина мислиш дека ако бугарија денес се согласи, тоа ќе спречи луѓето да земат бугарски пасош? Ако навистина го мислиш значи воопшто не си запознаен со постапката за прием во ЕС.Имаш поим колку, глави'' треба да се затворат пред да влезе Македонија во ЕУ?
Македонија нема како тероритично да влезе во ЕУ за помалку од 5 години, словенија го направи за 8 хрватска за 10 бугарија за 12 години од поднесувањето на барање за членство.
Повеќето апсурдни се проблемите кои се наоѓа македонската влада за да се оправдува дека сака да влезе во ЕУ а некој друг ги запира.
Проблем 1.Г'рција не ни дозволува да влеземе со името Република Македонија а во исто време сами сте поднеле барање со име Поранешна Југословенска Република
Проблем 2 Бугарија не ни пушта бидејќи не сакаме да имаме добрососедски односи, како се осмелува оваа членка на Унијата да сака такво нешто од нас?, Да живееме во една,, куќа'' со неа и да сме пријатели пу пу глупави Татари!

Член од
10 мај 2009
Мислења
827
Поени од реакции
541
Јас така мислам како што напишав, дека Бугарија не блокира само да издаде што е можно повеќе државјанства, може и не е така времето ке покаже. Едно е да знаеш дека тие поглавја што ги спомнуваш ке ги завршиш за 5-10 години и ке станеш членка, а друго е ако знаеш дека никогаш нема да влезеш во ЕУ. Ова е и те како важно кога му е на некој празна трпезата семејството му е поважно и од Никола и Бранко заедно и нивното 30 годишно сакање на Македонија.

Член од
16 септември 2007
Мислења
1.486
Поени од реакции
338

Ne treba mnogu pamet za da se zakluci ovaa se gleda od avion no i da vlezeme ce ni treba mnogu godini dodeka da ja stigneme BG da mozeme da rabotime nepreceno vo EU kako sega sto ce gi pustat Bugarite i Romancite uste mnogu godini a do togas mnogu ludje ce zemat Bg drzavljanstvo .Jas i ti ce imame + 15 ili 20 godini povece sto nema da ni e vazno dali sme vo EU ili ne sme za nasite deca mozebi ce bide vazno ...Zalno e sto nasata drzava ama nisto ne pravi da go spreci ovoj fenomen dodeka se oni osvestat ce bide otiso voz u kukuruz t.e mnogu kasno

B

Blacks

Гостин
Прашање до оние што имаат повеќе искуство:

Можно ли е да се падне на интервјуто? Земав бројче ама колкави се шансите да не сум поминал?

Член од
2 јуни 2007
Мислења
5.704
Поени од реакции
3.266

Можно ли е да се падне на интервјуто? Земав бројче ама колкави се шансите да не сум поминал?
Зависи што си кажал на интервјуто. Особата што те интервјуира не ти кажува дали си паднал или поминал, само ти вика проверувај по една година. Ако си спомнал нешто дека кандидатсваш за бг гражданство за да земеш пасош или нешто финансиски причини, ако си кажал дека по народност си Македонец, или ако лажеш нешто за податоците(а они имаат проверено се) си се заебал. Ако си се држел до провереното, она дека си Бугарин, родителите ти се Бугари, сите предци ти се Бугари, отсекогаш си бил Бугарин, онда немаш гајле. Ваљда зависи и од карактерот на особата која те интервјуира, некои се терсене, некои се ОК.

Иначе денес се сликав, Софијанец сум бе :)

Bitcoin

Член од
24 мај 2005
Мислења
5.530
Поени од реакции
13.903

Ако си рекол бугарин си, со бугарско потекло, и да си дал барем 2-3 точни одговори во празниците, тогаш... - интервјуто е поминато.
Тоа уствари, не се ни паѓа.
А за да излези државјанството... овие 3, ти се најбитни работи:
Како се прозиваш, какво потекло имаш, дали си кривично осудуван во мк или во било која друга земја што соработува со БГ..

Бројчето можеш онлајн да го следиш, и да видиш до каде е процедурата.

B

Blacks

Гостин
Интервјуто беше во март годинава, ваљда треба да почнам да проверувам во март 2014... Фала на одговорите

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom