Џабе се препукувате со Владе, јас само едно ќе ви кажам за да ви го доловам Владе како личност, и зошто има таков став.
Под А)
Владе е дете од богато македонско семејство кое никад немало проблем од финансиски причини. Ниту пак имал потреба да работи и да го знои гзот за да го цени трудот.
Под Б)
Дете од просечно македонско семејство, татко запослен во МВР/АРМ или нешто друго државно, пораснато со војничко однесување и поглед кон Македонија му е патриотск и смета дека сеуште сме држава со име и дека некој ни удара рецка. Епа не.
Ја на Владе ќе му кажам, сум се декларирал како Бугарин кога сум го земал пасошот, и сега некој да ме праша, пак ќе се декларирам како Бугарин. А што ќе се деси со МК ич она не ми чуе. Татко ми се борел за оваа земја, бил во војна и не добил ништо. Јас, веќе имам средено работа за во странство да се преселам и работа, само услов ми е државјанство кое се цени и со кое можам да работа ...читај бугарско. Затоа што никадне сме признаени нити можеме да работиме. А овде нема леб, имам работено разни работи, задна ми е шанкер, и за мочани 150 евра здравје изгубив цел ден на нозе.