- Член од
- 20 март 2012
- Мислења
- 1.465
- Поени од реакции
- 2.366
Кај нас познати се причините зошто некој со некого би идел повеќе години без да завлезе во брак. Егзистенцијалното прашање е најголемата причина. Станбеното прашање е можеби број 1 причина, без солидни примања неможе ни под кирија да се живее. Киријата ако е 200 евра а двајцата земаат по толку пари на кој начин ќе тераат заеднички живот. Бар мене не ми текнува на пар кој има солидни примања а идат 200 години без да се земат, напротив кај сите одолговлекувањето е токму поради нестабилните финансиски приходи, со цел нивно стабилизирање и почнување на процесот за земање. И во темата за домазет пишав, јас лично ни би одел кај некого ни би земал невеста дома, па макар би ја поминал и 30тата година без да завлезам во брак, дали ќе бидам во тие што си кубат коси којзнае.
А ова си пастала од јузери што пишувале за свои љубовни проблеми, нешто слично како нашана тема, не заебавај
Знам дека се обрати на Сусаро, да не делува дека ви се мешам во штипки, но вториов дел од постот ти беше поопшт.
Со болдираново само ми потврди она што го зборев, дека и мажите си праат економски калкулации во врска. Пари, пари, пари....па нели вие сте за љубов бе? Нели љубовта победува се? Некоја ако стварно ве сака ќе живее и под шатор со вас, а не да ви бара станови, коли, пари и што ти не? Само ако се најде таква, да не биде после работата "Еј, па не се живее од љубов, ај да се средиме финансиски" и ооооп, повлекување.
Со други зборови, материјалната егзистенција ви е совршено оправдување за избегнување на некоја непосакувана работа, односно обврска како бракот.
Кој двоен стандард, да пишеше жена дека бара солидно ситуиран маж, одма најдолна ороспија ќе ја направевте. Ама кога се работи за тоа да си дадете алиби лично за вас, го вадите истиот аргумент за кој претходно ги оцрнувате жените. Провидно.
Целиот мој пост е општ и покрај тоа што со Сусаро сме си пишале на ТИ (првин тој мене, па јас му вратив соодветно). Не им придавај на постовите значење и кое го немаат.
--- надополнето: 16 септември 2013 во 14:04 ---
...[/quote
Или со други зборови, човекот се менува...она што го мислиш на 20, не го мислиш со 30. За 40 и да не зборуваме.