Hiryu
H+
- Член од
- 5 мај 2013
- Мислења
- 674
- Поени од реакции
- 848
Ако бе, ние пак ќе те нападнеме оти ги вреднуваш луѓето со цениПред да ме нападнете зборот цена е употребен метафорички.
Одговорот ми е штом е сомене абе поубава е одмене и те како, мислам јас во жените некако го гледам она божественото.Прашањето ми е: Дали би биле со дечко, девојка, маж или жена кој е поубав/а,
Јок и да е и да не е попаметна и да заработува повеќе од мене и помалку абе и НИШТО да не заработува само децата што ги воспитува и еден ручек ми принесува КРАЛИЦА е ЗАМЕНЕ!!!попаметен/а, повеќе заработува од вас итн... Или тоа би ви сметало?
Значи лично кајмене невлијае, како да ти кажам јас не ја правам онаа економска Кост-Бенефит анализа нит SWOT анализа-моментот штом ја прифатам и преземам обврски ќе ги почитувам до гроб оти неможам да си дозволам да скршам принцип и со тоа да си ја згазам и и се плукнам на мојата чест и достоинство-како ЧОВЕК!!Колку мислите дека овие работи се важни и влијаат врз една врска?
Дали може на тоа некако да се влијае?
За почеток ќе дадам едно кратко мислење. Не ми смета да сум со поубава или попаметна женска, али ако заработува повеќе од мене е тој срам не би го издржал - значи раскин.
Зш бе??
Еве ти чист пример на долгогодишна врска па момата заврши психологија па одеа долго доолго 12-13 години и се зема и сега имат многу убаво детенце арно ама тој е домазет6, не работи пардон пишува лифчиња во кладилница но ете женаму работи, има солидна плата а овој нит ден работен стаж и кога го прашувам оти не земеш, не фатиш нешто работа и ми вели ами НЕМА РАБОТА и после му а шлапнав и му викам а вие три години по ред по Грција, Париз, ваму Таму се Изнатроши наместо to invest in something to protect your neck.
И ја удри онаа...ахххх(соо издишка) епа еднаш се живее.
Праско, абе ти глоедај во куќата Хармонија, Мир и Слога да имаш(кај нема слога го нема ни Бог велат.) а другото заработка бла бла е минорна работа кога ќе дојде ред да се караш зашто полнетите пиперки имат и соја и месо а ориз скоро и да нема, па не била погодена свадбарската алва(ауу како е добра).
Али сепак имам еден критериум да кажам значи не услов ама тие имаат гоолема предност:
Сакам жена ми да знае да Сука и да прави зелник.
Јас така и покрај баба и дедо а и Мајка ми абе секоја недела Сукано а понекогаш и два пати се сукаше и тоа по мој вкус со праз, месо и кромид.
За добро сукано има не ѕвезди да и симнам, има каде гази со нозете(со мед) да лижам понеа.