Торенти (официјална тема)

Најдобар торент сајт

• Mininova

Гласови: 86 11,8%
  • The Pirate Bay

Гласови: 252 34,7%
  • IsoHunt

Гласови: 56 7,7%
  • Torrentz

Гласови: 66 9,1%
  • Demonoid

Гласови: 48 6,6%
  • TorrentReactor

Гласови: 6 0,8%
  • некој друг ќе наведам во пост

Гласови: 212 29,2%

• Вкупно гласачи
    726
Член од
2 октомври 2008
Мислења
3.434
Поени од реакции
7.286
На ТЛ има торенти/снимки што ги нема по другите тракери или само ради брзината и сидерите ја сакате?

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.643
Поени од реакции
34.057
Штета што те банирале, одличен тракер е TL. Како нов јузер, ако навистина имаш намера да останеш таму, мораш внимателно да симнуваш на почетокот додека набилдаш сооднос. Не ми се случило до сега да ме банираат на преку 10 приватни тракери, ама внимавам што симнувам и кога. И оставам сид долго време.

Како мислиш внимаваш што симнуваш и кога? Што разлика прави ова? А за намера, џабе оти имам..
Симнам 2 филма, тоа се пример 20 гига. Треба вечност да не симнам ништо друго и уште една вечност сидање за да почнам да стигам до ОК сооднос.
Со тапа аплоад ништо не се прави.. (n) Има некоја слична, не толку строга? :D Или уште постојат ли финти, како фејк аплоад и сл? Бугариве оти не задоволуваат.

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
Како мислиш внимаваш што симнуваш и кога? Што разлика прави ова? А за намера, џабе оти имам..
Ќе се обидам вечер или утре да ти пишам и ако можам да ти најдам некоја покана.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

Woofer

I'm a very neat monster.
Член од
21 април 2010
Мислења
854
Поени од реакции
325
Кој сака инвајт за broadcasthe.net нека пише ПП. Одличен тракер за серии и добро е што не ти бара Upload туку само треба да го сидаш торентот одредено време (може и со 1kbps)

Seeding Rules:
1) Seed all individual Episodes for 24 hours or 1:1 ratio.
2) Seed all Season Packs for 120 hours or 1:1 ratio.

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Кој сака инвајт за broadcasthe.net нека пише ПП. Одличен тракер за серии и добро е што не ти бара Upload туку само треба да го сидаш торентот одредено време (може и со 1kbps)

Seeding Rules:
1) Seed all individual Episodes for 24 hours or 1:1 ratio.
2) Seed all Season Packs for 120 hours or 1:1 ratio.
За серии ниедна торент страна не ја надминува eztv.it Перфекција!

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 2

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Зошто така мислиш? Следиш приватни тракери?

Така мислам бидејќи 3-4 години ја користам странава и никогаш досега не потфрлила кога станува збор за серии. Ја има секоја можна серија, плус документарки, плус други серијали, секоја нова епизода излегува најмногу 2 часа по премиерата и тоа со одличен квалитет, а HD верзија излегува за 3-4 часа после премиерата. И што за мене е најважно е фактот што не ти треба акаунт ниту било каква регистрација за да симнуваш, немаш ограничување колку треба да симнуваш или качуваш, немораш да сидуваш, немаш ratio ниту било какви зафрканции, само клик и слегнуваш, толку.

Приватни тракери?

Член од
2 октомври 2008
Мислења
3.434
Поени од реакции
7.286
Приватните се добри само зашто ја добиваш макс брзината уште одма кога го ставаат торентот, а на јавните треба да чекаш повеќе за да ја достигнеш макс брзината. Тоа ептен ако го симнуваш торентот уште во првите 30тина минути откако го ставиле, инаку и на јавните се постигнува брзината одма.

Кај јавните епизодите се качуваат уште 2-3 минути откако ќе заврши премиерата на ТВ, а на приватните по ~20мин

Не сум приметил до сега ни една серија/филм на приватен тракер што веќе ја нема на јавен. Па немаат ни материјал да понудат подобар од другиве. Можеби само неколку REMUX/снимки-од-100гига-што-само-псисајд-и-вот-ги-симнуваат имам приметено на hd-torrents.org што ги нема на јавен

Во врска со брзината немааат никаква разлика јавните и приватните. И на двата се достигнува максимум брзина. Некогаш на торенти со 2-3 сидера сум качувал макс брзина, тоа се зависи како сидаат

Па не гледам позитивна страна у приватниве што ќе ме форсираат да сидам, да држам ратио, кога можам да си го ладам на publichd.se :)

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.006
Поени од реакции
5.652
И ќе пушти ли некој invite за добар приватен тракер?

Woofer

I'm a very neat monster.
Член од
21 април 2010
Мислења
854
Поени од реакции
325
За серии ниедна торент страна не ја надминува eztv.it Перфекција!

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 2
Колку што видов на eztv нема WEB-DL release од епизодите, кој е со многу подобар квалитет бидејки доаѓа директно од iTunes, не е снимен од телевизија. Исто така освен scene releases има многу подобри ре-рипови од јузери кои што се малце поголеми али изгледаат многу подобро.
На пример:

Треба да сум луд да ја извадам верзијата од EVOLVE кога за уште 600mb имам одлична слика со 5.1 звук.

Член од
2 октомври 2008
Мислења
3.434
Поени од реакции
7.286
Колку што видов на eztv нема WEB-DL release од епизодите, кој е со многу подобар квалитет бидејки доаѓа директно од iTunes, не е снимен од телевизија. Исто така освен scene releases има многу подобри ре-рипови од јузери кои што се малце поголеми али изгледаат многу подобро.
На пример:

Треба да сум луд да ја извадам верзијата од EVOLVE кога за уште 600mb имам одлична слика со 5.1 звук.
Site ovie verzii gi ima na TPB i kat.ph (javni)

Woofer

I'm a very neat monster.
Член од
21 април 2010
Мислења
854
Поени од реакции
325
Site ovie verzii gi ima na TPB i kat.ph (javni)
Сите освен од evolve имаат многу помал број на сидери и покасно излагаат. Како што кажав на овој тракер немаш уопште потреба да аплоадираш и секогаш иде со фул брзина.

Член од
2 октомври 2008
Мислења
3.434
Поени од реакции
7.286
Сите освен од evolve имаат многу помал број на сидери и покасно излагаат. Како што кажав на овој тракер немаш уопште потреба да аплоадираш и секогаш иде со фул брзина.
Нема врска бројот на сидери, бар кај мене. Од ПабликХД ни еднаш до сега се нема случено да не симнувам со макс брзина. Eве 1080п од БрБад има 2000+ сидери. Дали излагаат покасно не знам за подобрите верзии (1080п/и) но за 720п и обичните сигурен сум дека на јавните тракери порано излагаат

Kajgana Shop

На врв Bottom