Се каете ли што сте се иселиле од Македонија?

• Креатор на темата Креатор на темата Strenght
  • Време на започнување Време на започнување
А ако сториш глупост и за глупост те стават 30 години?
Малку да погледнеме под површина.
Кога се отвори должничката криза. Должи Грција 20 милијарди, не не, 50, не 70 милијарди. 120 пак после не само 50. После излезе 200 па над 400 милијарди надворешен долг. А има и внатрешен. По некој месец, ами и Италија должи, ама ако таа е посилна. И Шпанија и Португалија и Ирска и Кипар и Исланд. Америка, Франција. И скоро сите. Ај објасни како преку ноќ одеднаш се створија незамисливи долгови. Економскиот систем лажел најмалку 10 години и само се обидувал да врши прелевања од другите надвор од него. Барем една третина од бројките биле пумпани.
Даваш претстава сите се ситуирани. Зошто тогаш просечниот фамилијарен долг е 20 000 евра, да не зборуваме за личносни пропалици од секаков вид.
Пријателе живееш во свет на огромна лага и обмана. Живееш во свет кој скрена кон лудило, а ти си отишол да го тераш својот живот кај главните извозници на лудилото. И да е економски подобра земјата во која живееш, лудилото е присутно. А штом си таму, и сите што сте таму, колку ќе успеете да се одбраните од тоа лудило, кое и овде на разни начини ни се пренесува. Мислиш ли на фамилијата како ќе ја зачуваш здрава од тоа лудило. Види овде на темава каква застрашувачка злоба се собрала од пренесениот модерен нихилизам. Прва можност собирај си ги парталите и земи си имот дома. Можеби ќе живееш со неприлики, ама како нормален човек со нормално семејство.

Drugar so seta pocit ama pocinjas da zabeguvas so odgovorite. Koi dolgovi i koe ludilo go zboris. Gledas shitel i veruvas vo sve.Jas tuka dojdov i nemam nikakvi dolgovi. Naprotiv imam zasteda koja mi garantira kolku tolku. Jas ne ziveam vo laga. Nemozes da go kazes toa ako si i ti samiot ne si ziveel vo stranstvo. Tovite postovi gi bildas na imaginrani informaci .Jas gi ti prilozuvam realnosta a ti kako sakas svati si ja.

Тоа си се некои закони на љубовта, затоа што и во целата тема тоа е прашањето. Дали вреди да се има љубов или да се бара живот надвор. Ти можеш недостокот да го надополниш со нешто друго, но ќе треба да го надополнуваш, што ќе биде оптеретување и колку ќе успееш.

Koa ljubov bre drugar od koj? Koi se tie zakoni na ljubov?Kade e toa nadvor ?

Не си покажал верност кон себе. А ако си достоен за љубов тоа си е вредност која исполнува сама за себе

Spored koj kriterium ? Tvoj licen ili na toj sto te plaka za ovoa propaganda.

Drugar so seta pocit ama pocinjas da zabeguvas so odgovorite. Koi dolgovi i koe ludilo go zboris. Gledas shitel i veruvas vo sve.Jas tuka dojdov i nemam nikakvi dolgovi. Naprotiv imam zasteda koja mi garantira kolku tolku. Jas ne ziveam vo laga. Nemozes da go kazes toa ako si i ti samiot ne si ziveel vo stranstvo. Tovite postovi gi bildas na imaginrani informaci .Jas gi ti prilozuvam realnosta a ti kako sakas svati si ja.
Ти изнесував општи работи со кои сите се согласуваме и од нив извлеков заклучоци за она кое е под површината на „квалитетот“ на животот во западниот свет.
Koa ljubov bre drugar od koj? Koi se tie zakoni na ljubov?Kade e toa nadvor ?
Другар што да ти кажам. Не си камен сигурно нешто чувствуваш.

Spored koj kriterium ? Tvoj licen ili na toj sto te plaka za ovoa propaganda.
Мислам дека досега изнесеното требаше да отстрани секакви сомневања. Мојот идентитет е целосно познат како и моите мотиви. Го чувам своето достоинство цел живот но посебно последните 14 години активизам. Намерните сомневања во мотивите зборуваат за бегање од изнесеното. Не можеш да разбудиш човек кој се прави дека спие.

Ти изнесував општи работи со кои сите се согласуваме и од нив извлеков заклучоци за она кое е под површината на „квалитетот“ на животот во западниот свет.

Da ama toa se opshti inforamacii koi gi shirat nekoi mediumi za da im se zgolemi gledanosta.Kvalitetot na zivotot tuka e nesporedliv so tamu.

Другар што да ти кажам. Не си камен сигурно нешто чувствуваш.

Nostalgijata e sekogas so nas ama morame da ja kompenzirame za mnogu drugi raboti .

Победи ги газолижачите и непотизмот да те видам.
Зарем сите човечки квалитети се послаби од примитивизмот...!?
...или е до маловерноста болеста од која одамна хронично боледуваат Македонците.

Меѓучовечките судири ги има секаде. И најпаметните може да имат падови, па и да не добијат шанса. Стив Џобс бил избркан од сопствената компанија. Па никогаш не рекол „да ти се серам на тој систем, народ, држава каде ќе те избркаат од твојата фирма која успешно работи“.
Сепак покрај сопствената лудост и злоба која ја има секој и ја има секаде, главната обработка на луди и себични умови ни иде од поттиците на западниот луд свет. Кој оди таму оди во се поголема лудница. Треба да останеме овде и да се заштитиме за да не полудиме од она кое нивниот „модерен“ свет и „култура“ ни го наметнуваат во живеењето и однесувањето.
--- надополнето: 27 септември 2013 во 16:07 ---

Кое тоа трето на кое алудирам и е промашување од темата?
Работиме на случајот за се што предлагаш, само не мора да бидам лидер, задоволен сум да бидам работник за тие цели.

Не ме свати,таа држава е народот и народот е државата,не би се сложил дека е западниот свет е луд,ако беше луд немаше остатокот од планетата да се коле меѓу себе баш за во Америка да добијат државјанство,што мислиш која земја годишно според статистиките има највише надворешни емигранти и баратели на азил/државјанство ? Кина,Русија ? не брат... Америка има,а знаеш зошто ? затоа што таму те коле самата држава ако работиш против неа,а овде ако работиш против државата истата таа те става министер за одбрана,ако не тоа нешто друго,на улица сигурно не остануваш,ама затоа ако го дадеш здравјето бранејќи ја,е тогаш само Бог нека ти се смилува над животот и судбината... ТИ СМЕТА ? БУНТУВАЈ СЕ. ТОЧКА.. неспособноста е едно,свеста друго,а тенка е линијата меѓу лудоста и храброста..

...или е до маловерноста болеста од која одамна хронично боледуваат Македонците.
1235005_10151644176092596_1937724305_n.jpg

Ајде да чујам предлог од тебе паметен човеку едно решение за излегување од гомната

Da ama toa se opshti inforamacii koi gi shirat nekoi mediumi za da im se zgolemi gledanosta.Kvalitetot na zivotot tuka e nesporedliv so tamu.
Си ги оставил старите другари. Си ги оставил роднините, најверојатно и родителите, местата кои ти значеле. Се дружиш со получукнати странци. Да интересни се чукнатите. Може поединци и добри луѓе, ама колку често среќаваш луѓе со природна личност и карактер. Освен што подобра егзистенција немаш друга мотивација и смисла за работа. Егзистенцијата како мотив за денешните активности ја имаат и животните.
Илјада годишното градење на твојата духовна сила полека ја бришат од тебе и твоите деца. Те сведуваат на хибридно суштество за потребите на нивното стопанство.
Како можеш ти да имаш поквалитетен живот од мене?
--- надополнето: 27 септември 2013 во 21:49 ---
Ајде да чујам предлог од тебе паметен човеку едно решение за излегување од гомната
Полу подземно работење, за менување на размислувањата, бројките и статистиките во наша полза. Меѓусебно сплотување долу, реално. Долу невидливо каде ништо не ти можат. И најголемите сили ништо не превземаат се додека долу на теренот бројките не се во нивна полза. Јакнеење и чекање на моментот на испит кој секако циклусно се случува. А кога ќе се случи изборување на подобра позиција и повеќе права.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
sardaukar човек е у недоумица, дали сериозно да ти одговори, и да се обиде да ти каже што треба во животот да имаш за да го сметаш за солиден и успешен, или да ти фаќа сеир, како што тоа го чинат многумина.

sardaukar човек е у недоумица, дали сериозно да ти одговори, и да се обиде да ти каже што треба во животот да имаш за да го сметаш за солиден и успешен, или да ти фаќа сеир, како што тоа го чинат многумина.
Ако бевте во право, зошто тогаш пропаѓаме?

Не ја пратам целосно темава, читнав 4-5 последни страни, и го споделив впечатокот:)

Кој вели дека пропаѓаме? Кој тоа пропаѓа?
Јас се чувствувам фала му на Бога, жив и здрав, а не пропаднат.

Македонскиот народ покажа во изминатите 20 години дека не е државотворен народ. Ние немаме капацитет да имаме држава. Нас државата буквално ни ја подарија, без испукан куршум. Ако се завојуваше овде, ќе ја немавме. Сите оние кои се изредија на власт не покажаа ни Д од државнички квалитети. Тие политичари сме истите ние, кога би дошле на власт. Ние сме опортунистички, малодушен народ, шака јад. Политичарите во Македонија не паѓаат од друг Универзум, тоа сме сите ние такви, говна.

И ти пријател ако еден ден дојдеш на власт ќе бидеш ист таков. Сонуваш некои работи кои реално не постојат. Историјата ти е испомешана, и живееш некој нацинонал романтичарски занес, кој од моја перспектива е патетичен.

Не ја пратам целосно темава, читнав 4-5 последни страни, и го споделив впечатокот:)

Кој вели дека пропаѓаме? Кој тоа пропаѓа?
Јас се чувствувам фала му на Бога, жив и здрав, а не пропаднат.
Не си навреден да ти се исмеваат Албанците в лице секој ден. Не си навреден да ти ги палат црквите и твоите свети места секој ден. Не си навреден да не можеш да шеташ слободно во делови од твојот град и твојата земја. Не си навреден што ги исселуваат твоите сонародници од нивите и имотите. Не си навреден некој хомо од европа да те гледа ко да си животинче. Не си навреден во секоја парична трансакција пола од сумата да ти ја крадат. Не си навреден. И уште колку има да ги редам во оваа земја на неправдата. Ти велиш дека не си пропаднат.
ТИ НЕ ДА СИ ПРОПАДНАТ ТУКУ ТЕ ИСТРЕБУВААТ.

Не си навреден да ти се исмеваат Албанците в лице секој ден. Не си навреден да ти ги палат црквите и твоите свети места секој ден. Не си навреден да не можеш да шеташ слободно во делови од твојот град и твојата земја. Не си навреден што ги исселуваат твоите сонародници од нивите и имотите. Не си навреден некој хомо од европа да те гледа ко да си животинче. Не си навреден во секоја парична трансакција пола од сумата да ти ја крадат. Не си навреден. И уште колку има да ги редам во оваа земја на неправдата. Ти велиш дека не си пропаднат.
ТИ НЕ ДА СИ ПРОПАДНАТ ТУКУ ТЕ ИСТРЕБУВААТ.

Аха, ок. Сега имам претстава на што целиш во темава:)

Пред било што да ти одговорам, може ли да знам дали си во брак, имаш ли деца и која возраст си?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom