А ако сториш глупост и за глупост те стават 30 години?
Малку да погледнеме под површина.
Кога се отвори должничката криза. Должи Грција 20 милијарди, не не, 50, не 70 милијарди. 120 пак после не само 50. После излезе 200 па над 400 милијарди надворешен долг. А има и внатрешен. По некој месец, ами и Италија должи, ама ако таа е посилна. И Шпанија и Португалија и Ирска и Кипар и Исланд. Америка, Франција. И скоро сите. Ај објасни како преку ноќ одеднаш се створија незамисливи долгови. Економскиот систем лажел најмалку 10 години и само се обидувал да врши прелевања од другите надвор од него. Барем една третина од бројките биле пумпани.
Даваш претстава сите се ситуирани. Зошто тогаш просечниот фамилијарен долг е 20 000 евра, да не зборуваме за личносни пропалици од секаков вид.
Пријателе живееш во свет на огромна лага и обмана. Живееш во свет кој скрена кон лудило, а ти си отишол да го тераш својот живот кај главните извозници на лудилото. И да е економски подобра земјата во која живееш, лудилото е присутно. А штом си таму, и сите што сте таму, колку ќе успеете да се одбраните од тоа лудило, кое и овде на разни начини ни се пренесува. Мислиш ли на фамилијата како ќе ја зачуваш здрава од тоа лудило. Види овде на темава каква застрашувачка злоба се собрала од пренесениот модерен нихилизам. Прва можност собирај си ги парталите и земи си имот дома. Можеби ќе живееш со неприлики, ама како нормален човек со нормално семејство.
Drugar so seta pocit ama pocinjas da zabeguvas so odgovorite. Koi dolgovi i koe ludilo go zboris. Gledas shitel i veruvas vo sve.Jas tuka dojdov i nemam nikakvi dolgovi. Naprotiv imam zasteda koja mi garantira kolku tolku. Jas ne ziveam vo laga. Nemozes da go kazes toa ako si i ti samiot ne si ziveel vo stranstvo. Tovite postovi gi bildas na imaginrani informaci .Jas gi ti prilozuvam realnosta a ti kako sakas svati si ja.
Тоа си се некои закони на љубовта, затоа што и во целата тема тоа е прашањето. Дали вреди да се има љубов или да се бара живот надвор. Ти можеш недостокот да го надополниш со нешто друго, но ќе треба да го надополнуваш, што ќе биде оптеретување и колку ќе успееш.
Koa ljubov bre drugar od koj? Koi se tie zakoni na ljubov?Kade e toa nadvor ?
Не си покажал верност кон себе. А ако си достоен за љубов тоа си е вредност која исполнува сама за себе
Spored koj kriterium ? Tvoj licen ili na toj sto te plaka za ovoa propaganda.