Телекабел интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата cYb3rc0re
  • Време на започнување Време на започнување
Кај мене се намалува. Минатион месец 10 дена трошев од мобилен.

Кај мене се намалува. Минатион месец 10 дена трошев од мобилен.

Ова е некоја забера само кај тебе изгледа се случува ова :)

Иначе, како што и самите гледате нешто се крчка ... и тоа ќе биде многу интересно како што слушнав јас -
Само ќе ви кажам дека слушнав дека брзини ќе растат и лимити ќе летаат (ќе ги нема) ... деталите ќе следат ...

Иначе, како што и самите гледате нешто се крчка ... и тоа ќе биде многу интересно како што слушнав јас -
Само ќе ви кажам дека слушнав дека брзини ќе растат и лимити ќе летаат (ќе ги нема) ... деталите ќе следат ...

Тоа бе Бидиков конечно нешто убаво да слушнам од телекабел, ако се случи ова што го кажа ве носам цела екипа од телекабел во кафана јадење пиење се на мој рачун :)

Добро е чим е така. Но јас сепак не сакам да останам без нет додека официјално не се објави. Партизанското не сакам да го играм.:)

Инаку ако можеш кажи ми зошто дигиталниот ресивер не го синхронизира времето и датумот? Salora ресивер е и после секое исклучување од струја не се синхронизира со месеци?

Добро е чим е така. Но јас сепак не сакам да останам без нет додека официјално не се објави. Партизанското не сакам да го играм.:)

Инаку ако можеш кажи ми зошто дигиталниот ресивер не го синхронизира времето и датумот? Salora ресивер е и после секое исклучување од струја не се синхронизира со месеци?

Искрено не би знаел бидејќи не сум експерт за DVB-C и како функционира ресиверот ...

Редно беше, сега дефинитивно се најбољи (како што беше порано) за 1000 ден имам и дигитална со тие канали што ми требаат (мислам на ск 3 ти канали и документарните) домашен за старите, и нет со 15 мбпс. Фала многу, пријатно, што би рекол Игор Трпески

исклучи моторолата на неколку минути и пак уклучи ја
2982986953.png

Повторно си се врати брзината на 9 mbps

2983058844.png

ја и кај мене се дигна брзината, ќефови сум целио :X3:

1. Дали за да имаш дигитална и HD телевизија мора да имаш пакет со сите три услуги? Заинтересиран сум само за интернет од 500 ден+ 350ден кабловска
2. Дали модемиве што ги даваат на реверс се и рутери или треба дополнително да си купам рутер? и која е разликата од
Motorola SBV 5121 и Thomson THG 520, 540, 541 кој е подобар?
3.Дали можам да го префрлам постоечкиот телефонскиот број во Телекабел?

1. Дали за да имаш дигитална и HD телевизија мора да имаш пакет со сите три услуги? Заинтересиран сум само за интернет од 500 ден+ 350ден кабловска
2. Дали модемиве што ги даваат на реверс се и рутери или треба дополнително да си купам рутер? и која е разликата од
Motorola SBV 5121 и Thomson THG 520, 540, 541 кој е подобар?
3.Дали можам да го префрлам постоечкиот телефонскиот број во Телекабел?

За HD каналите не доплаќаш никакви пакети,ако имаш кабловска добиваш аналогна тв+дигитална+ХД канали.
Ако земеш модем на реверс тогаш плаќаш 2 или 3 сметки однапред и потоа го враќаш.Мој совет подобро купи си го за 2500 денари мислам.
Томсон модемот е најдобар сум го имал Моторолата али Томсон им е најнов и најдобро влече брзина,секако и најстабилен.
Рутер акосакаш можеш да со купиш ама не мора.
Може да се префрли постоечки број во Телекабел истото се наплаќа 236 денари (Универзална сума важи за миграција од било кој оператор)

Ако земеш модем на реверс тогаш плаќаш 2 или 3 сметки однапред и потоа го враќаш.Мој совет подобро купи си го за 2500 денари мислам.

Како мислиш подобро е да го купам модемот кога вака го добивам бесплатно?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom