Европско Првенство 2013 - Словенија | генерална тема |

Член од
5 април 2013
Мислења
3.398
Поени од реакции
7.059
Е ова е екипиште. На почетокот загубија од Србија и од Босна и играа топло ладно. Прво мислам дека во ротација на првенство користеа 11 играчи. Второ без Американец се во тимот па видете сега кај сме ние а кај е Литванија. Во континуитет да не заборавиме играа Олимпијада лани, сега финале па догодина директно пласирани на СП и преку следна година на ЕП. Тоа што еднаш ги победивме ќе се памети вечно, ама не можеме ние со вакви екипишта. И Хрватска со години беше во врвот па имаше пад, сепак и тие се на едно високо рамниште заедно со Србите иако немаат резултати последниве години. Плус Шпанија, Франција па тука се и Словенците без Американец долги години во врвот.. Грците и Русите се распаднаа на првенствово овие првите па со доста искусен состав беа лесно елиминирани...

Ееее а кога ќе ми текни пред првенството само јас и уште 2-3ца имавме доверба во Литванија, сите ги омаловажувавте демек слаби биле... Еве колку се слаби... Се враќам наназад, се паѓам во смеа што се не е изнапишано од еден куп "експерти".

А инаку, точно, јасно е кои екипи се кремот на европската кошарка. И уште појасно е дека екипите со најголема длабочина, кои најмногу ги одмараа своите играчи стигнаа до завршницата. Ама пак ние по 30+ минути главните играчи...

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773
Како си играат во континуитет. Отпаднаа во Литванија на домашен терен од нас, сега ќе играат во финале. Квалитетни се, многу.
Мислам дека ќе играат со Шпанија во финале, а со оваа Шпанија можат да се носат. Марк и Руди да се неутрализираат, не мора којзнае колку, затоа што и не може и ќе бидат шампиони. Барем јас навивам да бидат.

Не се само Марк и Руди. Тука е и Родригез кој одлично игра првенствово. Руди и Марк изгазија против Грција, ама тогаш го немаше Родригез, Калдерон играше место него. Дисциплинирано игра Литванија, ама мислам дека ако вечер пројде Шпанија, тогаш не може да се сопре да дојде до златото.

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Ееее а кога ќе ми текни пред првенството само јас и уште 2-3ца имавме доверба во Литванија, сите ги омаловажувавте демек слаби биле... Еве колку се слаби... Се враќам наназад, се паѓам во смеа што се не е изнапишано од еден куп "експерти".

А инаку, точно, јасно е кои екипи се кремот на европската кошарка. И уште појасно е дека екипите со најголема длабочина, кои најмногу ги одмараа своите играчи стигнаа до завршницата. Ама пак ние по 30+ минути главните играчи...
Добро бе експерт што да ти кажам не знам... Ние за Литванија тука уште во 2011 имаме зборувано оти е една од најдобрите селекции што постојат и што е во континуитет со успеси на првенства... И пред поразот нивни од нас и после него. Како и да е заслужено се во финале.

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930
Само да се заустават Гасол, Родригез, Фернандез, Рубио, Калдерон и ќе биде ;)

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Литванија станува шампион на Европа. Македонија ја победи Литванија пред 2 години. Македонија најдобра во Европа.

ееее колку ми е криво што не играме во 1/2 финале пак :place:

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Литванија станува шампион на Европа. Македонија ја победи Литванија пред 2 години. Македонија најдобра во Европа.

ееее колку ми е криво што не играме во 1/2 финале пак :place:
А Босна не победи и нас и Литванија на првенство а испадна. И ај сега :)

Член од
23 август 2010
Мислења
40.054
Поени од реакции
116.994
А Босна не победи и нас и Литванија на првенство а испадна. И ај сега :)
Андора не победи во фудбал, а фудбал>кошарка така да Андора е најдобар европска селекција во кошарка моментално.

Член од
5 април 2013
Мислења
3.398
Поени од реакции
7.059
Добро бе експерт што да ти кажам не знам... Ние за Литванија тука уште во 2011 имаме зборувано оти е една од најдобрите селекции што постојат и што е во континуитет со успеси на првенства... И пред поразот нивни од нас и после него. Како и да е заслужено се во финале.

Не се лути не е конкретно кон тебе насочено едноставно твојот пост ме потсети за се она што се пишуваше изминативе 2 месеци.

MiaSanMia

Chipolopolo
Член од
7 април 2012
Мислења
9.974
Поени од реакции
8.682
Zamrzna Parker na klupa koga se "krsese" rezultatot.Pametna odluka na trenerot..

Член од
24 декември 2007
Мислења
12.694
Поени од реакции
4.520
Шпанија - Паркер :)

другиве голем очај скоро цело првенство Желабал и Батум ништо не играат..

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.962
Поени од реакции
30.982
Fear the beard...упс за Харден беше тоа :icon_lol:
Ако не се избаци некој од Французиве да му помогне на Паркер ништо не прават.

Член од
23 август 2010
Мислења
40.054
Поени од реакции
116.994
Ова презимево Ажанса ми е ненормално смешно. Ажанса бе :pos:

H

HoT IcE

Гостин
Уствари Франција е новата Македонија на Европско, само со Паркер наместо Бо.:D

Kajgana Shop