Телекабел интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата cYb3rc0re
  • Време на започнување Време на започнување
здраво, од 15 септември ќе седам во скопје поточно карпош 3 ако може некој дами каже дали вреди интернетот од телекабел? стабилност, брзина, ефективност?

Да не се лажеме Телекабел не ги бива.Ај стабилност има ама 100 гига и брзината за таа цена не вредат и тоа е факт.Ама дека си студент ја би играл на сигурна карта за без договор оти нели не се знае никогаш.Близу а потпишеш договор тоа ти е.Смешен пример со моја другарка што заврши порано со факултет од Скопје се врати у Штип и договорот мораше да го префрли на штипска адреса така што дома имаше 2 интернета.Тоа е глупо.А башка у Скопје си да учиш не да симнуваш торенти така да Телекабел will do the job

Да не се лажеме Телекабел не ги бива.Ај стабилност има ама 100 гига и брзината за таа цена не вредат и тоа е факт.Ама дека си студент ја би играл на сигурна карта за без договор оти нели не се знае никогаш.Близу а потпишеш договор тоа ти е.Смешен пример со моја другарка што заврши порано со факултет од Скопје се врати у Штип и договорот мораше да го префрли на штипска адреса така што дома имаше 2 интернета.Тоа е глупо.А башка у Скопје си да учиш не да симнуваш торенти така да Телекабел will do the job

Jас се мислам да се префрлам од Оне на Телекабел. 100 гига не е малку воопшто, 10мегабити интернет(на оне имам 6 мегабити) имаат комшииве и за 500 денари. Мене баш ми изгледа ок. Ако знае некој подобра опција освен Т-здробиле нека каже?

Jас се мислам да се префрлам од Оне на Телекабел. 100 гига не е малку воопшто, 10мегабити интернет(на оне имам 6 мегабити) имаат комшииве и за 500 денари. Мене баш ми изгледа ок. Ако знае некој подобра опција освен Т-здробиле нека каже?

Другар 100 GB се сега како порано што беа 2 GB пакетите

Од кога торeнтите идат со 1.7 мб/сек а до вчера беа максимум 1мб/сек, да не има некое покачување на брзината?

8 мегабити е не 10.

Од кога торeнтите идат со 1.7 мб/сек а до вчера беа максимум 1мб/сек, да не има некое покачување на брзината?

Кај некој 1.7 мб/сек, кај некој 170 кб/сек со пинг до небо, еве кај мене :pos:
lvUqfXK.jpg

2970861938.png

Нема врска, чисто се сомневам дека е покачување, сигурно е некој дефек.

standardno kaj mene :(

da ne znae nekoj user kako da si proveram, mi nema dogovor a kasno e za zvonenje, neam oset oti -.-

Кај некој 1.7 мб/сек, кај некој 170 кб/сек со пинг до небо, еве кај мене :pos:
lvUqfXK.jpg

Нема врска, чисто се сомневам дека е покачување, сигурно е некој дефек.

Каков дефек би можело да биде? Мислиш некој погрешил и ми ја зголемил брзината? Веќе цел саат не ми е под 1.5мб/сек. o_O

Каков дефек би можело да биде? Мислиш некој погрешил и ми ја зголемил брзината? Веќе цел саат не ми е под 1.5мб/сек. o_O

Ете така едноставно, како кај мене е 170кбпс, да не мислиш некој погрешил и ми ја намалил брзината? :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom