Android корисници (проблеми, прашања, совети)

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.837
Поени од реакции
21.637
првично направи му update на 4.2.2 !!!!
htc one x форум, имаш се за htc one x сите можни проблеми и решенија:
http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=1533
Settings->Wi-Fi->Menu>Advanced->Best Wi-Fi ... ако ова не помага тогаш најверојатно имаш од серијата со фаличен wifi уред кој како проблем се средува но треба да го носиш на сервис за да го оправат.

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Последниве неколку дена на Galaxy S4 ми се појави следниов проблем: 2-3 пати батеријата кога ми беше стигната до 10-15% телефонот ми се угаси како да нема воопшто батерија (покажуваше 0%!), ама сабајлево ми беше околу 80% и сред работа ми го направи истото. Одеднаш се угаси, ми го покажа она екранчето „Your battery is critically low, please plug in your charger“ (или како и да пишува точно), а кога го ставив на полнач си покажа дека батеријата е полна до 77%. Дали е проблемот до батеријата или до софтверот нешто? На Андроид 4.2.2 ми е телефонот, ако има тоа некаква врска. Може ли да имало влијание што неколку пати го исклучив телефонот од полнач, а батеријата не беше сосема наполнета, па го ставав да се дополни после?

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Последниве неколку дена на Galaxy S4 ми се појави следниов проблем: 2-3 пати батеријата кога ми беше стигната до 10-15% телефонот ми се угаси како да нема воопшто батерија (покажуваше 0%!), ама сабајлево ми беше околу 80% и сред работа ми го направи истото. Одеднаш се угаси, ми го покажа она екранчето „Your battery is critically low, please plug in your charger“ (или како и да пишува точно), а кога го ставив на полнач си покажа дека батеријата е полна до 77%. Дали е проблемот до батеријата или до софтверот нешто? На Андроид 4.2.2 ми е телефонот, ако има тоа некаква врска. Може ли да имало влијание што неколку пати го исклучив телефонот од полнач, а батеријата не беше сосема наполнета, па го ставав да се дополни после?
еј и сестра ми се зезаше со ваков проблем до пред некој ден, испадна полначот е ама не знам дали и тука е така, споделувам искуство :D

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
еј и сестра ми се зезаше со ваков проблем до пред некој ден, испадна полначот е ама не знам дали и тука е така, споделувам искуство :D
Ќе пробам да го пунам на усб само, па ако не бива ќе го носам во сервис.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.921
Поени од реакции
41.893
Според мене до андроид 4.2.2 е тие имаат проблем со батериите. Мене дупло ми ја трошеше батеријата и се вратив на 4.1 додека да направам апдејт на 4.3
Ако можеш врати се на 4.1 и види дали ќе го има овој проблем.

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Според мене до андроид 4.2.2 е тие имаат проблем со батериите. Мене дупло ми ја трошеше батеријата и се вратив на 4.1 додека да направам апдејт на 4.3
Ако можеш врати се на 4.1 и види дали ќе го има овој проблем.
Како да го вратам на 4.1? :oops:

HristijanWR10

Bryan Kearney
Член од
11 април 2012
Мислења
10.767
Поени од реакции
20.491
Како да го вратам на 4.1? :oops:
Зошто да го враќаш на 4.1 кога со рутирање и CustomROM можеш да ставиш 4.3 кој е најдобра верзија на Андроид. Јас имам 4.3 и батеријата се троши доста поспоро од 4.2.2.
Провери дали имаш Sync уклучено дека тоа знае да ја троши батеријата доста брзо.

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Заш да го враќаш на 4.1 кога со рутирање и CustomROM можеш да ставиш 4.3 кој е најдобра верзија на Андроид. Јас имам 4.3 и батеријата се троши доста поспоро од 4.2.2.
Провери дали имаш Sync уклучено дека тоа знае да ја троши батеријата доста брзо.
Ама не е проблемот во трошење на батеријата, пишав, ми беше на 77% и одеднаш ми се исклучи покажувајќи дека нема батерија, а кога го уклучив на полнач беше на 77%.
Torte Mobile што би можело да е и треба ли да го носам на сервис?

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.921
Поени од реакции
41.893
Зошто да го враќаш на 4.1 кога со рутирање и CustomROM можеш да ставиш 4.3 кој е најдобра верзија на Андроид. Јас имам 4.3 и батеријата се троши доста поспоро од 4.2.2.
Може и 4.3 но како што читам некои Нексус корисници плачат дека имале проблем со wifi и мемориската картичка. Кај тебе се ли е како што треба со оваа верзија?

HristijanWR10

Bryan Kearney
Член од
11 април 2012
Мислења
10.767
Поени од реакции
20.491
Може и 4.3 но како што читам некои Нексус корисници плачат дека имале проблем со wifi и мемориската картичка. Кај тебе се ли е како што треба со оваа верзија?
Супер е 4.3 јас ставив плус CyanogenMode и телефонот е гром. На GalaxyNexus вака направив, Nexus4 го користам без CyanogenMode.

Ако инсталирале 4.3 преку CustomRom може да има проблем дека Nexus-ите се со чист Андроид без TouchWiz, HTC Sense...

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.887
Ама не е проблемот во трошење на батеријата, пишав, ми беше на 77% и одеднаш ми се исклучи покажувајќи дека нема батерија, а кога го уклучив на полнач беше на 77%.
Torte Mobile што би можело да е и треба ли да го носам на сервис?
Носи го на сервис ако имаш гаранција ... во секој случај не ми мириса на софтвер

Член од
9 ноември 2011
Мислења
143
Поени од реакции
10
Здраво
Прашање-Каде да симнам Флеш пелеер за Алкател Идол(најверојатно и не игра нешто за што е)

КвикСилвер

Модератор
Член од
28 март 2010
Мислења
4.547
Поени од реакции
5.856
Ми се испразни скроз батеријата на Алкател ОТ-995. Ја ставив на полнач и само тоа горе лево трепка нон стоп, ќе се појави старт скринот(Your world in one touch) и повторно ќе се изгаси телефонот, и така во безконечност. Го извадив од полнач и го држев може 1 минута копчето за пуштање, ама не се уклучи. Ја извадив батеријата скроз и повторно ја ставив, ама пак ист проблем. Чаре?
Torte Mobile

И другите што се разбираат?

jovankrstevski1

ТАТА_МАТА
Член од
2 декември 2012
Мислења
855
Поени од реакции
602
Ме интересира дали Гугл има механизам да ги детектира кракуваните апликации снимени на андроид (од пиратски сајтови) и што Гугл би презел во тој случај?

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

Kajgana Shop

На врв Bottom