Android корисници (проблеми, прашања, совети)

• Креатор на темата Креатор на темата Џои
  • Време на започнување Време на започнување
На Samsung Galaxy Fame играм Subway Surfers и Temple Run 2. Но, на првата не можам да го видам менито на играта, бидејќи ликот левитира наоколу и ми го покрива, а на втората лежи место да трча, така што веројатно играм Temple Sleep варијанта. :pos: Патем, Temple Run кецот си функционира нормално.

Еве screenshots од двете игри:

Screenshot_2013_08_29_19_29_25.png

Screenshot_2013_08_29_19_47_53.png

Screenshot_2013_08_29_19_33_34.png

Screenshot_2013_08_29_19_52_35.png

На видеово, баш овие игри на истиот телефон се како што треба.

Има начин да го средам ова?

• Ми се допаѓа
Reactions: AL.
Слаб е телефонов за вакви игри.Обичен процесор од 1 Ghz и 512 RAM.
Да не имаш многу апликации што ти го оптеретуваат телефонот? Види бриши нешто што не ти е потребно,или од Фб,месенџер,гугл хром ако имаш нешто слично мавај clear data.

Слаб е телефонов за вакви игри.Обичен процесор од 1 Ghz и 512 RAM.
Да не имаш многу апликации што ти го оптеретуваат телефонот? Види бриши нешто што не ти е потребно,или од Фб,месенџер,гугл хром ако имаш нешто слично мавај clear data.

Пробав со бришење и пак истото е.
И јас помислив на тоа, но гледам дека на видеото игриве функционираат на истиот телефон па помислив да не треба да се изменат некои сетинзи или нешто слично.

Пробав со бришење и пак истото е.
И јас помислив на тоа, но гледам дека на видеото игриве функционираат на истиот телефон па помислив да не треба да се изменат некои сетинзи или нешто слично.

Знам,те разбирам тотално,ама тоа е,и на видеото малце лагира ако запримети.
И јас имав вакви проблеми на времето кога користев послаби телефони,многу се нервирав,сега со Ајфонот немам гајле,а уште подобро ќе биде со S4 за 2-3 недели :P

Знам,те разбирам тотално,ама тоа е,и на видеото малце лагира ако запримети.
И јас имав вакви проблеми на времето кога користев послаби телефони,многу се нервирав,сега со Ајфонот немам гајле,а уште подобро ќе биде со S4 за 2-3 недели :P

Океј ама едно е да лагира, друго е да ми лежи по улици. :P
Ај може на некој друг ќе му текне што ќе да е решението.

Океј ама едно е да лагира, друго е да ми лежи по улици. :P
Ај може на некој друг ќе му текне што ќе да е решението.

Имаш пробано да ги инсталираш игрите дирекно од телефон? немора од маркет најнова верзија да е. Избриши ја играта од моб, избриши кеш и дата од играта и инсталирај апк
http://www.androiddrawer.com/10069/download-temple-run-2-1-1-app-apk/#.UiCZ_dKnr08

Имаш пробано да ги инсталираш игрите дирекно од телефон? немора од маркет најнова верзија да е. Избриши ја играта од моб, избриши кеш и дата од играта и инсталирај апк
http://www.androiddrawer.com/10069/download-temple-run-2-1-1-app-apk/#.UiCZ_dKnr08

Директно од телефон ми се инсталирани.
Сега ја пробав оваа од линков, ја инсталира ама не сака ни да ја отвори.

Има начин да се тргнат она рекламите на апликациите?
Гледав порано на Play Store, имаше некоја апликација.
vSKSVE5.png

Новата верзија на Андроид 4.4 е наречена KitKat.
Код:
http://www.android.com/kitkat

Има начин да се тргнат она рекламите на апликациите?
Гледав порано на Play Store, имаше некоја апликација.
vSKSVE5.png

AdFree

Потребно е телефонот да ти е рутиран.

Edit: Изгледа веќе не постои на гугл плеј апликацијава ...

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk 4

Сакав да прашам дали е можно да се инсталира Android ( било која верзија ) на Asus VIVO таблет кој фабрички користи Windows 8 оперативен систем. :)

Сакав да прашам дали е можно да се инсталира Android ( било која верзија ) на Asus VIVO таблет кој фабрички користи Windows 8 оперативен систем. :)

Да.
Ама сега неможам , недела-понеделник ќе ти ја кажам постапката ако ти се чека или па некој друг нека ти помогне.

Да.
Ама сега неможам , недела-понеделник ќе ти ја кажам постапката ако ти се чека или па некој друг нека ти помогне.

Океј, не ми се брза. Ќе те почекам, ќе те потсетам и по ПП ако треба. :D

Фала ти однапред. :D

Океј, не ми се брза. Ќе те почекам, ќе те потсетам и по ПП ако треба. :D

Фала ти однапред. :D

https://sites.google.com/a/android-x86.org/web/ разгледај го ова ама не исталирај.
Постара верзија е ова ама и со ова вози. Јас на Inspiron инсталирав ама доста зезнато е со back up-от.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom