Другарска љубов меѓу машко и женско... има или слабо?

Член од
20 мај 2007
Мислења
1.139
Поени од реакции
153
Има, и јас се сметам себеси за жив пример за тоа дека има... Ги сакам другарски, чисто и безрезервно, и се би дал за нив. Си знаат тие девојки кои се.=)

Член од
9 март 2009
Мислења
28
Поени од реакции
1
mislam deka ima drugarska ljubov ali samo od zenska strana iako mislam deka i na zenskoto moze nekogas da mu se izmesaat emocii i da napravi glupost........imam mn dobar drugar i mnooogu si go sakam ama kako brat ednostavno jas ne go gledam kako nekoj koj bi mu se svigalll....ali ne sum sigurna deka taka e i do negova strana.....ja to amu go kazuvam nonstop deka si go sakam samo ko drugar i ne sakam da go sakam drugacie ama on nikad mi nema spomnato prv takvo neso.......

Член од
14 ноември 2008
Мислења
3.418
Поени од реакции
856
mislam deka ima drugarska ljubov ali samo od zenska strana iako mislam deka i na zenskoto moze nekogas da mu se izmesaat emocii i da napravi glupost........imam mn dobar drugar i mnooogu si go sakam ama kako brat ednostavno jas ne go gledam kako nekoj koj bi mu se svigalll....ali ne sum sigurna deka taka e i do negova strana.....ja to amu go kazuvam nonstop deka si go sakam samo ko drugar i ne sakam da go sakam drugacie ama on nikad mi nema spomnato prv takvo neso.......
има дефинитивно другарска љубов меѓу машко и женско .... имам другарка исто како шо ти го опиша другар ти овде, од ко ја знам ја гледам како сестра и ништо појќе (а мн убо си е чупето да не речи некој дека е грда па нејќам нишо појќе :pos2:) , а и таја ги има истите чувства спрема мене ме гледа само како другар ... супер си се дружиме :pipi:

Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.399
Поени од реакции
37
Епа и нема баш другарска љубов... :toe: кога и даа ке осете некој нешто повеке дали машкото или женското...

* Јави се јужна и кажи и ти хахаххах

M

Mario Gómez

Гостин
Многу ретки се случаите на вистинска другарска љубов помеѓу машко и женско.На крај сепак ќе има некои обиди да се претвори таа врска во други води и има големи шанси да заврши пријателството.Исто ако едниот од нив е веќе во врска ,пријателството може да предизвика љубомора и да заврши трагично...

Шмекерот

Еден и единствен
Член од
24 мај 2008
Мислења
1.767
Поени од реакции
384
Имам да 3 добри другарки стварно. Ама само другарки! Едно време имаше од нивна страна обиди за нешто повеќе...пробуваа да ме пољубат и да го прејдат оној ѕид на другарството и да се јави љубов. Но јас тука сум ги запрел. Сум рекол НЕ! Вие сте ми другарки...пошо било што друго ако се јави помеѓу нас со чувства само ќе ја заебе ситуацијата. Вие ќе ме сакате...јас нема да престанам да шмекам наоколу...вие ќе ме мразите поради тоа и ете така ќе отиде ем пријателствот ем љубовта!...ама јас погрешно сум ги сватил...
Другарките: Ама Шмеки кој збори за љубов...збориме за секс!
...Тогаш :pipi:..ајде добро може да се плеснеме еднаш пријателски ама само еднаш:wink:

Член од
10 септември 2008
Мислења
65
Поени од реакции
23
Јас сум како магнет за погрешни сигнали. Имам многу другари, и секогаш сум се трудела да ги одржувам другарствата со машките затоа што понекогаш стварно можат подобро да те разберат отколку било кое девојче. Но, при било какво зближување, почнуваат да изразуваат некој вид на симпатии и тоа се има случено со повеќе од нив. Што значи, од моја страна љубовта е најдругарска, без second thoughts... Ретка е таа љубов, но сепак јас верувам во неа

devojka111

i'm real
Член од
28 декември 2008
Мислења
1.937
Поени од реакции
148
Не ретко може да се најде повеќе разбирање меѓу пријатели од спротивниот пол. За мене таквото пријателство дури може да биде поискрено , попредизвикувачно и поинтересно од аспект што можам да дознаам и за тоа како размислува машкиот мозок, навлегувам во повеќе теми на муабети (спортот на пример) и едноставно се чувствувам поубаво штом можам да најдам заеднички јазик и со женски и со машки.

Но сметам дека тоа пријателство не може да оди до крај, т.е личностите да се буквално најдобри пријатели, често да излегуваат заедно само тие двајца, да знаат се еден за друг, зошто порано или покасно може да се појават некои чувства, некоја физичка привлечност што доколку не е обострана има реални шанси го загрози тоа пријателство.

Затоа верувам дека може да постои машко-женско другарска љубов и почит, но тоа зближување да има некој мерка и да не се дозволи да се пречекори таа граница ако сака да не се уништи пријателството.

Член од
12 март 2009
Мислења
205
Поени од реакции
13
Нема.. Одреден период се ке се сведува на чисто другарство но чим на еден од нив без разлика дали женското или машкото ке му поминат некакви мисли низ главата за нешто повеќе од другарство.. тогаш веќе и не е толку чисто тоа другарство..
А и на најдобар другар да му се појавиш во секси долна облека дали ке те гледа како најдобра другарка или нешто друго?? :toe:

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Нема.. Одреден период се ке се сведува на чисто другарство но чим на еден од нив без разлика дали женското или машкото ке му поминат некакви мисли низ главата за нешто повеќе од другарство.. тогаш веќе и не е толку чисто тоа другарство..
А и на најдобар другар да му се појавиш во секси долна облека дали ке те гледа како најдобра другарка или нешто друго?? :toe:
А од која причина другарката би се шетала во секси долна облека пред другарот? Тоа веќе личи на свесно предизвикување. Ако гледаме така да поставиме и друго прашање.
Ако типката ти седне во скут ќе ја одбиеш? :tapp:
Мислам дека е многу јасно дека другарство бидува само помеѓу личности кои никогаш не би се привлекле една со друга. Ако типката не е твој тип на женско кое го посакуваш, точно дека ќе ти се покачи „адреналинот“ (а и нешто друго) ко ќе ја видиш во секси долна облека, ама разумот ќе ти каже дека сте сепак пријатели.
Тоа ти е како на пример:
*Имаш избор да завршиш со секретарката во кревет (за што си свесен дека е многу грешни, без разлика какво тело и да има) или да се вратиш дома кај жена ти која те чека...
Што ли би избрал ако си човек кој ги дели работите на она што се, и на она што никогаш не би требало да бидат?

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
А од која причина другарката би се шетала во секси долна облека пред другарот? Тоа веќе личи на свесно предизвикување. Ако гледаме така да поставиме и друго прашање.
Ако типката ти седне во скут ќе ја одбиеш? :tapp:
Мислам дека е многу јасно дека другарство бидува само помеѓу личности кои никогаш не би се привлекле една со друга. Ако типката не е твој тип на женско кое го посакуваш, точно дека ќе ти се покачи „адреналинот“ (а и нешто друго) ко ќе ја видиш во секси долна облека, ама разумот ќе ти каже дека сте сепак пријатели.
Тоа ти е како на пример:
*Имаш избор да завршиш со секретарката во кревет (за што си свесен дека е многу грешни, без разлика какво тело и да има) или да се вратиш дома кај жена ти која те чека...
Што ли би избрал ако си човек кој ги дели работите на она што се, и на она што никогаш не би требало да бидат?
Абе види, не е баш така кај сите..
Си иам другарка која стварно ја сакам и почитувам како другарка, и некад ме пали, некад не, си се лапкам и драпкам со неа, ама и двајцата знаеме дека е само ради фан. Се би дал за неа, за се ја слушам, за се ме слуша, и коа ми збори за дечковци не осеќам баш ништо, баш кејф ми се праи коа ќе ми каже дека бркнала некој.
Значи, ипак ми е другарка која некад знае да ме запали, офц, згодна е УПМ!!
Ама има и друг случај, моја најдобра и нејзина најдобра другарка у исто време, ја сакам како сестра, не се палам на неа, а е најдобрата пичка шо ја иам видено, коа ќе ми спомне нешо за дечко вамте тамте срце ме боли -.- Едноставно ја сакам како сестра и така сум поставен кон неа, и стално и кењам коа праи глупости, и коа ми се јавува као идиЈот секој 2 ден у 5 саат коа спијат моите, никако да свати глупачата..

Wall of text. Знам, сакав само да ти докажам дека може и да те привлекува, и пак да си ја сакаш како другарка и ништо повеќе..

се додека има добар секс и ја сум за другарска љубов
... <3

Вештица

love&reason
Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.524
Поени од реакции
856
Нема. Кога и да е некој ќе помисли како би било да се заедно.
И од самата таа помисла и план во главата се знае дека готово, тоа и не е баш некое невино другарство.

Имам другарка која ми има кажано дека со нејзини двајца другари никогаш не би можела да биде нешто повеќе.
Со оглед на тоа дека едниот е машка курва а со другиот не се гледаат сега често, би рекла дека првиов може сега мисли ко нејзе, ама кога се запознале не мислел така, а со другиов и не се баш толку добри другари.

Член од
12 март 2009
Мислења
205
Поени од реакции
13
Јас само го кажав моето мислење не велам дека сум во право.. Можеби и грешам бидејки и не ми се случило никогаш да имам некој ептен добар односно најдобар другар :toe: :)

ArhangelOFDeath

Immortality
Член од
3 септември 2008
Мислења
1.906
Поени од реакции
126
Јас мислам дека таа другарска љубов лесно можи да се преточи во поголема љубов.

Kajgana Shop

На врв Bottom