Латвија - Македонија | 09.09, понеделник 14:30 часот |

Статус
Затворена за нови мислења.
Ф

Флеш

Гостин
Мој заклучок е се лошите подготовки ...... Физички неподготвени , доаѓање на нов тренер сред припреми ,недоволно запознавање на Пипан со потенцијалот на сите играчи,дури и не знаеше како се викаат ,го слушав за време на тајм-аут ... Според мене имавме добра агресивна одбрана ,но очаен и мизерен напад .... тројка тројка тројка ,само тоа се форсираше,немаше агресивни влезови и игра под обрач како на натпреварот со Латвија денес ,денес го играа она што мислев ,намали ја со тројките и форсираа игра во поле , но физичкиот замор и психолошкиот притисок ги спушти на колена,башка Пипан што немаше доволно време за подготовка .... Србиновски како асистент/тренер не се покажува многу ..... сега мислам да му се даде отказ на Пипан и да му се даде шанса на Врбива Стефанов ,зошто јавно објави дека е на курс за тренери моментално и сака да седне на позицијата селектор .... ВРБИЦА ЗА СЕЛЕКТОР !!! (y):)(y)(y)(y)(y)
Aуууу ова ни треба еееејјј ехехехее :ROFLMAO:

http://puls24.mk/galerii/video/video-sto-se-slucuva-koga-na-kosarkarskite-treneri-ke-im-popustat-nervite

SaLt

symbian & iOS master & android
Член од
2 април 2005
Мислења
291
Поени од реакции
85
Првенството заврши, сеа треба нова екипа да се направи со млади момци желни за игра. Место пипан Џордан да го ангажираат нашиве еден споменик мањак нека иде

Sent from my GT-I8190 using Tapatalk 4

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
--- надополнето: 9 септември 2013 во 17:25 ---
Еве ви изјава на Врбица !!! :D најдов ....

http://www.sitel.com.mk/mk/vrbica-stefanov-nikogash-nema-da-ja-ostavam-reprezentacijata-0

A ako Vrba ne ispolni ocekuvanja, koj ke bide kriv ponatamu?

Samo trenerot e kriv? Moe mislenje e deka cel tim potfrli. Samo protiv srbite se pokazaa, ja imaa iskrata no vo site drugi mecevi potfrlija. Mozebi ne na Crna Gora tolku no sramno e da se macis celo vreme so ubedlivo slab tim.

Член од
15 јули 2007
Мислења
791
Поени од реакции
218
Бугарија затоа има 100 % од шут за 3, од поле и слободни.... oh wait...

Иначе знае некој пехарот кај ќе го чуваат нашиве ?
Тук не става в'прос за Бугарија, а за Македонија в този мач.

P

PewDiePie

Гостин
Може звучи ко лудост,ама јас сум ако сака Пипан да остане во репрезентација,подобар тренер тешко дека може да си дозволиме,а и има работено во Македонија го знае менталитетот.
Како може да кажете бил ладен ? Затоа ги пцуеше вчера на тајм аут,дека е ладен и дека не му е гајле. Не ни треба некој психопат што само плаче како оној на босна,Пипан е страшно прибран човек кој го следеше МЗТ минатата сезона знае,па сега можете да замислите какво беше судењето за нас првенствово штом и Пипан реагираше нон стоп.

Само тешко да останат и тој и Бо и Перо,распад систем ќе се деси ако си отидат овие луѓе од репрезентација.

Член од
15 октомври 2010
Мислења
9
Поени од реакции
3
trebase uste ovaa evropsko da ja restartiraat ekipata , a ne da gi molat starcite da se vrakjaat vo reprezentacijata..

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Очигледно Пипан нема да биде повеќе селектор на Македонија..

http://tempomk.mk/?p=805
Алеш Пипан со македонската кошаркарска репрезентација ги заврши настапите на Европското првенство во Словенија уште во групната фаза по денешниот пораз од Летонија.
За “Al Jazeeru Balkans“ Словенецот изјави дека имал договор со Кошаркарската федерација на Македонија (КФМ) да ги води “црвено-жолтите“ на ЕП, по што неговиот ангажман и официјално е завршен.
Пипан знаеше што се очекува од него кога ја презеде Македонија, која на минатиот евро-шампионат во Литванија 2011 пред две години беше најпријатното изненадување и го освои четвртото место.
Не му беше ни малку лесно откако во Јесенице, неговите избраници имаа учинок од само една победа против Србија и четири порази, не се пласираа во вториот круг, кој ќе започне в среда.
“Зар очекувавте да го повториме четвртото место?“, нервозно реагираше на едно прашање, како е то можно скоро истиот состав кој беше на чекор до медал пред две години, сега ќе мора уште во почетната фаза да си замине од шампионатот.
“Литванија и Србија овде дојдоа како фаворити и тоа го докажаа. Ние се боревме за третата позиција, за жал, тоа не бевме ние“.
“Нема тука некои големи емоции, ние сме професионалци, водиш состав со кој имаш договор. Пред тоа ја водев полската селекција, сега македонската, ја извршувам мојата функција, чувствата тука остануваат на страна“, заврши Пипан кој ќе остане во Словенија, да ја води екипата на Унион Олимпија.
Колку лош муабет...:facepalm:

N

Nicky Santoro

Гостин
Ете ви го пипан посрани едни.Колку само го бранат навивачиве на МЗт чудо едно.А овај ташако го заболе.Па ми кажувате се нервирал на тајмаут нз ти што,па јас камерунец да бев и да е водев македонија при онаква игра нервиве ќе ми попуштеја.Ми го критикувате Докузовски сам ко пичка избегал, а убаво си кажа тој дека од тоа живее и има фамилија за гледање и мора да води некој клуб.Од репрезентацијава нз дали земаат пари иколку мислам дека сето е ФРи.

Crazy in Love

Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Ете ви го пипан посрани едни.Колку само го бранат навивачиве на МЗт чудо едно.А овај ташако го заболе.Па ми кажувате се нервирал на тајмаут нз ти што,па јас камерунец да бев и да е водев македонија при онаква игра нервиве ќе ми попуштеја.Ми го критикувате Докузовски сам ко пичка избегал, а убаво си кажа тој дека од тоа живее и има фамилија за гледање и мора да води некој клуб.Од репрезентацијава нз дали земаат пари иколку мислам дека сето е ФРи.
За првиот дел се соласувам, ама за последново не го претерувај, нормално дека земаат пари, да не беше така зар мислиш дека Пипан би прифатил без пари да е селектор?

Член од
9 април 2009
Мислења
3.183
Поени од реакции
3.830
Алеш Пипан со македонската кошаркарска репрезентација ги заврши настапите на Европското првенство во Словенија уште во групната фаза по денешниот пораз од Летонија.
За “Al Jazeeru Balkans“ Словенецот изјави дека имал договор со Кошаркарската федерација на Македонија (КФМ) да ги води “црвено-жолтите“ на ЕП, по што неговиот ангажман и официјално е завршен.
Пипан знаеше што се очекува од него кога ја презеде Македонија, која на минатиот евро-шампионат во Литванија 2011 пред две години беше најпријатното изненадување и го освои четвртото место.
Не му беше ни малку лесно откако во Јесенице, неговите избраници имаа учинок од само една победа против Србија и четири порази, не се пласираа во вториот круг, кој ќе започне в среда.
“Зар очекувавте да го повториме четвртото место?“, нервозно реагираше на едно прашање, како е то можно скоро истиот состав кој беше на чекор до медал пред две години, сега ќе мора уште во почетната фаза да си замине од шампионатот.
“Литванија и Србија овде дојдоа како фаворити и тоа го докажаа. Ние се боревме за третата позиција, за жал, тоа не бевме ние“.
“Нема тука некои големи емоции, ние сме професионалци, водиш состав со кој имаш договор. Пред тоа ја водев полската селекција, сега македонската, ја извршувам мојата функција, чувствата тука остануваат на страна“, заврши Пипан кој ќе остане во Словенија, да ја води екипата на Унион Олимпија.
Колку лош муабет...:facepalm:
а шо очекуваше ти? да се секира за нас. за то е платен и крај. плус си има договор в џеб со олимпија, па сега можи и побрзо да си ја почни таа работа. мој впечаток е дека сакаше да раскрсти со нас шо побрзо.
тренериште како пипан, експерт за дефанзива да не успее да наметне авторитет во една екипа која ја води, хмммммм нешто тука не ми звучи ко шо треба.

Crazy in Love

Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
а шо очекуваше ти? да се секира за нас. за то е платен и крај. плус си има договор в џеб со олимпија, па сега можи и побрзо да си ја почни таа работа. мој впечаток е дека сакаше да раскрсти со нас шо побрзо.
тренериште како пипан, експерт за дефанзива да не успее да наметне авторитет во една екипа која ја води, хмммммм нешто тука не ми звучи ко шо треба.
Тогаш не мораше ни да прифаќа. Сега е лесно вакви изјави да дава, што не ги даваше кога го избраа да биде селектор? Туку тогаш збореше дека е “чест и одговорност“. Ај те молам. Мене ми беше ок лик, додека не го прочитав ова и се надевам дека не е вистина. Разочарувачки е ваква изјава да дадеш кога знаеш каков ефект ќе има на веќе разочарана нација.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom