БиХ - Македонија | 08.09, недела 14.30 часот |

Статус
Затворена за нови мислења.
Абе сите сте отвориле усти како на крокодил и лаете по кошаркарите...па ја не знам што очекувате кога ние како држава имаме само 6 пристојни играчи и американец...значи на ниво на цела држава 6 кошаркари :facepalm: и сакате успеси...доста е едно 4 место (ама и тоа не сте свесни колкав успех е за нас)... и само лаете а половината не знаете правилата за пренос на поени во втора фаза :pos::tapp:

Еве мене нека ме земат де. Јас ќе ом во Љубљана да се пијанчам тие нека седат и нека трчаат.

Знајте шо? Барем да им пуштиме на Латвија да си одат поштено човеците, за да нема шанси Босна да оди. Ако не одиме ние, нема ни тие :D

Луд,збуњен,ненормален...мој до моега е се.

Ова мислам дека најдобро ја опишува воопшто ситуацијата во нашата група на првенствово...

Ех сега како добро ќе ни дојдеше победата в џеб со Црна Гора :place: Ехх како си се закопавме со овој пораз уште не сме свесни, па кога ќе треба да играме квалификации со еден куп килави екипи како: Естонија, Унгарија, Португалија, Швајцарија...:tapp:

Прво да видиме што ќе напраиме со Латвија после ќе коментираме за другите.Сепак ние треба први да ја завршиме работата.

Нема шо да гледаме. Испаднавме. Ттк до кладилница и пиши на ЦГ дури не падни коефициенто.

Знајте шо? Барем да им пуштиме на Латвија да си одат поштено човеците, за да нема шанси Босна да оди. Ако не одиме ние, нема ни тие :D

Па и заслужија дечкиве поштено..играат убава кошарка,се борат и сакаат да победат..ако не поминеме ние а поминат тие,мило ќе ми биде за нив.

Абе треба ние да ја тепаме Латвија со повеќе од 10 разлика, Црна Гора да изгуби од Србија (на Србија не му треба, плус ќе бидат зијан пошто ќе одат со помалце 1 бод ако победат) и Литванија да ги тепа Босна.

Ух, осјечам се незгодно ко зебра на Брионима... а не ко вук на Игмана :D

Две страни има(ше) паричката.
Од првата... мило ми е што победи Босна. Не ми менува против кого, освен заради еден сегмент (кој ќе го спомнам понатаму).
Значи, покрај сите шеги и заебанции, јас стварно навивам за Босна, против скоро било која друга земја на планетава (би се подзамислил кога би играле против Иран, пример).
Тоа дека Македонија е nasha zemja и nashite оставаат срце на терен, јас го сфаќам тотално поинаку, и баш легитимно. На крајот на краиштата, слободата претпочита да навиваш за кого сакаш. :D

Пошто постојат навивачи на Македонија кои дури и ми честитаа победа, дури сакам Македонија да оди понатаму во групава, само заради то што сеуште има спортски дух во државава.

Но, на крајот е вториот дел од паричката, кој вели:

Има и фаци кои се длабоко ретардирани, па спортот го гледаат само како начин да ја искалат фрустрацијата, посебно според некоја држава за која воопшто не постои никаква причина. Башка што тогаш ја покажуваат својата машкост, онака во паун стил, па ова па она. Истите тие се оние кои ја уништуваат државава, истите тие кои не можеш да ги увериш дека сме во тиња, истите тие... (ју нејм ит).

Од такви, си велам, абе се најлошо за Македонскава репрезентација, никош појќе група да не помине. И да, легитимно ми е и тоа. Дур можам и да елаборирам, and I think i can do it more than you :D

А има и вакви:

Види лабуд кај мене на сликичка.

Ќе го папате немиен

nuff said.

А и еден коментар, кој исто ме заинтригира, од Iceboy, како тоа кутрата Босна налетала на Македонија.

Well, така миси мнозинството од Gotseвата раса, и зато стап од видра ке имате успех оваа година.

Второво го тепа првото.

И тоа е тоа.

Дур сме кај тепањето... абе Ве искрши Телетовиќ. А и Ведад не беше нешто поарен а?

Гледав в кафич: и таму баш ми се крена притисоков. СИгурно имате забележано дека има гуски фанови ала Игорче стил кои го обвинија судијата уште во прва четвртина, дека ја фаворизирал Босна (?!), и после истите пцуеја по Самарџиски, како тоа бил вол, а од страна еден малку посовесен им вика: не бе, Војдан згреши, не беше Предраг...
истите тие се од примерот погоре, истите тие не гледаа баскет пред 2011, истите тие прашуваа „кој е онај со брадана“ (Врба). Истите тие ги лакираат ноктите црвено жолто. Ебати расата ебати..

Шо ми беше муабетот: цел кафич скокна ко го избркаа Петровиќ: јас им викам, е, таман, сеа ќе виите, поарно за нас (за Босна). Не им беше јасно, ама то е. Знаев дека Телетовиќ ќе експлодира откако Ацо ќе го збришат.
А и така беше...

И на крај: знаете што? Судиите ПАК беа криви: бар во кафичов кај што гледав.

И за уште еден крај: претеруваат веќе со Гебелс баскет пропагандава.

И ми се ПОВРАЌА од цела ваша гоцева раса кога ќе чујам Сителовска фаца кај што вика „па добро, не мора секогаш медал, еве, битно е и да се учествува/ секој секого тепа сега)

Господе, кај јас живеам?

И то...

а најбитното...

БОСНА!:vozbud:

не дека системов на првенствово не ни одговара, па сеа кукам, ама мислам дека стварно е банален. ќе се дојде во ситуација србија да пренесе максимум поени, само ако оди на пораз. системот на натпревари те мотивира да изгубиш - тоа е главно, и погрешно. и неспортски (не велам дека србија се не-фер!) секој така би играл, велам системот на првенстовото би требало да се размисли да се смени, баш поради овој пример, веројатно тој сто го смислил не размислил на вакви појави. ебате состемот, ти пола од луѓево не можат да сватат кој оди даље, како...
логоритими решаваат, лимеси...
не би требало да биде така. се сведува на среќа. како ќе ти се погодат другите резултати.
мислам...системот е ок, интересен, ама не-целосен. има маана
барем да размислеле, во последниот круг, сите 3 утакмици да се играат во еден термин, ќе има помалку простор за калкулации.

значи, по 100 пат кажано овде - србија и црна гора нема да си ја наместат, туку србија ќе си игра за себе, сосема легитимно, како што нејзе и одговара - да изгуби. тоа е исто како кога ти треба бод и одиш на бод минимум. или ти треба 11 разлика, одиш на тоа. нив им треба пораз. колку и да звучи безвезе.
целосно си во право со постов, АМА...
дали ќе ни беше системот крив АКО ние бевме во положба како србите? немаше и то е факт!
сами сме си криви шо се доведовме до ваква ситуација и ако испаднеме, заслужено ќе биде, пошто НА ОВА ЕП НЕ ПРИКАЖАВМЕ НИШТО!!! кој сака и шо сака нека кажи, ама то е вистина и со една добра игра не смееме и не заслужуваме пласман во наредна фаза.
шо имаме моментално
1.тотално незаинтересиран селектор за репрезентацијата, кој повеќе е со мислите во унион олимпија него во кесенице
2.дисциплината во играта ни е НУЛА, кој стаса шутира за 3 и форсира иако не ни оди
3.имаме тн. НБА ѕвезда која си зема премногу слобода во играта, а критикува други кога не се завршува работата како треба
4.тимскиот дух не е ни приближно како пред 2 години
5.освен со србија, на другите натпревари немаме никаква борбеност, а јас не гледам ни желба да успех, туку индивидуално истакнување на пеодинци
6.премногу се потпираме на лестер, кој е навистина ЅВЕР и најдобар плеј во европа, ама дечкио не ми изгеда како 100% спремен
7.кондицијата ни е многу слаба, последица на отсуството на сандро
8.шо мене најлогично ми изгеда-толку ни се можностите, успехот од пред 2 години е луда и невидена среќа, дел потценување од страна на противниците, марин навреме то го виде и замина како херој (шо во целост го оправдувам) на играчите им зададовме невиден притисок, дури и очекувања за медал, очекувања кои очигледно беа преголем товар за нив, па паднаа уште на првата пречка.
кога сето то се земи предвид, за утре ви предлагам, барем ја то ќе го направам, релаксирано да изгедаме барем една утакмица, без нервози и кревање тензии, па ако треба да биди, ќе биди, ако не сака среќата како пред 2 години.
позз на сите и не се нервирајте

Од друга страна штом, ги тепавме Србија со 14 разлика, зашто не би можеле и Летонија?

Како и да е, дај боже да грешам, ама најпаметно им е да почнат да си пакуваат куфери. И да тепаме со 50 разлика, Србиве сигурно губат. Едино корисно ние како Македонци што може да го направиме е да слупаме поголема пара на Црна Гора у кладилница. :)

Ух, осјечам се незгодно ко зебра на Брионима... а не ко вук на Игмана :D

Две страни има(ше) паричката.
Од првата... мило ми е што победи Босна. Не ми менува против кого, освен заради еден сегмент (кој ќе го спомнам понатаму).
Значи, покрај сите шеги и заебанции, јас стварно навивам за Босна, против скоро било која друга земја на планетава (би се подзамислил кога би играле против Иран, пример).
Тоа дека Македонија е nasha zemja и nashite оставаат срце на терен, јас го сфаќам тотално поинаку, и баш легитимно. На крајот на краиштата, слободата претпочита да навиваш за кого сакаш. :D

Пошто постојат навивачи на Македонија кои дури и ми честитаа победа, дури сакам Македонија да оди понатаму во групава, само заради то што сеуште има спортски дух во државава.

Но, на крајот е вториот дел од паричката, кој вели:

Има и фаци кои се длабоко ретардирани, па спортот го гледаат само како начин да ја искалат фрустрацијата, посебно според некоја држава за која воопшто не постои никаква причина. Башка што тогаш ја покажуваат својата машкост, онака во паун стил, па ова па она. Истите тие се оние кои ја уништуваат државава, истите тие кои не можеш да ги увериш дека сме во тиња, истите тие... (ју нејм ит).

Од такви, си велам, абе се најлошо за Македонскава репрезентација, никош појќе група да не помине. И да, легитимно ми е и тоа. Дур можам и да елаборирам, and I think i can do it more than you :D

А има и вакви:

nuff said.

А и еден коментар, кој исто ме заинтригира, од Iceboy, како тоа кутрата Босна налетала на Македонија.

Well, така миси мнозинството од Gotseвата раса, и зато стап од видра ке имате успех оваа година.

Второво го тепа првото.

И тоа е тоа.

Дур сме кај тепањето... абе Ве искрши Телетовиќ. А и Ведад не беше нешто поарен а?

Гледав в кафич: и таму баш ми се крена притисоков. СИгурно имате забележано дека има гуски фанови ала Игорче стил кои го обвинија судијата уште во прва четвртина, дека ја фаворизирал Босна (?!), и после истите пцуеја по Самарџиски, како тоа бил вол, а од страна еден малку посовесен им вика: не бе, Војдан згреши, не беше Предраг...
истите тие се од примерот погоре, истите тие не гледаа баскет пред 2011, истите тие прашуваа „кој е онај со брадана“ (Врба). Истите тие ги лакираат ноктите црвено жолто. Ебати расата ебати..

Шо ми беше муабетот: цел кафич скокна ко го избркаа Петровиќ: јас им викам, е, таман, сеа ќе виите, поарно за нас (за Босна). Не им беше јасно, ама то е. Знаев дека Телетовиќ ќе експлодира откако Ацо ќе го збришат.
А и така беше...

И на крај: знаете што? Судиите ПАК беа криви: бар во кафичов кај што гледав.

И за уште еден крај: претеруваат веќе со Гебелс баскет пропагандава.

И ми се ПОВРАЌА од цела ваша гоцева раса кога ќе чујам Сителовска фаца кај што вика „па добро, не мора секогаш медал, еве, битно е и да се учествува/ секој секого тепа сега)

Господе, кај јас живеам?

И то...

а најбитното...

БОСНА!:vozbud:

Maкедонија..али Босна ти е близу.

И честито победа заслужена..али Сосиедад све да ти изгуби годинава :X3:

Како и да е, дај боже да грешам, ама најпаметно им е да почнат да си пакуваат куфери. И да тепаме со 50 разлика, Србиве сигурно губат. Едино корисно ние како Македонци што може да го направиме е да слупаме поголема пара на Црна Гора у кладилница. :)

Досега не сум се кладел , дали може ова да се игра сингл и колку е коефициент :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom