Македонија - Црна Гора | 04.09, среда 17:45 часот |

Статус
Затворена за нови мислења.
G

Geezer

Гостин
Мислиш дека им е до толку дојдено за Македонија?
Никој за жив не не смета. За споредба, во ЕХФ го имаме Начевски кој ги делегира судиите и пак иста песна.

Ако и нас не ни е дојдено до нив. Абе едноставно е. Само што нив ќе ги пукне таков срам, првпат ќе се случи некоја репрезентација да направи такво нешто, медиумите ќе ги утепаат од критикување. Па направи пресметка, кој повеќе би изгубил во таква ситуација.
--- надополнето: 4 септември 2013 во 20:19 ---
Ќе не избркаат и ќе ни дадат забрана за натпреварување во следни 2-3 години и толку.Тимови со многу поголем авторитет ги краделе и не смееле да писнат.

Гледај Шпанија-Хрватска 95 да видиш што е крадење.

Па нема да умреме сигурно ако го направат тоа. Само, ете објаснив подоле, верувај дека тие ќе загубат повеќе.

Член од
7 август 2010
Мислења
3.518
Поени од реакции
5.385
И да не ни ја прифатат жалбата и сѐ да остани како што е сепак ние треба да се бориме за правдата. Треба да се буниме. Треба да им покажеме дека не сме овци да премочуваме очигледна судиска грешка. Еве имаат 1 час да смислат шо ќе лажат судиите за тоа што свирнаа.

Јас да бев селектор ќе ги повлечев играчите. Сепак мислам не требаше да дозволат да се доигра натпреварот.

Член од
30 октомври 2010
Мислења
919
Поени од реакции
907
Не сме некој фактор, точно. Ама пријателе, не губиш ништо. Напушти го теренот, закани се дека нема да учествуваш повеќе, па да видиме дали ќе има вакви срамни судења. Нема да им замери никој ако го направат тоа, ниту пак ние, ниту пак некој друг.
Мора да им дадеме до знаење за некои работи.
Ова требаше да се случи после судиската одлука, да искочат сите пред да заврши натпреварот. У најмала рака е смешно тројца судии да не видат тегнење на мрежата а со тоа и цел кош. (башка што немора кошот да го потегне)
Едниот суди поени, другиот аут. Коа ќе реагиравме одма, сигурен сум дека тој што досуди поени ќе ги убедеше другите, за они у иднина да си немаат проблеми, пошто е преочигледно. Нашиве мафнаа два-тројца и се наместија за аутот.
Обвини ги за местење на натпревар,Пипан пред записничка да урла и нека му ја мислат делегатите како ќе се справат со ситуацијата.
Еј не ми се верува како си го прескокнавме ова, класика македонче. Нек те изјебат, не се буни, после жали се дека те ебеле...

gooner4life

Arsenal-Maniak
Член од
11 јули 2008
Мислења
7.037
Поени од реакции
1.567
А зошто сите ја потценувате Црна Гора ?
Деек нашите се beyond НБА ѕвезди, а Црногорците дечишта од маало, па не вреди да се игра со нив...
На минатото ЕП не тепаа Црногорците, ама немаше вакво понижување...
Или тоа 4то место на минатото ЕП значи дека сме ја измислиле кошарката ?
Тоа 4то место повеќе зијан ни донесе него ќар, почнувајќи од тоа што сите влегоа во филм дека се ѕвезди (а освен Бо сите други беа просек или дури и под просек) завршувајќи со тоа што оваа година уште не тргнати нашиве „ѕвезди“ више со медал се вратија (а пред тоа пласман на ЕП ни значеше како злато)...
Подобро стапнете на земја и сфатете дека минатото ЕП беше резултат на среќа+одреден наш квалитет+Бо+лоша игра генерално на сите репрезентации (со исклучоци).
А тоа што сме биле ете со среќа таму 4ти, значи дека денеска заслужено сме изгубиле?
Па ова беше срам за сите судии, уште едниот суди поен другиов му го зема гласот и суди нивна топка и така завршува.
Сите фаули што не постоеа, сите не досудени фаули...
Да би било барем минимално по реално се на судија-план ќе беше наша победата зашто искрено Дамјан,Бо , па и Владо изиграа одлично.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.540
Поени од реакции
114.775
Hahahah koja zalba be, normalni li ste. Nikogas vo zivotot ne se preigral natprevar na edno EP, ne si prajte bajrami na mozokot.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Пичките на официјалниот профил на фејсбук немаат објава веќе саат време! Значи ЈАСНО е ова дека е ГРЕШКА! НЕМА ДИЛЕМА!

Огромна брука е ова за ФИБА, огромна, плус тоа што судијата под кошот покажа поени, но средниот покажа топка за Црна Гора!

Среќа за нив што сме никој и ништо, ова е грешка од епски размери да се десеше против големо име, глави ќе летаа!

Член од
21 март 2012
Мислења
3.277
Поени од реакции
3.055
Ццццццццццц основно кошаркарско правило не ми се верува, како без комуникација се договорија дека нема кош ццццццццц

Зошто Пољакот досуди 2 поена за нас,Италијанецот не досуди ништо само рече нема два поена и Хрватот ја потврди одлуката.

Ако немаше два поени тогаш беше топката за нас дека Лекс Лутор ја исфрли во аут.А ако беше фаул од Чековски тогаш требаше да шутираат они слободни и да го вратат времето 2-3 секунди зошто одкако Чековски направи скок за кој би му суделе фаул уште се играше.

Крајов е во секој случај нерегуларен.Еве и на ФИБА статистика пишува дека не е суден фаул,тогаш како топката отиде кај црногорците?

Член од
19 август 2010
Мислења
4.011
Поени од реакции
9.795
Fakt e deka i nie zasravme u klucni momenti koga ednas da poentiravme ke bese gotovo, ama nie bas togas praevme nerezonski greski...valjda i psiha prorabote..e sea i pokraj se toa ova sto se desi na kraj so sudiite e najveci presedan u kosarkava..apla ni e zemena pobeda, tuka nekoj od sudiive dobro go napuni dzepot. Syeta za nas, zasluzivme pobeda ovaa utakmica. So site sili utre po pobeda protiv litva.ke dae gospod da se vratime u igra

|И.И|

говно интерашко
Член од
24 јуни 2008
Мислења
5.572
Поени од реакции
6.701
Hahahah koja zalba be, normalni li ste. Nikogas vo zivotot ne se preigral natprevar na edno EP, ne si prajte bajrami na mozokot.

Кур што ке влезам у Монтенегро мебел , има на паркет да спијам.

Verdict

Galadriel
Член од
21 мај 2012
Мислења
2.197
Поени од реакции
2.114
Не сме некој фактор, точно. Ама пријателе, не губиш ништо. Напушти го теренот, закани се дека нема да учествуваш повеќе, па да видиме дали ќе има вакви срамни судења. Нема да им замери никој ако го направат тоа, ниту пак ние, ниту пак некој друг.
Мора да им дадеме до знаење за некои работи.
Исто и јас цело време јадам лајна, многу нежно го примија ова бе ! А у нешто викнаа и толку, МАДИЊА ГОЛИ.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom