Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Го гледав новиот стартрек и ептен фушарски напраен, сега све тоа ефекти беше ок, али како може ѕвезден брод што лета со брзина на светлината да согорува при паѓање низ земјината атмосфера? И тоа со копчето како у секоја акција, притисни го копчето спаси го бродот :tapp:

Не му работеше заштитното поле.

Иначе да филмот е рециклирана копија на првиот дел од 2009, поделен е на истите 4 структурни дела ,со многу мали измени. Многу големо разочарување ,првиот дел го гледав 3-4пати,а овој не сакам да го видам пак

И јас го изглеав вчера.
Ќе ми беше океј да не го вратеа Кирк. Се соживеав со моментот, дури и Спок покажа емоции, само не знам што ќе праеше Абрамс после со новиов серијал. :)
Бенедикт беше одличен. (y) Кога продолжува Шерлок?

Како може да биде океј да не го вратат Кирк? Која би била тогаш поентата на филмов што треба да е ретроспекција на оригиналните Стар Трек од минатиот век?

Како може да биде океј да не го вратат Кирк? Која би била тогаш поентата на филмов што треба да е ретроспекција на оригиналните Стар Трек од минатиот век?

Не сум упатен на што е ретроспекција. Го иам изглеано само првиот дел од новиов серијал, и го доживеав ко да се неки нови клинци Кирк и компанија.
Затоа и допишав дека ќе нема поента, (незнам што ќе праи Абрамс) ама таков ми беше моментот. Вака ми дое Ајронмен елемент.

Починал Фрост, може сега е моментот за оние кои не се го гледале Frost/Nixon да ја погледнат оваа фантастична драма

Баш Enterprise ја гледам.. направив мини маратонче со новите филмови, 2009 и Into Darkness.
Фантастични блокбастери, морам да кажам пак и пак и пак и пак, Oblivion гомна да јаде. 2009та ме фасцинираше до крај, потоа видов оскари, награди, кое место е.. и заслужено.
Вториот не ми се допадна до толку, ама Бенедикт е неверојатен негативец, очекував повеќе минутажа. Одма после вториот барав дали ќе има трето продолжение, и на моја радост ќе има!
Се чувствувам сигурно, како што рече Болиглава за Star Wars сега со Abrams, Ама кога ѕирнав кај JJ проектите..

Од Silent Hill не требаше воопшто да постои филм. Исто како и од Max Payne :) Несакам ни да размислувам за филм од Half-Life.

Не само Half Life, туку и Portal. :vozbud:

Првата реакција уопште не ми беше негативна, среќен сум. :D

Зошто незнаевме за ова.. кого да пингам, Vlatko_Gjorce; Mac)) -={K-O-R-U-N}=- знам ја обожаваше LOST, па среќен би требало да е што Abrams ќе го екранизира HL универзумот.

Баш Enterprise ја гледам.. направив мини маратонче со новите филмови, 2009 и Into Darkness.
Фантастични блокбастери, морам да кажам пак и пак и пак и пак, Oblivion гомна да јаде. 2009та ме фасцинираше до крај, потоа видов оскари, награди, кое место е.. и заслужено.
Вториот не ми се допадна до толку, ама Бенедикт е неверојатен негативец, очекував повеќе минутажа. Одма после вториот барав дали ќе има трето продолжение, и на моја радост ќе има!
Се чувствувам сигурно, како што рече Болиглава за Star Wars сега со Abrams, Ама кога ѕирнав кај JJ проектите..

Не само Half Life, туку и Portal. :vozbud:

Првата реакција уопште не ми беше негативна, среќен сум. :D

Зошто незнаевме за ова.. кого да пингам, Vlatko_Gjorce; Mac)) -={K-O-R-U-N}=- знам ја обожаваше LOST, па среќен би требало да е што Abrams ќе го екранизира HL универзумот.

:drk::drk::drk::drk::drk::drk::drk::drk::drk:

Дај бе не се праете такви, дај кажете некој филм со јака комедија? :)

http://www.imdb.com/title/tt0074937/

:cuc:
--- надополнето: 2 септември 2013 во 10:36 ---
Sahara со Белуши :D:cool:

Не можам да гледам филм со Белуши доколку покрај него не глуми и вучјак. Едноставно не можам :(.

Се шпекулира дека Шерлок ќе биди дел од престојниот Star Wars, a исто така понуди за улоги во филмот биле пратени и до Гослинг и Зак Ефрон.

ОК го ставиле и за нас "сиромашните" што сме на телекабел па не можеме да си дозволиме верзија од 6гб го има на PirateBay. Нема семпл, ако некој го симнал нека пише каков квалитет е

За кој филм зборуваш?

Gravity ми изгледа добар, гледам од октомври ќе го има во Cineplexx ама штета шо нема да е во 3D оти доста јаки ефектчиња пријави трејлерот.

World War Z 2013 Unrated Cut 720p BluRay x264 DTS-WiKi

Ќе излезе изгледа овие денови во безброј верзии, ова е од пред 1 саат

Mислев филмот никогаш нема да излезе..
Торентов да качеше преку 500.. http://www.youtube.com/watch?v=z_17RHGKNTY

Го знам. Зарем постои некој фан кој играл Portal а не го знае ова! Кој хајп го повлече ова со себе..
Инаку одличен!

Ух, деновиве во Венеција прејаки премиери има. Моебиус на Ким-Ки-Дук, грчкиот Miss Violence кој собира одлични критики и мислам дека има шанси за Златното лавче, после Joe филмот со Nicolas Cage кој ги собра едни од најдобрите критики, американскиот политички трилер Parkland исто има добри критики.

Се чека Синедејс, веќе сум сигурен дека ќе го дават новиот на Ким-Ки-Дук или уште некој од овие филмови. Love this season. :cuc:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom