Факултет за Информатички Науки и Компјутерско Инженерство - ФИНКИ

Член од
5 декември 2009
Мислења
439
Поени од реакции
66
Ќе може ли некој да ми каже нешто за распоредот во прва година ? Има ли голема разлика меѓу предавања и до колку саат се седи најкасно ? Од друг град сум и затоа прашувам да знам дали да патувам или да седам во Скопје.

зависи во која група си. едни групи се од сабајле други од ручек.. обично распоредот е правен да не чекаш многу време меѓу предавања/лабараториски. но доколку ти одговара од сабајле а ти си во некоја група шо има предавања одручек можиш молба да поднесиш да те преместа па ако смета дека е основана молбата че те преместа. предавањата и аудиториските не се задолжителни можиш во која сакаш група да одиш. лабараториските вежби се задолжителни.
--- надополнето: 30 август 2013 во 16:15 ---
некој да ми кажи околу предметов во трет семестар шо се изучува. сакам да го изберам па некој совет. или некој друг да ми препорачате од изборните(апликации не пошто и тој че го бирам)

http://www.finki.ukim.mk/Content/contentFiles/studies_menustructure/Predmeti/Dodiplomski/KNI/Napredno_programiranje.pdf

/МIRЧ3_МкД\

Временски патник
Член од
7 март 2012
Мислења
380
Поени од реакции
102
Информации во врска со запишување трет семестар уште нема така ?

Емкаа

the worst thing about prison was the dementors.
Член од
14 мај 2008
Мислења
5.033
Поени од реакции
12.728
Информации во врска со запишување трет семестар уште нема така ?

Па кај и да е недела вечер околу 12-1 ќе објават дека запишувањето започнува од понеделник во 9 сабајле.

Член од
27 ноември 2008
Мислења
1.433
Поени од реакции
341
некој да ми кажи околу предметов во трет семестар шо се изучува. сакам да го изберам па некој совет. или некој друг да ми препорачате од изборните(апликации не пошто и тој че го бирам)

http://www.finki.ukim.mk/Content/contentFiles/studies_menustructure/Predmeti/Dodiplomski/KNI/Napredno_programiranje.pdf
Мислење според мене

Член од
30 август 2013
Мислења
51
Поени од реакции
3
За прва година од 15 Септември или од 1 Октомври е почеток ?

Емкаа

Член од
14 мај 2008
Мислења
5.033
Поени од реакции
12.728
Слушам дека е можно префрлување од старата на новата програма, некој има информации околу ова? Мене искрено повеќе ми се свиѓа новата, има поинтересни предмети и не е толку натрупана.

bogev4eboy

Хејтер
Член од
6 март 2011
Мислења
382
Поени од реакции
180
Слушам дека е можно префрлување од старата на новата програма, некој има информации околу ова? Мене искрено повеќе ми се свиѓа новата, има поинтересни предмети и не е толку натрупана.
Можно е префрлање од стара на нова програма и од една на друга насока.
На која насока си и која наставна програма ?

Член од
20 јуни 2012
Мислења
147
Поени од реакции
40
дали е тоа сигурно префрлање од стара на нова програма, јас колку сто разбрав милам дека е да се смени смер , пример од КНИ да се префрлиш на МТ , ПВ и слично, но продолжуваш по стара програма (по правилата )од 2012, ако си се запишал во 2012.

кажете ако грешам , зошто јас сум на КЕ (Комјутерска Едукација)
и мнгоу ми менува дали ке бидам по стара или по нова програма затоа што по нова програма Веројатност и Статистика ми е изборен
а по страра програма како што видов мислам дека задолжителен ми е.

ај некој што знае за сигурно за ова(ако има прашано во студенски) нека ми каже , многу ке ме спаси Веројатност да не го учам.
--- надополнето: 31 август 2013 во 18:24 ---
сега ги разгледувам разликите меѓу старата и новата програма за КЕ
http://finki.ukim.mk/mk/studies/KE-new - нова
http://finki.ukim.mk/mk/studies/KE - стара

главната разлика е тоа што , наместо Компјутерски компоненти има Вовед во интернет, другите предмети се исти но измешани меѓу прв и втор семестар.

Не знам дали би ми го признале(кредитите од) Компјутерски компоненти со Вовед во интернет , затоа што го имам поолжено Компјутерски компоненти па да не ми пропадне така.

Исто така имам се положено од прв семестар и немам проблем да ги записам сите 5 нови предмети од 3 семестар, но ако не ми го признат Вовед во интернет, тоа значи дека ке морам да го запишам него, да не запишам некој од новите предмети, и автоматски да изгубам година ?
И дали вреди сето тоа за да ги избегнам Веројатност и Компјутерски Межи како задолителни во терт семестар и наместо ними да земам Напредно програмирање и Интернет програмирање

некој што ги поминал овие предмети да даде мислење?
многу голем притисок ке ми снижи

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773
Ај некој да ми објасни како може Бази на податоци да се смета ко летен предмет, а уствари се наоѓа во 5ти (зимски) семестар во секоја можна програма на Финки? Ми се чини дека овие од Финки си играат играчки со мене..

Емкаа

Член од
14 мај 2008
Мислења
5.033
Поени од реакции
12.728
Можно е префрлање од стара на нова програма и од една на друга насока.
На која насока си и која наставна програма ?

На мрежи сум по стара,сакам на нова да се префрлам.

bogev4eboy

Хејтер
Член од
6 март 2011
Мислења
382
Поени од реакции
180
Ај некој да ми објасни како може Бази на податоци да се смета ко летен предмет, а уствари се наоѓа во 5ти (зимски) семестар во секоја можна програма на Финки? Ми се чини дека овие од Финки си играат играчки со мене..
Бази 1 си е во зимски семестар од секогаш, незнам каде гледаш ...
На мрежи сум по стара,сакам на нова да се префрлам.
ќе можиш, само незнам каде гледав дека почнаа да го наплаќаат тоа (ако не сум грешка) ...

Член од
20 јуни 2012
Мислења
147
Поени од реакции
40
по новите програми бази е во 5 семестар (зимски)
по стартите е во 4 семестар (летен)
барем за КЕ е така , па како ке оди ова , бази ке го има и во двата зимиски и летен семестар?

ај некој ако можи да ми дади мислење на погоре поставениот мој пост

/МIRЧ3_МкД\

Временски патник
Член од
7 март 2012
Мислења
380
Поени од реакции
102
Дали ако некој предмет го презапишеш 3 пати, следниот пат леташ во приватна квота? :D
И сега за во трет семестар мислам да земам Интернет Програмирање и ОО Системи, шо мислите за Формални Јазици, дали има поголема практична примена за разлика од првите два?

Kajgana Shop

На врв Bottom