Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Предлог која фирма се најдобри, а да не се премногу скапи да не земам некое ѓубре и кај се поефтини ако имаш шетано низ скопје.
Banner имам земено со знак со бик е. Пред 4 години го купив и нема гајле сеуште. Мислам дека и ова зимо ќе истера без проблем. 100 ah е мојот на Астра 2.0 DTI.

Го земав од Хемпро. Е сега имаше карши хемпро одма продавниче на 20 метри како конкуренција нешто да им прави не знам дали сеуште постои.

Предлог која фирма се најдобри, а да не се премногу скапи да не земам некое ѓубре и кај се поефтини ако имаш шетано низ скопје.

И јас имав проблем со акумулаторите ама откако си купив Banner барем засега (3-та година) неам проблем

Јас го земав тука: http://www.euroimpex.com.mk/index.php/banner

Мислење за Opel Corsa 1,4 97год. фул опрема. Колку би ме коштало и царина за нејзе. Фала позз

Ефтино и квалитетно нема. Exide-от шо го имаш е топ бренд, така да ако тој дал гас, треба да провериш дали е се исправно со колата... инаку и искра се доста квалитетни.

Тие Сомборските Black Horse не се лоши,75 амперски за 3000 денари мислам беше.Солидни акумулатори.Или Монбат.
--- надополнето: 29 август 2013 во 17:59 ---
Мислење за Opel Corsa 1,4 97год. фул опрема. Колку би ме коштало и царина за нејзе. Фала позз

До 1500 евра би требало да ја средиш до регистрација.Пошто на Пазар3 и Реклама5 такви Корси одат до кај 1500-1600 евра.Ако е со 4 врати е толку,ако е со 2 не верувам да вреди повеќе од 1300.

Тие Сомборските Black Horse не се лоши,75 амперски за 3000 денари мислам беше.Солидни акумулатори.Или Монбат.
--- надополнето: 29 август 2013 во 17:59 ---

До 1500 евра би требало да ја средиш до регистрација.Пошто на Пазар3 и Реклама5 такви Корси одат до кај 1500-1600 евра.Ако е со 4 врати е толку,ако е со 2 не верувам да вреди повеќе од 1300.

Black Horse имав порано на другата кола, го користев 3 и пол години али таа беше бензин така да да бил на дизелов можи и порано да скинел конци :)

За 1 година ќе земам возачка дозвола па ќе купам возило.
Но проблемот е во тоа што не знам каков да купам.
1. Џип од 2000сс до 3000cc дизел што ќе нема многу голема потрошувачка.
2. Спортска кола (Купе) или Седан од 2000сс до 3000сс исто така на нафта што ќе нема голема потрошувачка.
Дадете ми некои предлози за автомобили и џипови и кажете ваше лично мислење дали повеќе ви се допаѓа кола или џип.
Значи не мислам за ново возило од салон туку за половно до 11 илјади евра максимум.

Black Horse имав порано на другата кола, го користев 3 и пол години али таа беше бензин така да да бил на дизелов можи и порано да скинел конци :)

auu begaj od black horse white horse tie sranja najdobro ti e iskra topla exide

auu begaj od black horse white horse tie sranja najdobro ti e iskra topla exide
Море најдобро Varta земавме за другава дизел супер е ... мада имам Bosch на мојава да не го урочам држи 3 години кај мене и претходно кога е ставен богзнае :) така ја купив

само кај нас бош незнам не сум видел
затоа најдобро варта сув, ќе го платиш малку поскапо ама си вреди

2. Спортска кола (Купе) или Седан од 2000сс до 3000сс исто така на нафта што ќе нема голема потрошувачка.
Дадете ми некои предлози за автомобили и џипови и кажете ваше лично мислење дали повеќе ви се допаѓа кола или џип.
Значи не мислам за ново возило од салон туку за половно до 11 илјади евра максимум.

Чекај земи прво возачка ти...првите две години не смееш да возиш возило ако не се лажам беше над 1700 кубици.

Прво рипни после викај оп. Заборај се од горенаведеното, возач почетник си. Т.Е. ќе бидиш почетник, ко ќе ја имаш возачката в џеб. Тоа што мама и тато имаат кешарац за расфрлање за твој ќеф... е друг муабет.

Чекај земи прво возачка ти...првите две години не смееш да возиш возило ако не се лажам беше над 1700 кубици.
Прво: нормален возач се дефинира како лице со наполнети 21 година и 2 години возачко искуство. Во превод, ако положиш на 18, ќе си бидиш 3 години почетник.

Второ: возач почетник не смее да вози во периодот од 23 до 6 сабајле, има 0 толеранција за алкохол, и не смее да управува возило посилно од 90 кс. Кубиците во случајот се небитни.

jet-powered-truck-on-the-street-for-f-150.jpg

Само за почетници.
:D:D:D:D:D:D

Дајте мислење за алфа 166 2.4 JTD ... ако има некој колку троши градска отпрлика да каже
конкретно оваа ја гледав

http://www.pazar3.mk/mk/Listing/AdDetail/Index/757939-ALFA-ROMEO-166-2-4-JTD--00

ImageHandler.ashx
Gledaj da e motor so 103 ili 110kw. Ako e so 100kw od tie prvite ne gi biva. Ubavi kolicki ama znaes kako e so alfite,uvek neso ke ti tropka tolku nervite da ti gi skine.
:D
A inaku žednički se ovie,eden drugar imaše ovakva poodamna i ja sitna se nesto mu se rasipuvaše,gradska lapaat 12-13,na otvoreno 7. Pusti tie fabrickite podatoci,ustvari turi im use 20% pa ke dobieš kolku e realna potrosuvacka.
Ako kupues alfa moj sovet e gledaj samo 1.9jtd so 85kw i ništo drugo. E na zalost ovie 166kite gi nema so 1.9 motor.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom