Струшко Октиси - спречена изградба на црква

• Креатор на темата Креатор на темата TheMayor
  • Време на започнување Време на започнување
Тоа ништо не значи, не може и не треба изјави на анонимуси да се земаат сериозно.......
На Јутјуб има и секакви македонци кои бараат геноцид врз албанците, но јас не викам дека и ти викаш така, или можеби и ти викаш????

Ти шо викаш за Македонци, Срби и Црногорци, а? Сигурно баклави не сакаш да ни правиш од љубезност. А?!?!??!!!!!!!

Ти шо викаш за Македонци, Срби и Црногорци, а? Сигурно баклави не сакаш да ни правиш од љубезност. А?!?!??!!!!!!!

Баклави само кога е Бајрам, сега нема, сме однеле кај пријатели на мојот татко, некои македонци, некои срби.....

Баклави само кога е Бајрам, сега нема, сме однеле кај пријатели на мојот татко, некои македонци, некои срби.....

Види да ти каже чича нешто, вака и Македонци и Албанци и Роми, Турци и сте може да глумат љубезност и прекрасен живот во мултиетничко општество но ти тврдам дека утре да се случи војна секој ќе бара да го спаси својот газ и ќе биде приказната од Босна и Херцеговина каде комшии, пријатели кој живееле заедно повеќе од 50 години се решетеа меѓу себе. Тоа може да се случи во секоја земја, затоа приказни за соживот и бајки остај тоа.. Само сум искреен. Тоа на пример мој роднини не ми посакуваат добро, па Албанец ќе ми посакува. Исто и обратно е..

Назад во Октиси, доказ дека законите се само на хартија. Тој за нападот не добил ништо, награден со аплауз од соселаните за извршено дело Мавни Ќафири. СРАМОТА АЛОО!

Кажи ти зошто во регионот на Охрид не е обновена црква која ноела име: Св. Јован Арбанашки??????

Не знам каде точно се наоѓала таа црква , но треба да се возобнови , поддржувам.

Не знам каде точно се наоѓала таа црква , но треба да се возобнови , поддржувам.

Не те прашав дали подржуваш, туку те прашував зошто........

Иначе веќе местото не се знае, после балканските војни црквата исчезнала.....

Не знам за светецот, само знам дека во српска книга за архитектурата на црквите во Македонија се спомнува таа црква...

Овој е , истражував во меѓувреме за овој светец , ете еден светец кој го почитувале и Македонците и Албанците , добра прилика за возобновување на црквата Св. Јован Арбанашки или Шин Ѓон .

Барем сме нација.....

Пуно бе, немој да се Љутиш. Во право е човекот, ти и самиот си свесен дека е во право.

Додека ние го ширевме христијанството овде, додека Кирил и Методиј ги описменуваа словенските народи, додека Манаки правеа филмови, а подоцна Манчевски правеше филмови за оскар, вие се колевте со србите, Енвер Хоџа ве набиваше во бункери, а голем дел беа или козоебачи или братучед/сестро ебачи. Затоа доцни малку еволуцијата кај вас. Ама добри сте, одите во нагорна линија, барем албанската мафија и дилери со дрога се меѓу првите во Европа.

А ние денес сме запнале, кошарка, ракомет...

Добила шамар бидејќи се прекрстила среде струшко Октиси

Извор: http://press24.mk/dobila-shamar-bidejkji-se-prekrstila-srede-strushko-oktisi

@Dardan-ia
@puno

Што ќе речете на ова? Како го оправдувате ова? Дали го осудувате овој шамар? И дали вие лично дозволувате пред вас како муслимани луѓето со христијанска вера да се крстат и да се молат?

Логички полесно би требало да се разбереш со некој верник него ли со неверник.

Но со политички верник е потешко да се разбереш.

На форум има многу политички христијани , такви кои не знаат кога последен пат биле во црква.

Политички верници се тие кои градат по 6 цркви за 350 верници , тие кои креваат крстови од десетина метри по планините , иако околу таа планина живеат и огромен број муслимани.

Македонците се тие кои создаваат моноверска христијанска нација , а од друга страна ги навредуваат муслиманите зошто станале поблиски со албанците.

Сами сте криви , не барајте вина кај другите.

Се понашате како грците кога велат: Грк е само тој кој е православен.

Мене не ми пречи кога некој се крсти , негова работа е тоа , се крстат и по автобуси ... но и во автобуси се гледа дека има многу политички христијани , од 20 македонци , дали 2 ќе се крстат или ниеден. (кога автобусот поминува покрај некоја црква или манастир).

Затоа ми е чудно , од кај олкава желба за многу цркви , а верници се помалку.

Пуно бе, немој да се Љутиш. Во право е човекот, ти и самиот си свесен дека е во право.

Додека ние го ширевме христијанството овде, додека Кирил и Методиј ги описменуваа словенските народи, додека Манаки правеа филмови, а подоцна Манчевски правеше филмови за оскар, вие се колевте со србите, Енвер Хоџа ве набиваше во бункери, а голем дел беа или козоебачи или братучед/сестро ебачи. Затоа доцни малку еволуцијата кај вас. Ама добри сте, одите во нагорна линија, барем албанската мафија и дилери со дрога се меѓу првите во Европа.

А ние денес сме запнале, кошарка, ракомет...

Се шегуваш со мене??? особено со болдот.....
А со поголемиот болд само покажуваш каква култура имаш.....

:facepalm::facepalm: постигнавте нешто со кошарка и ракомет и одма изнајде сила да се подигнеш и да се фалиш??? браво бе, ала нека ти е .....

МОжам да ти одговарам на ова на соодветен начин, но нема да паднам толку ниско.......

Се шегуваш со мене??? особено со болдот.....
А со поголемиот болд само покажуваш каква култура имаш.....

:facepalm::facepalm: постигнавте нешто со кошарка и ракомет и одма изнајде сила да се подигнеш и да се фалиш??? браво бе, ала нека ти е .....

МОжам да ти одговарам на ова на соодветен начин, но нема да паднам толку ниско.......

Не бе другар. Тоа ти се историски факти, од нив нема бегање.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom