Трчање, Скопски Маратон и останати атлетски настани во Македонија

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.208
Поени од реакции
34.447
Вчера мавнав некои 9 километри, до Средно водно и назад по асфалтот. Мора да кажам дека беше уникатно трчачко искуство, треба да пробате некој ден :)
На првиот Видиковец почна да станува тешко, на вториот Видиковец бев во ептен големо искушение да се откажам и тешко земав здив (најверојатно надморската висина и угорницата си го прават своето), ама издржав некако до Средно водно... :)

Просечно темпо (нагоре и надолу) 6:10.
http://rnkpr.com/a3q39c8

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.603
Поени од реакции
13.301
Peja989 Anon
Дечки фала на советите, јас бидејќи сакав градуелно да кренам кондиција и да одам во теретана во останатите денови кога не трчам, направив еден компромис додека нашиве теретани во Прилеп се во лок-аут. Трчање понеделник, среда и петок, а во вторник и четврток разонода на патеката, пешачење, маааалку подтрчнување и правење склекови, стомачни итн. Па здравје нека отворат теретаниве, во вторник-четврток-сабота вежбање, а понеделник-среда-петок трчање. :) Добар прогрес имам, малку ми беше тешко на почеток но се полесно и полесно е. :D И се разбира, од недела до недела ја кревам дистанцата по малку. :)

Charon

Нинџа
Член од
31 октомври 2010
Мислења
428
Поени од реакции
1.104
Дај препорачајте од која продавница да си купам патики. И некој совет при купување какви да бидат.

Член од
20 јануари 2009
Мислења
3.159
Поени од реакции
375
Дај препорачајте од која продавница да си купам патики. И некој совет при купување какви да бидат.
Њу баланс ти се најдобри,ќе си видеш таму ќе ти кажат кои се за трчање.

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.208
Поени од реакции
34.447
Њу баланс ти се најдобри,ќе си видеш таму ќе ти кажат кои се за трчање.
Од каде тоа дека се најдобри? :)
Најдобри се тие што ти се во ценовниот ранг и што највеќе ти прилегаат на нога, без разлика дали се Adidas, Nike, New Balance, Asics, Reebok или некои NoName патичиња... :)

Charon, прошетај, не се ограничувај на едни. Продавачите би требало да знаат барем толку, да те упатат кон делот со патики за трчање. Останатото (цената и чувството на нога) е на тебе.

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.905
Поени од реакции
11.245
Јас земав пред година ипол Рибок на попуст 1990 денари. DMX Ride е моделот ги користам и во теретана и за трчање на кеј, полумаратонот со нив го трчав. Презадоволен сум, за цената се одлични, пак би чекал ваква прилика место да давам дупло и повеќе за патика...

Овие се

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967

Ако си од Скопје, Спорт Вижн или аутлетите кај СРЦ Борис.

Јас имам Чемпион и ми се прилично погодени. Ги земав од аутлет за 1700 мислам.
Од тоа што имам читано на нет, Asics велат дека биле најдобри, мада, држи и на Ејсид муабетот. Колку пари планираш/можеш да дадеш и како ти стојат на нога.

Едит: Ептен слични на овие

Charon

Нинџа
Член од
31 октомври 2010
Мислења
428
Поени од реакции
1.104
Бев гтц во орка, рамстор во најк и адидас, ситимол во орка, спортвижн, најк и пума, и во борис трајковски во аутлетот.

Ме бендисаа 2 модели во орка само 2250 и 2200 лининг/ранерс незнам како беа, а кај другиве беа и поскапи. Најверојатно од орка ќе ги земам оти и буџетот до толку ми е 2000 - 2500.

Член од
20 јануари 2009
Мислења
3.159
Поени од реакции
375
Од каде тоа дека се најдобри? :)
Најдобри се тие што ти се во ценовниот ранг и што највеќе ти прилегаат на нога, без разлика дали се Adidas, Nike, New Balance, Asics, Reebok или некои NoName патичиња... :)

Charon, прошетај, не се ограничувај на едни. Продавачите би требало да знаат барем толку, да те упатат кон делот со патики за трчање. Останатото (цената и чувството на нога) е на тебе.
Па сум пробал повеќе патики и пак се вратив на Њу Баланс,за мене зборам,на друг можеби друга патика повеќе му лежи. :)

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Бев гтц во орка, рамстор во најк и адидас, ситимол во орка, спортвижн, најк и пума, и во борис трајковски во аутлетот.

Ме бендисаа 2 модели во орка само 2250 и 2200 лининг/ранерс незнам како беа, а кај другиве беа и поскапи. Најверојатно од орка ќе ги земам оти и буџетот до толку ми е 2000 - 2500.

Другар прееска ми кажа дека исти како моите имало за 1400. Ќе го прашам утре и ќе ти пишам каде ги видел. Чисто можеш да отидеш да пробаш. 1000 денари поевтино не е мала работа, на тој буџет што си го планирал.

Charon

Нинџа
Член од
31 октомври 2010
Мислења
428
Поени од реакции
1.104
Другар прееска ми кажа дека исти како моите имало за 1400. Ќе го прашам утре и ќе ти пишам каде ги видел. Чисто можеш да отидеш да пробаш. 1000 денари поевтино не е мала работа, на тој буџет што си го планирал.

Готово ги зедов овие не барај :D 2250 денари

ги пробав сабајлево до средно водно лесни се, воздух влегува од страна ко бос да трчаш :P супер се

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.905
Поени од реакции
11.245
Вечерва полумаратонче со полабаво темпо од вообичаено... тоа што пред некој месец беше предизвик :)

zx.jpg

MajMyH

EngineereD Fr0m DarknesS proTected by Divini✞Y ☤
Член од
11 септември 2011
Мислења
2.630
Поени од реакции
2.256

Charon

Нинџа
Член од
31 октомври 2010
Мислења
428
Поени од реакции
1.104
http://www.aliexpress.com/item/2013-new-sneakers-shoes-men-s-outsize-net-surface-breathable-running-shoes-men-s-casual-sports/1029149102.html
не сум многу при пари за патики за трчање а ќе ми требаат за скоро време па се мислам овие да ги порачам. Ако има низ нашиве продавници до кај 1500 денари некој добри да препорачате :)

Бев јас минатата недела низ продавнициве, најефтини во орка најдов 2200 и 2250, другите од 2500 нагоре беа. И си ги купив овие. Поефтини од 22 долари не верувам да најдиш, така да порачај си ги од алиекспрес :D

MajMyH

EngineereD Fr0m DarknesS proTected by Divini✞Y ☤
Член од
11 септември 2011
Мислења
2.630
Поени од реакции
2.256
Бев јас минатата недела низ продавнициве, најефтини во орка најдов 2200 и 2250, другите од 2500 нагоре беа. И си ги купив овие. Поефтини од 22 долари не верувам да најдиш, така да порачај си ги од алиекспрес :D
Е со квалитет како ќе испаднат ќе видиме изгледа ќе ги порачам денес, ако не се премислам на некои други оти гледав повеќе модели :)

Kajgana Shop

На врв Bottom