Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Му го имаат украдено 100%....Ете го на воланот,како Формула 1 шо мењаваат.

И ја тоа си викам, нема шанси 7цава да ти ја продава за 12 илјади а да не смрди нешто со колава...

Зошто се толку ефтинки луксузниве лимузини? Никој не ги купува или што е работава? Пошто едно бмв серија 3 или 5 има иста цена ако не и поскапа од овие седмициве а се тука некаде у година на производство.

Зошто се толку ефтинки луксузниве лимузини? Никој не ги купува или што е работава? Пошто едно бмв серија 3 или 5 има иста цена ако не и поскапа од овие седмициве а се тука некаде у година на производство.
Поскапо одржување, делови итн
Поголема потрошувачка
Големи кубикажи, коњажи
Поскапи регистрации
Итн во главном се поскапо

Купи ја таа седмица, и да е со адаптивно подвозје. :icon_mrgr::icon_mrgr::icon_mrgr:

Кола се полесно купува, отколко шо се одржува. :)

И ја сум зачуден за тоа искрено.

Мислам поради две работи некако цениве им се пониски.. или се крадени како што кажа еден член погоре, крпени нешто им е праено или друга опција, не ги купуваат зашто се ѓавол и пол за одржување. Ме мрзи да барам али мислам таа 7цата сигурно е над 15-16 литра потрошувачка, и секој пат да се молиш нешто да не рикне оти ќе треба да ставаш (куќа, стан, лозје итн..) под хипотека.

Ќе скрпи пари ќе ја купи некој неупатен фраер, и кога ќе му кажат колку е редовно сервисирање, промена на улје и разно, фино лепо ќе си ја огласи на пазар3 пак за 10, 11 илјадарчиња :D

Не ми треба, големи грдосии се:icon_mrgr: онака ме занимаше:)
Тија имат големи проблеми со електрониката, со меначите, со подвозјето. Ако е пред фејслифт (а таа на линко е), поарно е да не се зима од втор/трет/четврт газда....

И да, у овија лимузини, потрошувачката е најмал проблем. Најмал. :-)

И ја сум зачуден за тоа искрено.

Мислам поради две работи некако цениве им се пониски.. или се крадени како што кажа еден член погоре, крпени нешто им е праено или друга опција, не ги купуваат зашто се ѓавол и пол за одржување. Ме мрзи да барам али мислам таа 7цата сигурно е над 15-16 литра потрошувачка, и секој пат да се молиш нешто да не рикне оти ќе треба да ставаш (куќа, стан, лозје итн..) под хипотека.

Ќе скрпи пари ќе ја купи некој неупатен фраер, и кога ќе му кажат колку е редовно сервисирање, промена на улје и разно, фино лепо ќе си ја огласи на пазар3 пак за 10, 11 илјадарчиња :D

Бензинците да, а дизелите се со помала потрошувачка.
Конкретно моделот што го постираше 730д, е со околу 12-13 литри градска.

За новите дизел мотори, БМВ велат дека трошат околу 7 литри нафта на градска вожња (7ца Ф01 моделот) :)

Na zapad se i poeftini od vozilata vo sredna klasa. Tamu e registracija za ovakvi vozila izgor, da ne zboram za servis i odrzuvanje. Benzinci limuzini od povisoka klasa postari od 2000 se gabe, nikoj gi nejke tamu. Mi nudea a8 4.2 avtomatik od 98 za 500 evra,kolata bese kako od fabrika kako spejs šatl. Mi projde koga vidov kolku se vo svake,carina ke me fatese 2300-2500 evra. Vo Avstija godišna registracija za ovakvo vozilo e preku 2000 evra. Eden golem servis cini preku 1500 evra. Toa e.
--- надополнето: 25 август 2013 во 10:17 ---
Za sporedba korsite od 98-2000god bez klima nekoi i bez nikakva oprema se prodavaat od 500-1000 evra.

Кој и каде во Струмица затемнуваат прозорци. Имам фолија, само работна рака колку ќе ме фати?

Момци ај малку помош
Сношти ми цркна акумулаторот, стар е околу 2 и пол години, EXIDE, не палеше па на туркање морав да ја запалам. Се работи за REnault Scenic 1.9 dci, незнам колку Аh e акумулаторов му е падната налепницата а не го менував јас туку предходниот газда, али во сервисна пишува дека е променет пред 31 месец. Дома имам некое апаратче за акумулатори полнење и го ставив ноќеска полнеше околу 13 часа, утрово запали без проблем.
Ме интересира според вас дали би терал овој акумулатор или да барам нов што е можно побрзо, размислував за додавање на дестилирана вода и киселина за акумулатори али досега тоа го немам правено само што имам слушано па ако може совет дали вреди да се додава или е џабе?

Момци ај малку помош
Сношти ми цркна акумулаторот, стар е околу 2 и пол години, EXIDE, не палеше па на туркање морав да ја запалам. Се работи за REnault Scenic 1.9 dci, незнам колку Аh e акумулаторов му е падната налепницата а не го менував јас туку предходниот газда, али во сервисна пишува дека е променет пред 31 месец. Дома имам некое апаратче за акумулатори полнење и го ставив ноќеска полнеше околу 13 часа, утрово запали без проблем.
Ме интересира според вас дали би терал овој акумулатор или да барам нов што е можно побрзо, размислував за додавање на дестилирана вода и киселина за акумулатори али досега тоа го немам правено само што имам слушано па ако може совет дали вреди да се додава или е џабе?
Ако во лето не држи струја, што остана кога ќе залади. Измери му ги димензиите и види која најака ампеража има со таа димензија. Мој совет земи ја најаката ампеража и ќе ти трае подолго. Кога ќе правиш споредба секогаш гледај да ти биде плусот и минусот како што е оргинално на твојот сегашен акумулатор. Во секој случај барај над 75 ah.

Тоа дотурање вода а претходно да не биле прекриени келиите само џабе ќе се мачиш испуштил душа веќе.

И еден совет дизел ни под разно не го пали на буткање. Можеш чорба моторот да го направиш за секунд.

Ако во лето не држи струја, што остана кога ќе залади. Измери му ги димензиите и види која најака ампеража има со таа димензија. Мој совет земи ја најаката ампеража и ќе ти трае подолго. Кога ќе правиш споредба секогаш гледај да ти биде плусот и минусот како што е оргинално на твојот сегашен акумулатор. Во секој случај барај над 75 ah.

Тоа дотурање вода а претходно да не биле прекриени келиите само џабе ќе се мачиш испуштил душа веќе.

И еден совет дизел ни под разно не го пали на буткање. Можеш чорба моторот да го направиш за секунд.

Предлог која фирма се најдобри, а да не се премногу скапи да не земам некое ѓубре и кај се поефтини ако имаш шетано низ скопје.

Back
На врв Bottom