Хорор филмови

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.635
Поени од реакции
31.850
The Conjuring

Нема да пишувам сполјери, но ќе кажам дека филмов претставен преку математички израз изгледа вака некакaко

Insidious + Exorcist + Paranormal Activity + The Birds= Тhe Conjuring

Приказна составена од сите наведени по малку. Ништо екстра спектакуларно според оценката, бидејќи 7.8 не е малку за хорор ако гледаме реално, но сигурен сум дека ќе паѓа надолу со тек на време. Филмот има досадни моменти, но има и по некој интересен момент кој знае да извади од такт. Не е многу опасен, иди како некое освежување во жанрот, но очекував далеку далеку повеќе.
По мое оценката реална треба да варира некаде од 6.5 до кај 7 максимум.

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.561
Поени од реакции
2.524

Pat Bateman

Oh Africa, brave Africa
Член од
7 февруари 2009
Мислења
1.908
Поени од реакции
1.867
The Conjuring, прв пат во мојот живот после хорор филм да спијам со запалени светла. Е до толку ме потресе, ова ти е ремек дело и хорор класика. Буквално најморничив и вознемирувачки филм што сум го гледал, и сето тоа постигнато без крв, убиства итн. Предлог за сите кои ценат добар хорор, не го пропуштајте, ова е нешто мрднато!

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.666
Поени од реакции
88.537
Чим во некој филм актерите ги глумат Ед и Лориен Варен, знаете дека филмот е правен според вистинска приказна. Штета што The Conjuring сеуште нема добра слика по интернетов...

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.224
Поени од реакции
8.332
Чим во некој филм актерите ги глумат Ед и Лориен Варен, знаете дека филмот е правен според вистинска приказна. Штета што The Conjuring сеуште нема добра слика по интернетов...

имаш како немаш, не е во блуреј, ама излезе со webrip со залепен кинески превод што е одлична е сликата.
Conjuring e филмчетина одамна немам гледано ваков возбудлив филм, и кога гледате хорор филм пуштете малче повеке глас на телевизор, или на што гледате, хорор без звук ти е како да сакаш да возиш кола а немаш бензин.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.666
Поени од реакции
88.537
имаш како немаш, не е во блуреј, ама излезе со webrip со залепен кинески превод што е одлична е сликата.
Conjuring e филмчетина одамна немам гледано ваков возбудлив филм, и кога гледате хорор филм пуштете малче повеке глас на телевизор, или на што гледате, хорор без звук ти е како да сакаш да возиш кола а немаш бензин.
Сепак ќе го чекам YIFY да го стави со добра слика, неможам да гледам филмови кои се вебрип :)

Член од
3 мај 2010
Мислења
287
Поени од реакции
236
Сепак ќе го чекам YIFY да го стави со добра слика, неможам да гледам филмови кои се вебрип :)
Од другар ти YIFY досега имам спуштено неколку торенти и сите се а) со вируси; б) лажни видеа...

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.666
Поени од реакции
88.537
Од другар ти YIFY досега имам спуштено неколку торенти и сите се а) со вируси; б) лажни видеа...
Па ти незнаеш да симнуваш торенти, којзнае што си симнувал :icon_lol:. Ај доста одиме офтопик

G

garthok

Гостин
Evil dead и оригиналот и римејкот се лоши, единствена светла точка во овие филмови се крвавите сцени. Иначе нај за 2013 до сега ми е The Purge, доста оригинален бар ја искрено неам сретнато филм со слична тематика.

B

Blade Torch

Гостин
The Conjuring, прв пат во мојот живот после хорор филм да спијам со запалени светла. Е до толку ме потресе, ова ти е ремек дело и хорор класика. Буквално најморничив и вознемирувачки филм што сум го гледал, и сето тоа постигнато без крв, убиства итн. Предлог за сите кои ценат добар хорор, не го пропуштајте, ова е нешто мрднато!
Го чекам у Синеплекс. Прв пат ќе одам на хорор во кино . Мислам дека заслужува таму да се гледа.

Наташа Радио Милева Мара

Проф. Др. Маг. Мами
Член од
29 април 2005
Мислења
3.835
Поени од реакции
1.118
Има добра критика од луѓе што го имаат гледано. Здравје за недела ипол и јас ќе го гледам и тоа 3D, сега видов дека веќе 20 дена е во кино. :eek: Голем пропуст сум направила :D

Член од
3 мај 2010
Мислења
287
Поени од реакции
236
И јас сеа видов дека го има во Cineplexx, грешка направив шо го спуштив и го гледав со лоша снимка :mad:

Pat Bateman

Oh Africa, brave Africa
Член од
7 февруари 2009
Мислења
1.908
Поени од реакции
1.867
Што знам за мене па појако е вака да го гледаш во домашна атмосфера, поголем ефект и страв ќе предизвика :))) таму со 100 луѓе пак си безбеден :)) а тука кога ќе слушнеш крцкања од горе од доле, гласови ова она после, верувајте ви кажувам со запалено светло спиев! :)

B

Blade Torch

Гостин
Што знам за мене па појако е вака да го гледаш во домашна атмосфера, поголем ефект и страв ќе предизвика :))) таму со 100 луѓе пак си безбеден :)) а тука кога ќе слушнеш крцкања од горе од доле, гласови ова она после, верувајте ви кажувам со запалено светло спиев! :)
Баш ќе гледам да отидам на некоја проекција кога ќе нема повеќе од 5-6 души . И ќе седнам на столче оддалечено минимум 5 метра од друг човек во салата. Инаку најголем кошмар за овој филм би ми било "весело друштво" од 3 машки и 2 женски кое дошло заедно да се плаши и смее на кино (also known as " that sperm should end in the toilet") . Понекогаш мислам дека ќе задавам вакви . Многу малку ми фали.

Инаку озвучувањето во Синеплекс е врв , само да не ти грака некој над глава .

Kajgana Shop

На врв Bottom