Фан Клуб: Челзи

• Креатор на темата Креатор на темата Вори
  • Време на започнување Време на започнување
Нешто што забележав, Оскар има добра дефанзива во играта, битен елемент што ќе му даде предност пред Мата во поглед на тоа кој ќе стартува. Мата ќе мора да се навикне како десно крило или пак ќе остане како замена за Оскар доколку не научи дефанзива.

Истото се случува и во Реал со Озил и Иско, и двата играчи се одлични во офанзива, ама Иско секогаш ќе добива предност пред Озил во средината бидејќи знае да одигра дефанзивно, така да Анчелоти пробува со Озил на крило за да ги уигра некако ама не е тоа тоа.

Баш ме интересира која дефанзива ја има Оскар? Тоа што ќе истрча до своја половина? Не е прашање Мурињо, туку не би знаел кој тренер на светот би го ставил Мата да биде замена за „дете“ од Бразил кое уште треба да јаде леб. Почекај малку, да се опорави Мата.

Баш ме интересира која дефанзива ја има Оскар? Тоа што ќе истрча до своја половина? Не е прашање Мурињо, туку не би знаел кој тренер на светот би го ставил Мата да биде замена за „дете“ од Бразил кое уште треба да јаде леб. Почекај малку, да се опорави Мата.

Во право е човекот, дефанзивно Оскар е подобар од Мата, затоа и викаме дека може треба да се проба на позицијата на Лампард.

Има причина зошто Оскар игра пред Роналдињо, Кака, Лукас и другите АМФ во Бразил, токму тоа што ја потенцирав, добрата дефанзивна игра. Сега тоа што ти неможеш да го воочиш не е мој проблем.

Има причина зошто Оскар игра пред Роналдињо, Кака, Лукас и другите АМФ

Едниов е (пред) пензиониран(ње).
Вториов дреме на клупа.
Третиов е пеач.

Едниов е (пред) пензиониран(ње).
Вториов дреме на клупа.
Третиов е пеач.

Тоа беше одговор за другарчето погоре кој спомна дека некое детиште од Бразил им зема места на поискусни фудбалери. Некогаш искуството не е пресудно за тоа кој игра а кој не.

Јас го кажав моето видување за Оскар погоре. Според мене Мурињо го преферира пред Мата на таа позиција поради неговите екстра квалитети, не по тоа дека Мата не е спремен за игра. Доколку Мата му го превземе местото во иднина цитирајте ме слободно, ќе си ја признаам грешката.

535800_10151573998617847_1420513032_n.jpg

:pos::pos::pos:

Ех, какви луѓе имавме во фан клубов, многу не напуштија, само Geezer никако да го избркаме :icon_lol:

The manager will be speaking to broadcasters and the press ahead of the match against Manchester United with the conference beginning at approximately 1pm.

In the first of a new feature for the new season, Juan Mata pairs six subjects into the categories first, last, best, worst, easiest and hardest...

Нормално, Мата прв го ставиле за ова за да го искористат додека е тука. Наредна недела веќе во Манчестер ќе биде.

Ја не си одам со полиција.

Тоа беше одговор за другарчето погоре кој спомна дека некое детиште од Бразил им зема места на поискусни фудбалери. Некогаш искуството не е пресудно за тоа кој игра а кој не.

Јас го кажав моето видување за Оскар погоре. Според мене Мурињо го преферира пред Мата на таа позиција поради неговите екстра квалитети, не по тоа дека Мата не е спремен за игра. Доколку Мата му го превземе местото во иднина цитирајте ме слободно, ќе си ја признаам грешката.

Па Јас колку што знам, Мата првата не играше, а вторава веќе излезе таму негде 60та - 70та минута поради тоа што сеуште не е доволно спремен за игра (ради повреда), а не поради тоа што Мурињо сака Мата да има толку мизерна минутажа за два меча.

word from a very reliable source has just filtered through to Guardian Towers that the Brazilian midfielder will not - repeat not - be moving to Tottenham. Despite completing a medical at White Hart Lane, he is no longer interested in a move to Spurs. In so far as you can presume anything in this game, it would appear he's off to Chelsea instead.
--- надополнето: 23 август 2013 во 14:19 ---
- Ако некој играч дојде, друг ќе си оди.
- Сите сакаме Мата да остане во Челзи.
- Вилиан веќе го одбра Челзи.

Нова рунда прес конференција на Мурињо:

-Напреварот со Јунајтед, како и секој друг меч е битен но ова не е трка на два коња (фала богу дека не е фудбалски натпревар е, нема коњи тука)

-Мислам дека можам да започнам сличен однос со Мојс како и Фергусон, ама сепак не се работи за менаџер против менаџер

-Среќен сум со моменталниот тим, ама сите велиме дека сме среќни. Ние секогаш бараме нешто повеќе и никогаш не ја затвораме вратата.

-Сакам тим со 22 играчи.Ако некој дојде некој ќе замине. Не мораме да продаваме ама позајмица е возможна

-Мата е играч што сите го сакаме и сите сакаме да го зачуваме. Бараме повеќе квалитет а не помалку.

- Луиз се подобрува. Тренира повеќе ама сеуште не е со групата. Ако не се оспособи со Јунајтед можно е да се врати за мечот со Баерн.

-Не ја гледам историјата на Фергусон како проблем за Мојс, кој што во моментов е во најдобрата ситуација во својата кариера.

-Се надевам дека Мојс нема да освои се и дека ќе остави нешто и за другите (ова сериозно го кажа Мурињо, да не мисли некој дека јас измислувам работи. Сепак тешко дека Мојс ќе остави нешто за другите само надежта ни остана)

-До последниот трансфер ден ќе се обидеме да додадеме повеќе квалитет во тимот

-Има можност Вилијан да дојде во Челзи и јас ќе ја разгледам таа можност

-Јунајтед ги имаат едни од најдобрите фудбалери во светот помешани со многу добри млади играчи и победнички менталитет

-Секогаш кога имам можност ја проучувам играта на другите екипи. Баш вечер планирам да гледам Македонија-Јужниот сосед на Македонија за да видам како играат Македонциве под водство на Словенец

Стварно му вредат прес конференциите, комедии :D:D
--- надополнето: 23 август 2013 во 14:27 ---
Нај момент
When asked if Willian has chosen Chelsea, he nods. Then asked again, he says "I don't like to speak about players."

И после совет за Тотенхем
"That's the danger of medicals before contracts."

:cuc:

ElNinho како нов навивач на Челзи а @другиве фанови на Реал:

ПОБРЗАЈТЕ СО БЕЈЛ ЗЕМЕТЕ ГО ПРЕД ДА НИ СЕ СМЕАТ СИТЕ НА НАШИВЕ ТРАНСФЕРИ БАР НА ВАС ДА СЕ ВАДИМЕ

:pos:

Каков му беше пресот, каков лудак мајко...

Мата останува, Мозес и Ба на позајмица, ова е глупаво, затоа што ај да се ептен млади па да ги дадеш на калење, во ред, ама 21-2 има Мозес, овој 27 другиов, што ќе оди на позајмица, не знам.
Но, мислам дека и Мурињо знае дека Мозес има огромен потенцијал и сака да го проба уште една сезона во друга екипа, слично како Лукаку и после да се врати и да биде регуларен играч на тимот. Навивам и се надевам дека Мозес наредна сезона ќе прерасне во одлично десно крило и дека нема само да биде за ротација, туку дека ќе земе место на некои други играчи.

Овој Вилиан е млад, 25 има, изгледа ќе игра како десно крило, не знам, јас не бев за овој трансфер, ама којзнае, можеби ќе се погоди како добар. Знаат луѓето од клубот најдобро.

И да, чувствувам дека ќе има слично сценарио како лани, во последен момент ќе го продадат Микел и ќе останеме со мањак копачи, исто како со Меирелес и Есиен.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom