Фан Клуб: Арсенал

• Креатор на темата Креатор на темата Логикс
  • Време на започнување Време на започнување
Го немам гледано Гуаита, но секогаш им ги проверувам поставите на екипите кога играат и во Валенсија прв избор е тој бразилецот Алвес.Друга работа е што кога голман од Шпанска лига ќе премине во ПЛ му треба време да се навикне на високи топки и скок дуели со дефанзивци како Шоукрос и Тарнер.Чист пример ти се Де Геа и Реина.
Затоа посигруна инвестиција е Бегович бидејќи веќе ја знае лигата(од 17год брани во Англиските лиги), висок е 198цм и нема проблем со високи топки,башка има страшен рефлекс.Кај него едниствен хендикеп е неискуството во ЛШ,но и овој Гуаита нз колку има играно во ЛШ.
Исто така џабе ти е прва класа голман ако одбранта ти е јуфка и нема никаква координираност.

Колку само Реина не ти е пример дека на шпански голман му треба време да се прилагоди во ПЛ. Не знам што те натерало да помислиш дека му требало да се прилагоди со оглед на тоа дека првите три сезони освојуваше Голден Глав.

Во врска со утакмицава, позитивно за вас е што победивте само да не си влезе Венгер во филм дека не му требаат играчи и донесе 2-3 алиби засилувања.

Колку само Реина не ти е пример дека на шпански голман му треба време да се прилагоди во ПЛ. Не знам што те натерало да помислиш дека му требало да се прилагоди со оглед на тоа дека првите три сезони освојуваше Голден Глав.

Во врска со утакмицава, позитивно за вас е што победивте само да не си влезе Венгер во филм дека не му требаат играчи и донесе 2-3 алиби засилувања.

Не се сеќавам добро како бранеше во неговите први денови во Ливерпул,мислам дека правеше некои киксови со нафрлени топки и на корнери,може и да го имам помешано со друг голман.Штом ти викаш дека таман бил,нека биде така,ти си го пратиш Ливерпул знаеш повеќе од мене за нивните играчи, јас не. :)

Не се сеќавам добро како бранеше во неговите први денови во Ливерпул,мислам дека правеше некои киксови со нафрлени топки и на корнери,може и да го имам помешано со друг голман.Штом ти викаш дека таман бил,нека биде така,ти си го пратиш Ливерпул знаеш повеќе од мене за нивните играчи, јас не. :)

Од секогаш имал проблем со нафрлени топки. Тикови некои има изгледа :D

Од секогаш имал проблем со нафрлени топки. Тикови некои има изгледа :D

За тоа и мислев.Обично скоро сите голмани од Шпанија го имаат тој проблем,бидејки нели играта им е претежно по земја и не се форсираат скок игра .Исто и голманите им се повеќето "ниски" околу 1.85м.Затоа и Мурињо го седна Касиљас на клупа и му даде шанса на Лопез кој има поголема предност во воздушните дуели поради неговата висина.

Абе иди самозапали се, како може победа на тимот за кој навиваш да ја окарактеризираш за лоша??
преку к***в од таквите како тебе!
Сарказам изгледа слабо владејш...

http://instagram.com/p/dSud1uOZ5g/#

Добро е, Коиелни е здрав и прав, инфо од прва рака од манекенот наш Жиру.

Таманка е сега за да се дружи со Дирк Кајт.
article-0-1B53D73D000005DC-456_634x718.jpg

Сепак нашиов останува поубав сеуште хаха

"Arsenal working on deals for Real Madrid duo Benzema & Di Maria. Also pursuing GK & defender, could spend £100m" - Ornstein
--- надополнето: 22 август 2013 во 04:26 ---
Ќе биде смеење во следниве 10 дена, осеќам јас.

После Вилшер,Жиру е играчот кој многу го сака клубот. Не сакам да коментирам многу за тоа,може да се види на секој натпревар.Плус колку сака да напредува,а и самата изјава дека на Арсенал му е потребен напаѓач :love: После овие двајца дефинитивно е Џенкинсон.
Иначе реков дека сега ќе е бетер од шпанска сапуница со играчите кои треба да напраат трансфер у Арсенал.Ќе не поврзат со 10000 ѕвезди.

526331_267274810064362_2067081022_n.png

Ремзи "тако звани дрво" во нашиов фан клуб:D

• Ми се допаѓа
Reactions: J +
Да искоментирам за вчера Ремзи продолжува со одличните игри се гледа напредок кај него исто и Гибо на ниво како и покето играчи али овие двајца некако ми оставаат најдобар впечаток месециве наназад.Вчера бевме добри али и овие Фенер беа очај непокажаа апсолутно ништо изгореа во желбата за успех и како шо прочитав незнам дали беше овде или на ФБ ама Ремзи моментално е многу подобар играч од Вилшер дефинитивно го делам тоа мислење

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom