Кошаркарска репрезентација на Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Христов
  • Време на започнување Време на започнување
Чековски можи часој по тројки шуткање да му држи на Антич,веќе ко се решил овај дека сака бек да игра место под обрач

п.с. Мора поголема минутажа да има Самарџиски без разлика колку е слаб,да има шанса колку толку да пронајди некоја игра

Еј колку само вакви коментари ќе гледаме за Перо кога ќе почне турниров...

Перо ваков си е од секогаш. На Европското на еден наптревар мислам имаше едно 9 тројки промашено.
Ја ова за антиќ цело време го зборам... едно-две и шутни за тројка ко божем заедно со другарчињата во маало да се собрале па ќе ми изиграва шутер...
Лошо е што сите кај нас во репрезентацијава се такви (освен неколку исклучоци). Уште полошо е што шутираат одма штом ја префрлат топката преку половина... разбирам да пробаш нешто да направиш па таму при крај на нападот ако веќе не си успеал со влез или во рекет да погоди центарот да шутнеш, ама кај нас а некој е слободен место да проба на влез он одма шут..

Да си висок 215 и промашуваш зицери под кошот ебати чуечето. Да сум на негово место секоја ќе им ја куцам... а не ко пиче да се плаши да го залепуваат за табла.

Цацко во позадина кога шутираме слободни :pos:

Со таква игра како во последната четвртина може да им се курчиме на Гибралтар и Фарските Острови :pos:

Добро сепак е пријателска. Некако ептен опуштено на моменти изгледаа како да не ги интересира мечов. Сепак според мене Литванија е фаворит во нашата група така да не изненадува многу поразов. Ќе треба многу работи да се поправат пред првенствово ама има време и нема простор за паника сеуште.

Не ми е јасно како толку многу шутираат за 3 кога гледаат дека не им оди,Антич да не мисли дека го фатил господ за муда ако потишал за нба тим,игра за репрезентација а не мало:)
Али ај ја да не скокам пред време дека играат лошо,ке ги видиме на ЕП:D

Ќе си имаме проблем со играва под кош изгледа, да беше Гече помлад сигурно Самарџиски ќе грееше клупа вака со дијазипами ќе го следиме европсково.
Посебно првите 3 утакмици кога играме со Црна Гора, Литванија и Србија.
Не ме грижи толку шутот туку тоа што не се кадарни за скокање под кош и во напад и во одбрана.
Среќа наша што Пекович откажа за европксово иначе кој ќе ги допреше на Вучевич и него.
Сепак пријателска е али играва под кош мора да се поправи.

Значи како стојат работиве, Србија и Литванија ќе се борат за прво место, а за останатите кој како се снајде.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom