Како сте задоволни од вашиот АСУС

• Креатор на темата Креатор на темата Usher$
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
27 мај 2013
Мислења
3.527
Поени од реакции
4.706
Имам асус и сум доста задоволен , го имам 5 месеци и пу пу се е ок со него, сакам да знам онака од вашите искуства како се покажуваат асус лаптопите на нашиот пазар, оти јас кога го купував ми кажаа дека се без конкуренција најдобри во Македонија ...

Таман е, малце ми зафркава приклучокот за маусот. Инаку се друго е океј.

Имам F5Sr и ете во октомври четири години ќе направи, маана никаква. Само што батеријата е безкорисна. Мора да стои на полнач за да работи, во спротивно се исклучува за две минути. Ни тачпад некогаш ми откажал ни ништо. Следниот најверојатно пак Асус или ХП. :)

Имам F5Sr и ете во октомври четири години ќе направи, маана никаква. Само што батеријата е безкорисна. Мора да стои на полнач за да работи, во спротивно се исклучува за две минути. Ни тачпад некогаш ми откажал ни ништо. Следниот најверојатно пак Асус или ХП. :)

би те советувал никако да не купуеш хп, прегреваат многу се за никаде

би те советувал никако да не купуеш хп, прегреваат многу се за никаде

Ова од твое лично искуство? Кој модел? Во какви услови си го користел па ти прегреувал?

Срање тешко! Како може да не го наоѓа вајрлесот домашен а на Dell го наоѓа, звук кога сака кога не... Си еба мајката ..

Батериите ви рикаат пошо не ги користите правилно, коа ќе се напуни батеријата, ако планирате да го држите на пуњач лаптопот извадете ја батеријата.

Јас цел десктоп склопив од ASUS, матичната ми е асус, графичката асус, да имаше напојување и рам и тоа асус ќе земев ама нема, монитор исто земав асус, 22 инча. Работат беспрекорно.

Срање тешко! Како може да не го наоѓа вајрлесот домашен а на Dell го наоѓа, звук кога сака кога не... Си еба мајката ..

Вајрлесот е единствена маана шо ја има асус, нијанса послаб е од другите ради штедење струја. За звук си имаш мука со драјвери, тоа треба да е твоја вина, не до производителот.

Батериите ви рикаат пошо не ги користите правилно, коа ќе се напуни батеријата, ако планирате да го држите на пуњач лаптопот извадете ја батеријата.

Касно го научив ова. :(

И кај мене шиба без проблем, чинам 5-та година му е. Единствен проблем ако можи така да се наречи е истото со членот над мене. Мора да биди вклучен на полнач инаку батеријата не држи ни 20 секунди.
Другото се е ок, и сум задоволен максимално.

Ова од твое лично искуство? Кој модел? Во какви услови си го користел па ти прегреувал?

и мое и на мој другар исто така и на татко ми му прегреваше работеше процесор на 90 степени на дестоп... не зимај хп најголемо ѓубре се

и мое и на мој другар исто така и на татко ми му прегреваше работеше процесор на 90 степени на дестоп... не зимај хп најголемо ѓубре се
Не ми кажа за каков модел станува збор.

Затоа коа ќе те стругнат 50-100 евра за нова батерија ќе си знаеш. :)
За памет за друг пат. Не верувам дека ќе земам нова батерија за овој освен ако не скине конци. :)

Братучет ми има асус али ептен одамна му е многу години има, и истиот проблем батеријата докулку не е на полначот за 2 минути се испразнува, и затоа воопшто не ја става без батерија го работи.

Вајрлесот е единствена маана шо ја има асус, нијанса послаб е од другите ради штедење струја. За звук си имаш мука со драјвери, тоа треба да е твоја вина, не до производителот.

Од каде оваа информација за вајрлесот? Тоа е наместено во виндоусот и само треба да се стави на хај перформанс и ќе нема никаков проблем... Инаку имам Асус К53СВ до сеа никаков проблем со него (освен јас несакајќи се сопнав од кабелот додека беше вклучен и го оштетив влезот за полнење сега е сменет). Година и 8-9 месеци го имам, а има работено преку 9000часа и имам само еден проблем со него најверојатно HDD не е дизајниран да работи на ниски температури бидејќи видов работна темп од 20-60C кај мене зимото се спушта до 8-9C кога е исклучен цела вечер и виндоусот се стартува по 4-5минути првиот пат додека да загрее после нема проблем.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom