Како сте задоволни од вашиот АСУС

• Креатор на темата Креатор на темата Usher$
  • Време на започнување Време на започнување
Не смеам на друго место, сето е налепници внатре и и рекоа дека ќе ми престане гаранцијата ако го однесам на друго место.

купи си компримиран воздух и издувај го

Ако лаптопот многу ви загрева, дувајте со уста таму кај што излегува воздухот од лап топот. Инаку јас имам асус кој го користев 2 години и се беше супер само што батеријата ми се заеба одма (зошто ми стоеше нон стоп на полнач). Сега имам Асус у56 веќе една година нема мака и си тера супер. Мал совет од мене ако сакате да го користите подолго и да ви биде како нов е откако ќе ја наполните цела батерија барем 2-3 пати во неколку дена испразнете го лап топот до крај па пак полнете го до крај.

Имам Асус К73SM со i7 купен пред година и пол од СЕТ. Освен проблемот што ми беше со влезот за полнење (што дечките од СЕТ го средија за 3-4 дена (y)) немам апсолутно никакви проблеми. Тоа што батеријата веќе не ми држи многу не го сметам за проблем, туку за нормална работа бидејќи го утепав стоејќи на полнач (да, гејмер сум до некаде).
Тастатурата е скоро како нова, иако гејмам на неа, а никогаш не сум ставил екстерна тастатура :D

Сума сумарум, доколку би земал повторно лаптоп (high-end) дефинитивно Асус. За пониски модели по класа не би знаел да кажам.

како што читам асус лаптовиве ја немаат таа техонологија ако ти е пуна патеријата и на полнач ти седи да не иде струја преку батеријата

како што читам асус лаптовиве ја немаат таа техонологија ако ти е пуна патеријата и на полнач ти седи да не иде струја преку батеријата

Jaс сум си крив, може да работи и без батерија, ама кој ќе се замара да ја вади/става

Imam asus veke 4.5 godini i se e ok.Edinstvene mana mu besse sto mu crknaa zvucnicite prviot mesec no ne mi se davase na servis za da ne se sluci da go cekam 2 meseci i da smenat nekoj del .Baterijata drzi kako prviot den.go koristam za crtanje i prezentacija pred musterii negde okulu 3 sati. ostanatoto vreme e non stop na polnac i otkoga ke se napolni baterijata si raboti direktno preku polnac.inaku se raboti za 17.3 in i da napomenam deka na 80% svetlina drzi preku 3 sati rabota.Koga bi kupuval pak sekako deka pak ke bidi asus.Interesna rabota e sto go rabotev na vista do pred mesec dena i nikojpat ne sum imal problem.momentalno e na 7 ka i pak mislam deka vistata e podobra za rabota a i pomalku ja trosi baterijata.

Imam asus veke 4.5 godini i se e ok.Edinstvene mana mu besse sto mu crknaa zvucnicite prviot mesec no ne mi se davase na servis za da ne se sluci da go cekam 2 meseci i da smenat nekoj del .Baterijata drzi kako prviot den.go koristam za crtanje i prezentacija pred musterii negde okulu 3 sati. ostanatoto vreme e non stop na polnac i otkoga ke se napolni baterijata si raboti direktno preku polnac.inaku se raboti za 17.3 in i da napomenam deka na 80% svetlina drzi preku 3 sati rabota.Koga bi kupuval pak sekako deka pak ke bidi asus.Interesna rabota e sto go rabotev na vista do pred mesec dena i nikojpat ne sum imal problem.momentalno e na 7 ka i pak mislam deka vistata e podobra za rabota a i pomalku ja trosi baterijata.

зависи до модел ондак може имаат по некој модел таков

Вака сеа нека не те буни тоа што вистата помалце троши од батеријата ако гледаме така стави си Windows 8 тој нај малце ке троши од батеријата значи виста има послаби аеро евекти за тоа така ти се гледа дека помалце троши батерија намали аеро или исклучи го на Win 7 ке видиш дека исто ке му дојде

Батериите ви рикаат пошо не ги користите правилно, коа ќе се напуни батеријата, ако планирате да го држите на пуњач лаптопот извадете ја батеријата.

Јас цел десктоп склопив од ASUS, матичната ми е асус, графичката асус, да имаше напојување и рам и тоа асус ќе земев ама нема, монитор исто земав асус, 22 инча. Работат беспрекорно.

Вајрлесот е единствена маана шо ја има асус, нијанса послаб е од другите ради штедење струја. За звук си имаш мука со драјвери, тоа треба да е твоја вина, не до производителот.

не е до драјвери 1000 пати ги инсталирам...

не е до драјвери 1000 пати ги инсталирам...

Ако не се драјвери ондак си го треснал и имаш ладен лем. А и не се основај на custom драјверите на асус секоаш, види тачно каква звучна имаш, и симни од производителот на звучната драјвери и не би требало да имаш мука. Исто види да не имаш некој софтвер шо ти се меша у штипки на звукот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom