Како сте задоволни од вашиот АСУС

• Креатор на темата Креатор на темата Usher$
  • Време на започнување Време на започнување
Еве веќе 4-та година со Асус лаптоп го земав со одлична конфигурација за тоа време C2Duo 2.00 GHz,3 Ram,250 HDD, nVidia GeForce 9300M G графичка и покрај се што помина и не е штеден еве го работи со нормална температура,сите делови работат беспрекорно дури и батеријата држи по скоро час и нешто (Y) и никогаш не сум имал проблем со него единствен проблем со екранот што ми е на 1024x768 резолуција а не Wide и немам околу 6 цм од десната страна на екранот ама се навикнав...следен дефинитивно пак Асус би гледал :)

Еве веќе 4-та година со Асус лаптоп го земав со одлична конфигурација за тоа време C2Duo 2.00 GHz,3 Ram,250 HDD, nVidia GeForce 9300M G графичка и покрај се што помина и не е штеден еве го работи со нормална температура,сите делови работат беспрекорно дури и батеријата држи по скоро час и нешто (Y) и никогаш не сум имал проблем со него единствен проблем со екранот што ми е на 1024x768 резолуција а не Wide и немам околу 6 цм од десната страна на екранот ама се навикнав...следен дефинитивно пак Асус би гледал :)

Симни си драјвери нови, ќе ти се среди резолуцијата, ако не има софтвери за custom резолуции, ќе си ја внесеш таа шо ти е на дисплејот и немаш мука.
--- надополнето: 17 август 2013 во 17:34 ---
Од каде оваа информација за вајрлесот? Тоа е наместено во виндоусот и само треба да се стави на хај перформанс и ќе нема никаков проблем... Инаку имам Асус К53СВ до сеа никаков проблем со него (освен јас несакајќи се сопнав од кабелот додека беше вклучен и го оштетив влезот за полнење сега е сменет). Година и 8-9 месеци го имам, а има работено преку 9000часа и имам само еден проблем со него најверојатно HDD не е дизајниран да работи на ниски температури бидејќи видов работна темп од 20-60C кај мене зимото се спушта до 8-9C кога е исклучен цела вечер и виндоусот се стартува по 4-5минути првиот пат додека да загрее после нема проблем.

Девојка ми има АСУС, и на плочава иам АСУС (со вајрлес на матична) и ги имав истите проблеми, не фаќа толку далеку, гуглав и начекав некое интервју од некој од фаците од асус. Тие кажаа дека според нив намерно е така напраено пошо денешните рутери се доволно силни за ресиверите да работат со помал интензитет за да штедат струја. Ти ќе го бувнеш на хај у виндоус, ама фрмверот дозволуе до одредена точка и нема идење погоре. Пак, не е толку сериозен проблем според мене.

Батериите ви рикаат пошо не ги користите правилно, коа ќе се напуни батеријата, ако планирате да го држите на пуњач лаптопот извадете ја батеријата.

Јас цел десктоп склопив од ASUS, матичната ми е асус, графичката асус, да имаше напојување и рам и тоа асус ќе земев ама нема, монитор исто земав асус, 22 инча. Работат беспрекорно.

Вајрлесот е единствена маана шо ја има асус, нијанса послаб е од другите ради штедење струја. За звук си имаш мука со драјвери, тоа треба да е твоја вина, не до производителот.

јас како што знам ако приклучен у струја и е пуна батеријата аутоматски се прбацува да користи струја од полначот не од батеријата, може не се сите модели такви незз

јас како што знам ако приклучен у струја и е пуна батеријата аутоматски се прбацува да користи струја од полначот не од батеријата, може не се сите модели такви незз

Да само не знам колку си упознат со политиката на АСУС за генерално штедење струја, значи не збориме за да ти трае батеријата поише или шта ја знам шо, туку општо штедење струја, за да се зачува околината енд шит. Со драјверите на плочава ми иде едно чудо шо се вика EPU, го котролира протокот на струја на секој можен дел у компјутеров со цел да заштеди, рецимо ако го остаам ајдл навечер (со торент да симиња само) ми го симиња процесорот од 3.9 гигахерци на 900-800 мегахерци за да не троши струја, ги гаси кулерите доколку нема потреба од нив, ако се изгаси мониторот ја гаси и графичката и така натаму и така натаму, и ноќе компјутеров ми троши 50тина вати струја, и воедно мери колку CO2 си уштедил на производство на струја, тоа им е политиката. Сите делови шо се пластични на асус од 2011 (ако не се лажам) и навака се biodegradable, ако има преставништво за асус у државава (иако нема) моеш да им однесеш стари делови, ќе ти даат попуст на нови, после ги рециклираат тие. Тоа е муабетот, не за незнам да извлече 3-4 минути поише на батеријата ако ти го успори вајрлесот. :)

Имам асус и сум доста задоволен , го имам 5 месеци и пу пу се е ок со него, сакам да знам онака од вашите искуства како се покажуваат асус лаптопите на нашиот пазар, оти јас кога го купував ми кажаа дека се без конкуренција најдобри во Македонија ...
АСУС плоча + АМД процесор + што и да е од популарните имиња РАМ = то нешто невероватно, презадоволен - коска.

имам K52JT веќе 2 години, пристојна кофигурација, и засега сум генерално задоволен. вифи навистина има мал опсег, што и не е некој проблем, ама кај мене и рутерот е прилично стар па понекогаш губи конекција. друго нешто што ме нервира е што тачпадот знае често да се замрзне. сум пробал 300 различни драјвери, ама пак си е исто. инаку другото е доста солидно - , батеријата држи меѓу 1 и 2 часа во зависност од тоа што работам на него, силни програми одат без проблем, а и добар дел од игрите

ме интересира со која температура работи ? Процесор , Графичка, Хард диск ?

Симни си драјвери нови, ќе ти се среди резолуцијата, ако не има софтвери за custom резолуции, ќе си ја внесеш таа шо ти е на дисплејот и немаш мука.

Имав едно програмче не ми ни текнува како се викаше и го направив па го форматирав и од тогаш не сум го правел, се навикнав вака. :)

ме интересира со која температура работи ? Процесор , Графичка, Хард диск ?

Eве како работи,и никогаш ми се нема исклучено заради топлина ама редовно сум си го чистел и на процесорите сега варира до 65 степени зависно од користењето :)

Во јануари 5 години како ме служи без нити еден дефект да не го урочим. Ми има падано од 2 метра и само едната страна на батеријата ми е малку пооткачена ама пак служи. Исто и кај мене батеријата трае 5 минути затоа што доцна научив да не го вадам од штекер полначот на пола саат за да приклучам решо.

Инаку досега 4 години и 8 месеца сеуште не сум го чистел. Дајте совет да го дадам на непознат за 500 денари да го чисти или е лесно па да земам јас да го отварам и да го исчистам ?

Во јануари 5 години како ме служи без нити еден дефект да не го урочим. Ми има падано од 2 метра и само едната страна на батеријата ми е малку пооткачена ама пак служи. Исто и кај мене батеријата трае 5 минути затоа што доцна научив да не го вадам од штекер полначот на пола саат за да приклучам решо.

Инаку досега 4 години и 8 месеца сеуште не сум го чистел. Дајте совет да го дадам на непознат за 500 денари да го чисти или е лесно па да земам јас да го отварам и да го исчистам ?

Има туторијали на јутјуб за детално чистење лаптопи, не е комплицирано, само треба малце организација. Сигурно знаеш као се користи штрафцигер, ќе си нацрташ на едно парче хартија кое штрафче кај иде и ќе си ги остааш таму штрафчињата, и после за внатре очигледни се стварите, ќе извадиш тоа шо се вади ќе ја исчистиш прашината (не со правосмукалка, такви ствари никако, ствараат статичен електрицитет и рикаат срања ради тоа), кулерите лесно се чистат со четки за ликовно, остатокот од стварите со сува четка за заби. Побарај по јутјуб, ќе најдеш туторијали, у принцип сите лаптопи се слични по конструкција од доле, такада немаш гајле.

ако планираш да вадиш и кулери, купи си кулер паста (100-300 денара) земи сребрена, белата е слаба за лаптопи. И ќе треба да ја избришеш старата и да ја нанесеш новата. Просто е, it involves getting your hands dirty tho.

http://www.youtube.com/watch?v=xS1pQpUBpT4

нешо вакво барај.

Not sure if sarcasm or not.
Не бре! Сериозен сум. Со АСУС плочи се прават одлични конфигурации, со пристапна цена, солидни перформанси и долг животен век. За разлика од MSI на пример, кои ако не се „Deluxe Revision“ варијанта на плочата се тешка катастрофа што ќе се распадне работејќи и на крај ќе цркне.

Не бре! Сериозен сум. Со АСУС плочи се прават одлични конфигурации, со пристапна цена, солидни перформанси и долг животен век. За разлика од MSI на пример, кои ако не се „Deluxe Revision“ варијанта на плочата се тешка катастрофа што ќе се распадне работејќи и на крај ќе цркне.

Океј тоаш, пошо ко шо напоменав ја сум на асус плоча, и знам дека е badass mobo of badasstitude.

Хахахах аууу се мрднав од смеење :icon_lol:

Каква тема, и кој муабет се врти...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom