Breaking Bad

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Џеси почнува да ме пизди, емотивноста на неговиот карактер ми изгледа премногу исфорсирана, како да сакаат на тој начин да измолзат номинација за Еми.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Џеси почнува да ме пизди, емотивноста на неговиот карактер ми изгледа премногу исфорсирана, како да сакаат на тој начин да измолзат номинација за Еми.

Веќе започнува да биде сериозно иритантно тоа однесување. Ок, сфативме дека ти е тешко, не мора да се понашаш како мало девојче.

Иначе - ОМГ ОДМА ВО ПРВАТА ЕПИЗОДА ТОА ШТО ГО ЧЕКАВМЕ! Почетокот можеби откри накај каде ќе се движи дејствието, но сеедно е, знам дека ќе биде пак изненадувачки сето тоа!

Член од
7 април 2012
Мислења
1.130
Поени од реакции
1.510
Однесувањето на Walt во пералната ме потсети на Gus. И тој беше ист во Los Pollos Hermanos. Плус, кога повраќаше стави крпа под колената, исто како Gus како Gus откако ја испи отруената текила кај Don Eladio. Нема некаква поврзаност, ама пак е некако симболично од сценаристите.

Очекувам Lydia да се врати во најлош можен момент за Walt. Чешките дилери ќе пробаат преку неа да стигнат до него и неговото семејство. Сцената со Walt во пералната беше перфектна, ама со Skyler ми изледаше исфорсирано.

Инаку, многу јако беше Star Trek cценариото на Badger. :icon_lol:

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Однесувањето на Walt во пералната ме потсети на Gus. И тој беше ист во Los Pollos Hermanos. Плус, кога повраќаше стави крпа под колената, исто како Gus како Gus откако ја испи отруената текила кај Don Eladio. Нема некаква поврзаност, ама пак е некако симболично од сценаристите.

Очекувам Lydia да се врати во најлош можен момент за Walt. Чешките дилери ќе пробаат преку неа да стигнат до него и неговото семејство. Сцената со Walt во пералната беше перфектна, ама со Skyler ми изледаше исфорсирано.

Инаку, многу јако беше Star Trek cценариото на Badger. :icon_lol:

Истите работи ги прочитав на Редит пред малце. Или исто мислите или некој тука копира. :icon_lol:

Всушност Волт превземе од секој кој ќе го убие. Од Крејзи 8 ги сече сендвичите без корка, од Гас превземе односот на работа и тоа со пешкирот, а од Мајк...па од Мајк уште чекаме уствари. Тоа со Стар Трек беше одлична приказна и мислам дека има повеќе отколку безвезе надуван муабет, туку има симболика. Блубери, не за џабе се блу. :D Симболика вриштеше, посебно сцената со
Џеси и Волт кога седат одделени со торбици пари.

Иначе, дај спојлери малце...

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.606
Поени од реакции
13.304
Ми се допаднаа симболиките во епизодава, посебно референцата на Кум по којзнае кој пат со портокалите... Волт исто како Гас во сцената во пералната. Последната сцена епик, и да, ТИМ ХЕНК ALL THE WAY!!!

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.764
Поени од реакции
52.741
Тоа се чекаше :cuc::cuc:
Малце повеќе покажаа на почетокот него што сакав, ама добро, ќе видиме.
Иначе на крај испадна да гледам заедно со двете (и таа што ме натера да гледам и таа што ја натерав да гледа) :D:D

D

dystopian

Гостин

Биче крви до колена...

Не можам да сконтам за што Волт ќе го искористи пушкомитралезот (освен она, најочигледното) кој веќе се појави во две сцени, само едно знам... ќе биде beyond epic.

И едно предвидување за крајот на серијава. Волт ќе го намести Џеси како главен виновник за се и ќе го исцинкари, по што ќе го сместат во федералната програма за заштита на сведоци. Ќе го релоцираат далеку од Албукерки, со нов идентитет и нова жена со своите деца Риси, Дјуи, Френсис и Малком.

Коментаров го прочитав некаде низ интернетов, и се изнасмеав. :pos:

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.958

Биче крви до колена...

Не можам да сконтам за што Волт ќе го искористи пушкомитралезот (освен она, најочигледното) кој веќе се појави во две сцени, само едно знам... ќе биде beyond epic.

И едно предвидување за крајот на серијава. Волт ќе го намести Џеси како главен виновник за се и ќе го исцинкари, по што ќе го сместат во федералната програма за заштита на сведоци. Ќе го релоцираат далеку од Албукерки, со нов идентитет и нова жена со своите деца Риси, Дјуи, Френсис и Малком.

Коментаров го прочитав некаде низ интернетов, и се изнасмеав. :pos:
За на крај сите да сфатиме дека Breaking Bad е всушност prequel на Malcolm in The Middle:pos:
Страшен крај на серијата би бил тоа, не викам не :)

Setsuko

Модератор
Член од
29 јануари 2006
Мислења
6.406
Поени од реакции
5.973
Ракот се врати, дури и сега ако го победи Волт е појак и од Чак Норис. :vozbud:

А ептен lame ќе биде ракот да го докрајчи. Претпоставувам дека ќе играат на емотивна карта и ќе го убијат Џеси, и онака веќе на големо ја потенцираат неговата чувствителност и добрина.

Волт - боледува од рак, заработува пари нелегално, убива луѓе, сè повеќе и повеќе ја губи сочувствителноста, ја губи почитта од фамилијата, станува себичен.
Џеси - џанкер, заработува пари нелегално, себичен е, преку низа страдања станува свесен за туѓите животни приказни и страда поради нивната беда.

Moja претпоставка е дека овој контраст за поголема емотивност кај публиката би водел до тоа Џеси да умре, а Волт успешно да се справи со криминалците и да го живее оној ordinary, decent life што го посакува.

А можеби и сосема обратно со оглед на слоганот all bad things must come to an end.

Have an A-1 day! :icon_lol:

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Цела епизода Волт лажеше, така да, не верувајте дека сега сигурно дознал дека му се вратил ракот.

Член од
12 декември 2007
Мислења
4.881
Поени од реакции
10.415
Цела епизода Волт лажеше, така да, не верувајте дека сега сигурно дознал дека му се вратил ракот.

Сцената кога адвокатот се јави за да му каже околу Џеси, Волт беше во болница на терапија. Барем така ми се причини мене.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Сцената кога адвокатот се јави за да му каже околу Џеси, Волт беше во болница на терапија. Барем така ми се причини мене.

Беше во болница, но ни тоа ништо не значи во серијава. Има поделени мислења околу ова на интернетов, некои викаат дека тоа со ракот го кажал само за пред Хенк и дека ако стварно би се вратил ракот - поинаку би реагирал.

Иначе, еве ви нова позадина АКО СТЕ ЈА ИЗГЛЕДАЛЕ НОВАВА ЕПИЗОДА:

Kajgana Shop

На врв Bottom