Mozno e, no zavisi od vidot na mostot, negovata golemina, kvalitetot na cementiranjeto i sl. Sepak tesko deka izvaden most nema da se osteti makar i minimalno, a sekako postoi i rizik za ostetuvanje na zabite nosaci.Некој да не знае дали е можно да се извади мост без да се сече ?
Ако имаш доволно финансии не му ја мисли многу, најдобра работа ти е имплантологијата , во моментов е многу користена на запад (само да те информирам, еден имплант чини од 500 евра па нагоре, во зависност на големината на просторот треба да ставиш повеќе импланти)Ми фалат неколку заба, не се еден до друг. Дали препорачувате импланти? Какви и каде (во Скопје)?
Ако имаш доволно финансии не му ја мисли многу, најдобра работа ти е имплантологијата , во моментов е многу користена на запад (само да те информирам, еден имплант чини од 500 евра па нагоре, во зависност на големината на просторот треба да ставиш повеќе импланти)
втора опција ти е доколку не се премногу раздалечени забите, да си направиш класичен мост, само немој да правиш метал керамика (естески не се многу добри, и непцето потемнува за некое време и добива темно виолетова боја, плус со повлекување на гингивата ќе се покаже и дел од металот, што ако е во фронт е многу естетски разочарувачко), најдобро е безметална циркониум коронка во моментов изработена во кад кам .
Скршени ми се предните два заба, а плус се и криви. Пред 2 години ми ставија тие наставци, доста време се држаа иако стоматологот ми кажа можно е по некое време да паднат. Сега прашањето ми е дали е можно да не носам протеза директно да се стават навлаки и да ми бидат прави предните два заба. И малку подетално ако може да ми се објасни во врска со навлаките, дали се приметуваат, колку чинат инт. Благодарам однапред.
Заболекс капкиКажете лек против болка на заб?(освен аналгин)
Жубуркај го забот со ракија и плукај ја после.Кажете лек против болка на заб?(освен аналгин)
Ако ги правиш само двата заба со навлаки...ќе се приметуваат и разликуваат од другите.Скршени ми се предните два заба, а плус се и криви. Пред 2 години ми ставија тие наставци, доста време се држаа иако стоматологот ми кажа можно е по некое време да паднат. Сега прашањето ми е дали е можно да не носам протеза директно да се стават навлаки и да ми бидат прави предните два заба. И малку подетално ако може да ми се објасни во врска со навлаките, дали се приметуваат, колку чинат инт. Благодарам однапред.
Ne bash,si ima tehnologija vo pravenje navlaki(da ne gi primetis deka se navlaki) od forma do ista boja.Ако ги правиш само двата заба со навлаки...ќе се приметуваат и разликуваат од другите.
Скршени ми се предните два заба, а плус се и криви. Пред 2 години ми ставија тие наставци, доста време се држаа иако стоматологот ми кажа можно е по некое време да паднат. Сега прашањето ми е дали е можно да не носам протеза директно да се стават навлаки и да ми бидат прави предните два заба. И малку подетално ако може да ми се објасни во врска со навлаките, дали се приметуваат, колку чинат инт. Благодарам однапред.