Заби и сѐ во врска со забите

• Креатор на темата Креатор на темата isabelle
  • Време на започнување Време на започнување
Како се правеше со ракија за да ти бидат побели забите? Или некој друг начин за побели заби?

Како се правеше со ракија за да ти бидат побели забите? Или некој друг начин за побели заби?

Каква ракија бе :) Сода бикарбона и сол ќе измешаш ;) Само не практикувај секој ден :)

Дали оние протези со боја на забот, и оние позади заби што се ставаат се еднакво ефикасни како тие железните?

Дури и поефикасни, цената си го кажува своето :)
Не го лажи бе. Не тресете глупости ако ве лажел ортодонтот.
Дали оние протези со боја на забот, и оние позади заби што се ставаат се еднакво ефикасни како тие железните?
Не се, ќе си набацаш кариеси и им треба дупло повеќе време. Прашај дали ги имаат оние протезине што се метални ама без гумички, се што е со метал. Тие се најефикасни.

Не го лажи бе. Не тресете глупости ако ве лажел ортодонтот.

Не се, ќе си набацаш кариеси и им треба дупло повеќе време. Прашај дали ги имаат оние протезине што се метални ама без гумички, се што е со метал. Тие се најефикасни.

Не можиш да ми викаш лажго ни мене ни на ортодонт кој е 100 пати поедуциран од тебе, кога кажувам искуство на мој близок :) Јас носев метални, тој порцелански - јас ги носев 2 години, тој ги извади по 1 и тоа беше со покомплициран дефект... Тоа е се.

Не можиш да ми викаш лажго ни мене ни на ортодонт кој е 100 пати поедуциран од тебе, кога кажувам искуство на мој близок :) Јас носев метални, тој порцелански - јас ги носев 2 години, тој ги извади по 1 и тоа беше со покомплициран дефект... Тоа е се.
А што ако ти кажам дека сум дете на забари? Свашта. Вакви што се лажат на тие порцеланските и на тие внатрешните ми плаќаат шетња по Европа секоја година. Абе деца не е само тоа што го гледате комплицирано или не, некогаш е и до еластичноста на самата вилица.

Овие што ги кажав у прошли пост, тие се најефикасни.

За бели заби, на пола кесичка сода бикарбона се додава 10-20 капки хидроген пероксид (аптекарски) и неколку капки лимон.
Со парче памук се натопува во пастата и се тријат забите и непцата и однадвор и одвнатре,сабајле и навечер.Ова било добро и за каријас,а за превенција 3% хидроген,3 кесички хидроген пероксид се раствара во 50мл.топла вода и се прави промивка на забите (гаргара).

Ме интересира дали може да ми дадете предлог за добар ортодонт,независно дали е приватен или од стоматолошка клиника.Се работи за ставање на фиксна протеза на ќерка ми која има 15 години,на горната вилица..Благодарам однапред :)

Ме интересира дали може да ми дадете предлог за добар ортодонт,независно дали е приватен или од стоматолошка клиника.Се работи за ставање на фиксна протеза на ќерка ми која има 15 години,на горната вилица..Благодарам однапред :)

Д-р Марија Зужелова, канцеларијата и е на клиника :)

Во доста од случаите иако се искривени забите само горе, се става и доле протеза за да не се поремети загризот.

Во доста од случаите иако се искривени забите само горе, се става и доле протеза за да не се поремети загризот.
Да,знам дека е така во скоро сите случаи...Ова беше кажано од еден стоматолог,дека е потребна само горна протеза,што јас се сомневам..Секако последниот збор го има ортодонтот...:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom