Струга - надвор од Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Anco
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Факт е дека соработувале, тоа не може да се брише од тие што плачкосувале и убивале, и не се плаши дека ќе се помириме, некако имаш трема од тоа, како плата да ти зависи од тоа........

Ама ти дури сега ме провали? Општо познато е дека сум крт на српски тајни служби. И да во право си, помирување може да се случи само меѓу човечни и разбрани луѓе.

Ама ти дури сега ме провали? Општо познато е дека сум крт на српски тајни служби. И да во право си, помирување може да се случи само меѓу човечни и разбрани луѓе.

Да, се согласувам, помирување може да има само кога има волја......

А за Бајрам ниедна македонска општина не постави знамиња.

Се буневте за Струга (иако и они подоцна ги поставија).

Друг пат подобро молчете, пошто самите не почитувате ништо.

Бајрам е верски празник.
2ри Август е државен.
Do the math.

Кој ташак иам јас со твојот бајрам бе? Наметнати празници на измислена мањина....коа се понашате ко п***ри, како сакате ние да се однесуваме со вас? - реторичко прашање

Офтопик...
- Зашто имаш хрватско знаме на аватар? :confused:

Ало бе ова е Македонија а не Албанија па сите општини да веат орли за бајрам .... ич не си во право јас и за илинден и ден после илинден поминав пред општина и само едно знаме шо си беше се вееше и то е то

Бајрам е верски празник.
2ри Август е државен.
Do the math.

8 август беше државен празник , и ниедна македонска општина не постави знамиња , зошто ?

Рамазан Бајрам
Министерството за труд и социјална политика соопштува дека, согласно со Законот за празниците на Република Македонија (,,Службен весник на РМ,, бр.21/98 и 18/07), 8 Август 2013 година (четврток), Рамазан Бајрам, првиот ден на Рамазан Бајрам, е неработен ден за сите граѓани на Република Македонија.

Кој ташак иам јас со твојот бајрам бе? Наметнати празници на измислена мањина....коа се понашате ко п***ри, како сакате ние да се однесуваме со вас? - реторичко прашање

Имаш во државата 40% муслимани , нигде во свет нема малцинство од 40% ? Имаш празник наречен Свети Сава , кој го слават 1,5% од населението, што не се буниш за нив, они се малцинство, плус се колонизатори.

Се гледа кој се понаша како *****
Ниедна македонска општина не поставила знамиња на државен празник , а кога случајно една општина пропуштила пола ден да постави знамиња , одма од сите страни напади.

8 август беше државен празник , и ниедна македонска општина не постави знамиња , зошто ?

Имаш во државата 40% муслимани , нигде во свет нема малцинство од 40% ? Имаш празник наречен Свети Сава , кој го слават 1,5% од населението, што не се буниш за нив, они се малцинство, плус се колонизатори.

Се гледа кој се понаша како *****
Ниедна македонска општина не поставила знамиња на државен празник , а кога случајно една општина пропуштила пола ден да постави знамиња , одма од сите страни напади.

Бајрам е верски празник.
Божиќ е верски празник.
Велигден е верски празник.
Сите се неработни.
Верата нема знаме.

Ама можеш да не се правиш мутав и да си признаеш дека сакаш посебен третман.

Офтопик...
- Зашто имаш хрватско знаме на аватар? :confused:
Затоа што пишува на forum.hr во темата за Македонија и Косово под друг ник и кажува како Ш*птарите пола Скопје ќе го освојувале и кои населби биле на ред, а овде изиграва мазна баница на форумот и жртва за неговиот дегенеративен и цигански народ.

Мисли дека Хрватите многу го сакаат него и Ш*птарите, а нема појма дека на секој втор Хрват му се гади од Ш*птари и Босанчероси.

Бајрам е верски празник.
Божиќ е верски празник.
Велигден е верски празник.
Сите се неработни.
Верата нема знаме.

Ама можеш да не се правиш мутав и да си признаеш дека сакаш посебен третман.

Ден на Свети Климент , Свети Кирил , Свети Сава ... и тоа се верски личности.

Да ти верувам дека за Велигден не се поставуваат знамиња ?

Посебен третман веќе 100 години имаме , иначе ќе се градеше и џамија на Водно со државни пари, а не само крст. (или пак цркви во болничките дворови)

Верата е поделена од државата само кога се муслиманите во прашање , иначе кога се во прашање православните функционира како Ватикан да сме.

Ден на Свети Климент , Свети Кирил , Свети Сава ... и тоа се верски личности.

Да ти верувам дека за Велигден не се поставуваат знамиња ?

Посебен третман веќе 100 години имаме , иначе ќе се градеше и џамија на Водно со државни пари, а не само крст. (или пак цркви во болничките дворови)

Верата е поделена од државата само кога се муслиманите во прашање , иначе кога се во прашање православните функционира како Ватикан да сме.

Седи кец, освен што се верски личности, Климент и Кирил, имаат огромно значење за сите словенски народи. Можеш да погодиш зошто?
Да, за Велигден не се поставуваат знамиња. Оној што си е верник си оди во црква. Се крши со јајца, пали свеќа, се крсти и толку, си го поминува денот со семејството. Знаеш зошто? Затоа што на никој не му ја наметнуваме верата.

А впрочем, од кога албанското знаме е знаме на Бајрам? Сакаш да кажеш дека и турците треба да си го украсат домот со албанско знаме?
Не знам, не сум паметна.

Седи кец, освен што се верски личности, Климент и Кирил, имаат огромно значење за сите словенски народи. Можеш да погодиш зошто?
Да, за Велигден не се поставуваат знамиња. Оној што си е верник си оди во црква. Се крши со јајца, пали свеќа, се крсти и толку, си го поминува денот со семејството. Знаеш зошто? Затоа што на никој не му ја наметнуваме верата.

А впрочем, од кога албанското знаме е знаме на Бајрам? Сакаш да кажеш дека и турците треба да си го украсат домот со албанско знаме?
Не знам, не сум паметна.

Знаме на Исламот е она зеленото ( она шо е на Саудиска Арабија ) што го ставаат и по џамиите. Исто така зелената боја е боја на исламот и за нив значи радост, мир. Ама, не гледам зошто па кај мене би се вееле такви знамиња во ЃП?! Исто како што не знам зошто би се веело знамето на МПЦ кај мене. :D

Дарданија престани да тресеш глупости.
За државен празник нормално е да се поставува државно знаме, во овој случај знамето на Р.М.
Државното знаме не е знаме само на етничките Македонци, туку на сите граѓани кои живеат во Македонија, без разлика на нација и вера. Тоа е и твое знаме Дарданија. Тоа што ти се чувствуваш навреден од неговото поставување е твој проблем.
Оди во саглам држава и пробај да кењаш против поставување државни знамиња па ќе видиш што ќе те снајде. За жал државава е далеку од саглам.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom