Uchiha Sasuke
Sharingan User
Никогаш нема да има мир во оваа држава,очекуваш мир со терористи кој се алчни за повеќе територија,повторно во иднина ќе има војна само е прашање кога.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Власите се најинтегриран народ во земјата каде што живеат , инаку споредба со Шопите не е соодветна , Власите во историјата имаат неколку држави , но никоја не опстанала . Инаку каде што живеат негуваат патриотски чувства кон таа земја.
--- надополнето: 4 август 2013 во 13:40 ---
Па имаат , не е случајно тоа , ете и новиот иден премиер Еди Рама е со влашко потекло, Албанец си беше Сали Бериша(од твојoт клан е овој)
--- надополнето: 4 август 2013 во 13:49 ---
grammenos
topoulis
Eve ti od nivna familja , inaku vo zabluda si ako smetas deka kakov jazik zboruvaat toa se , eve mnogu Vlasi zaboravija vlaski pa toa ne treba da znaci deka ne se Vlasi , se znae kakvo poteklo imaat .
Вие Власите сте ми биле најмистериозни како народ,ако можам така да се изразам.Во Грција сте Грци,во Албанија Албанци,ви Македонија сте Македонци.Ако сте народ,тогаш имате ли некое национално обединување како народ?Исто ќе му дојде како со Шопите, живеат во Македонија,Србија,Бугарија и се сметаат различни од сите,и истовремено дел од сите три народи?![]()
Што народ се тоа Шопите жити се? Дај објасни.
Никогаш нема да има мир во оваа држава,очекуваш мир со терористи кој се алчни за повеќе територија,повторно во иднина ќе има војна само е прашање кога.
daaaa
Prasaj gi
Inaku zabegavme od temava
![]()
Koga Makedoncite muslimani ke se osvestat i ke vidat deka sluzat samo na albanskite partii da dojdat na vlast, a nisto ne dobivaat za vozvrat , e togas Struga ke se vrati na struzani.
Ташак си учел. Големината на првиот Илинден е во Манифестот во кој бил повикан и дедо ти да се бори против турското угнетување, ако уопште живеел негде на Балканов. Тоа што мизерна ш иптарска мањина одлучила дека помил и е турскиот секс од слободата е твој проблем.Сум учел историја за Илинден, но сме го учеле тоа како празник на македонците, никогаш како празник на граѓаните на Р М
И они не се свесни,дали се народ или едно племе како Мијаците,инаку најмал дел се во Македонија и во Србија,а најзастапени се во западниот дел во Бугарија вклучувајќи ја и Софија.Освен тоа бугарската пропаганда најсилно влијаела врз нив таму,и ги смета како еден дел од Бугарскиот народ со посебни одлики.Па за тоа ја земав оваа споредба во односот со Власите,бидејќи врз нив најзастапена е грчката пропаганда,во Грција и во Албанија.Додека овие Македонски Власи овдека повеќе се приклонуваа кон Романците отколку кон Грците,заради почистиот и засебен говор кои што овдека го имаат и се признати како посебен народ во Македонскиот Устав.
И они не се свесни,дали се народ или едно племе како Мијаците,инаку најмал дел се во Македонија и во Србија,а најзастапени се во западниот дел во Бугарија вклучувајќи ја и Софија.Освен тоа бугарската пропаганда најсилно влијаела врз нив таму,и ги смета како еден дел од Бугарскиот народ со посебни одлики.Па за тоа ја земав оваа споредба во односот со Власите,бидејќи врз нив најзастапена е грчката пропаганда,во Грција и во Албанија.Додека овие Македонски Власи овдека повеќе се приклонуваа кон Романците отколку кон Грците,заради почистиот и засебен говор кои што овдека го имаат и се признати како посебен народ во Македонскиот Устав.
Оф д топикот , сигурно биле песни да не бил филм?со песни на Манчевски,
Јас таа работа, оставив мажите да ја завршат работата, не можам да си простамстружани 2004 имаа полн легитимитет да му ја откинат главата на Гаргамел и да ја пуштат по Дрим, многу ми е криво што тоа не го направија...
Не не' прифаќаат, не помага кампања. Во најблизок круг пријатели, сите теми се отворени од честитање празник до донирање бубрег, ама оваа тема дали сме исти или различни е табу тема.Не мислиш дека нашето лошо однесување, поточно на нашите „патриотски“ партии кон Македонците со муслиманска вера? Самиот град уште има повеќе Македонци и со поголемите торбешки села ќе си имаше градоначалник Македонец со убедлива предност.
Он топик, Кирил Манчевски, џин на македонската народна песна, славеј....не ти кажувам повеќе, побарај си.Оф д топикот , сигурно биле песни да не бил филм?
Требаше тој линч да го пречека и во Скопје, да се спаси од еден да го изеде од друг. Сами сме си криви.Јас таа работа, оставив мажите да ја завршат работата, не можам да си простам))
Јас мислам дека се генерално добри луѓе. Не сакам воопшто да ги двојам. Штета е колку дебилен народ сме и како дозволуваме од надвор да не делат. Дури и од нивната наводна блискост со орките мислам дека нема да имаат ќар, туку напротив многу ќе изгубат. Штета што не се свесни дека со ѓаволот тикви садат...Не не' прифаќаат, не помага кампања. Во најблизок круг пријатели, сите теми се отворени од честитање празник до донирање бубрег, ама оваа тема дали сме исти или различни е табу тема.
Филозофијата им е кога не ви требаме торбеши сме кога ви требаме одма сме исти само верата ни е различна. Оваа логика треба да оди и за албанците, кога им требаат сите се муслимани, после избори торбеши се.
Јас мислам дека се генерално добри луѓе. Не сакам воопшто да ги двојам. Штета е колку дебилен народ сме и како дозволуваме од надвор да не делат. Дури и од нивната наводна блискост со орките мислам дека нема да имаат ќар, туку напротив многу ќе изгубат. Штета што не се свесни дека со ѓаволот тикви садат...
А мене ми е преку таквото од пуноглавци ко тебе. Кој рече дека сте Турци? Јас реков ли дека Македонците не ги сметаат Србите за близок народ? Исто ко што Албанците ги сметаат Турците за близок народ. Само Пуно глуми лудило по темава.
--- надополнето: 4 август 2013 во 08:54 ---
Да и на истите тие Албанци им било дозволено да носат оружје како муслимани и да пљачкосуваат, убиваат и мачат незаштитено христијанско население по селата, и колку и да пробуваш да ја вртиш ниту една слика на ВМРО со качаци нема да ја смени таа слика и таа историја. Да не почнуваме пак со мултикултуризмот и нешто кое меѓу Македонци и Албанци не функционира уште многу одамна.
Логика ако сакаме албански политичар да пратиме во пензија само да гласаме за него и да го фалиме = готов е?