Каков успех очекувате од кошаркарите на ЕП '13?

Каков успех очекувате од кошаркарите?

• Вкупно гласачи
    192
  • Гласањето е завршено на .
Член од
26 декември 2012
Мислења
229
Поени од реакции
159
Ај бе доста со тоа една педа народ, и една рака луѓе а голем успех. Ракометарките на Црна Гора со 600 000 жители (колку Скопје) се партал направија. Тргнете го Бо од тимот и ќе остане екипа на која највисок дострел ќе и биде квалификувањето за светско и европско првенство.

Член од
11 ноември 2009
Мислења
2.809
Поени од реакции
2.631
Ај бе доста со тоа една педа народ, и една рака луѓе а голем успех. Ракометарките на Црна Гора со 600 000 жители (колку Скопје) се партал направија. Тргнете го Бо од тимот и ќе остане екипа на која највисок дострел ќе и биде квалификувањето за светско и европско првенство.

Кажи му го тоа на Шота Буби,кој патем има златен медал од шибање,со тој комплекс на пониска вредност никогаш нема ништо да освоиме

A

Aruna_Kone

Гостин
Кажи му го тоа на Шота Буби,кој патем има златен медал од шибање,со тој комплекс на пониска вредност никогаш нема ништо да освоиме

А до сега се утепавме освајања првенства, медаљи и остали пехари :)
Кога ќе почнеме да ги согледуваме реално работите а не да се пуваме, и кога на површина ќе искочат КВАЛИТЕТНИ ГЕНЕРАЦИИ кои континуирано ќе бидат во врвот, тогаш друже ке освојуваме и ќе праиме муабет за медаљи успеси и неуспеси.. А до тогаш можеме да си си праиме филмови и да се палиме, у маало и на форум, како млади магариња, дека сме најјаки у секој спорт, дека сите се дрва ние сме зверови и остали второ одделенски муабети. поз

Член од
21 март 2012
Мислења
3.277
Поени од реакции
3.055

Е добро де Англичаните се неколку десетици милиони народ па нема да освојат никогаш ништо,и што треба сега да отидат да се убијат?

Член од
5 април 2013
Мислења
3.376
Поени од реакции
6.917
Малку покасно се уклучувам на темава и се изначитав еден куп глупости.

Како прво мислам дека огромен дел од вас многу погрешно ја имате сфатено темата. Има голема разлика меѓу за што треба да се трудат кошаркарите и што реално треба да очекуваат навивачите. Нормално дека кошаркарите мора да имаат верба во своите можности, да даваат се од себе на секој натпревар и пробаат да стигнат до златото. Ама тоа не значи дека треба ние да ОЧЕКУВАМЕ да успеат во тоа и се под тоа е катастрофа и треба да ги пцуеме. Тоа е навреда за останатите репрезентации кои исто така се составени од играчи кои се ќе дадат за репрезентацијата, а дел од нив се и подобри играчи од нашите. Не е проблемот во нашиот народ во немањето верба во сопствените можности, туку во мангупењето и потценувањето на противниците. Најголемите спортски нации веруваат во своите можности но ги почитуваат противниците и не бараат нереални резултати по секоја цена за да се оквалификува еден настан како успех. Се над реалноста е успех. Се под неа е неуспех. Експертите (е и секој кој прати кошарка ќе се согласи) кажуваат дека според играчкиот кадар Македонија треба да биде околу 15то место од 24 репрезентации. Затоа според мене се НАД 15то е успех и се под 15то е неуспех.

Јас вака наједноставно би ја објаснил ситуацијата:

Катастрофа е пласман под 20то место
Неуспех е да не се мине групата (13-20 место)
За очекување е да се пласираат во втората фаза
Се надевам на четвртфинале
Сонувам за медал
Чудо е освојување на титулата

Ова е чисто теоретско гледање без непосредно да се занимавам со групата и слично. Реалноста е дека нашата група е најтешка од сите и ќе биде многу тешко да ја поминиме групата - многу потешко отколку пред 2 години кога бевме во најслабата група колку што се сеќавам. Од друга страна, позитивно е што групата со која вкрстуваме е најслабата од сите. Искрено мислам дека ако успееме да ја поминиме групата имаме големи шанси и да стигниме во четвртфинале. Голема шанса е тоа што многу звезди нема да играат но повеќето од тие репрезентации имаат солидна длабочина во тимовите и нема нивното отсуство толку многу да се почувствува. Од друга страна отсуството на еден Гечевски (кое според мене е сосема разбирливо и очекувано) е практично ненадоместливо затоа што сме катастрофално тенки на внатрешните позиции.

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
Е ова е нешто друго со Гечевски имаме + уште еден стабилен центар што значи дека сега под кош сме добри , сега се зависи од селекторот , ако ја постави играта како што ја играше Марин со цврста одбрана и сигурни напади преку центри и со влезови на Бо тогаш имаме шанси .

Член од
19 март 2013
Мислења
2.980
Поени од реакции
4.439
Oчекувам 1/4 финале,а и тоа ми е некако најреално.Па во тоа 1/4 финале шта буде нек буде :)

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
Vlez vo vtora faza maximum tipuem...

Член од
2 мај 2009
Мислења
276
Поени од реакции
170
Очекувам да го остават „срцето на терен!“, како и што прават до сега...
Сакам медал! Заради нив, не заради нас...

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
Тешко на ова европско да се направи нешто... јас сум објективен не верувам дека ќе ја поминеме групата , па сега кошаркарите нека ме демантираат .
Барем да уплатев на ова :D
Инаку разбрав од мој другар дека тоа со пијанењето и враќање во раните утрински часови било точно , да не навлегувам во детаљи 100% е сигурно ова од извор од словенија .

Dani

1 + 1 = 10
Член од
22 јуни 2010
Мислења
24.503
Поени од реакции
59.028
Јас од кошаркарите очекувам.......... во секој момент да се вратат во Македонија.

Да видиме како ќе завршат и останатите натпревари. Можеби ќе завршиме и оваа година како 4то пласирана репрезентација, но гледано од долу нагоре на табелата. :place:

Искрено очекував многу повеќе од момциве, но тоа е...

Член од
21 мај 2008
Мислења
11.000
Поени од реакции
11.636
Јас од кошаркарите очекувам.......... во секој момент да се вратат во Македонија.

Да видиме како ќе завршат и останатите натпревари. Можеби ќе завршиме и оваа година како 4то пласирана репрезентација, но гледано од долу нагоре на табелата. :place:

Искрено очекував многу повеќе од момциве, но тоа е...
Па 21ви сме. :D

Kajgana Shop

На врв Bottom