Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата vmx
  • Време на започнување Време на започнување
Не се тие, пробав и со telecom/admin - admin/telecom - root/telecom - telecom/root и не сака... слушнав дека го менуваат на неколку месеци...

Не се тие, пробав и со telecom/admin - admin/telecom - root/telecom - telecom/root и не сака... слушнав дека го менуваат на неколку месеци...

за huawei-то
account: root
password: admin

кај мене откако ставив не е сменет така да не знам од кај ти се муабетиве
на крај краева јави се на поддршка прашај

Глеам сеа ми е намалена брзината и дека сум потрошил 330.000 мб. Дали некој од вас го приметил истово, јес да симнувам филмови али максимум до 150гб би требало да сум стигнал до сеа

за huawei-то
account: root
password: admin

кај мене откако ставив не е сменет така да не знам од кај ти се муабетиве
на крај краева јави се на поддршка прашај
Се јавив, ми рекоа дека е сменета од нивна страна, за време на монтажата, и дека не смеат да ја даваат да не чепкам по нивните стинзи... така да мислев да не ја има некој друг :-)

Ај уште едно прашање, forward-ирав неколку портови на Huawei рутерот, преку no-ip.com и се си е ок, додека т-хоме не ја сменат ип адресата. No-IP ја чува старата адреса и несака да ја update-ира. Мора да се логирам на страната, да го избришам стариот Host со старата ip адреса, да креирам нов, и така ја зима новата ip адреса и работи ок, додека да ја сменат пак. Има ли некој ваков проблем? Поздрав

Ај уште едно прашање, forward-ирав неколку портови на Huawei рутерот, преку no-ip.com и се си е ок, додека т-хоме не ја сменат ип адресата. No-IP ја чува старата адреса и несака да ја update-ира. Мора да се логирам на страната, да го избришам стариот Host со старата ip адреса, да креирам нов, и така ја зима новата ip адреса и работи ок, додека да ја сменат пак. Има ли некој ваков проблем? Поздрав

Наместо no-ip пробај со dyndns.

Кој интернет е 500 ден.месечно да плаќаш а 400гига да имаш месецо?

Кој интернет е 500 ден.месечно да плаќаш а 400гига да имаш месецо?
Можеби грешам, но такво нешто во блиска иднина не верувам дека ќе има од тхоум.:) Знам дека најефтиниот им беше 500ден, но во него мислам дека беа 30гб. http://www.t-home.mk/mk/118/Internet/MaxADSL_paketi/MaxADSL_Basic.html Сигурно станува збор за некои локални кабелски оператори.

Можеби грешам, но такво нешто во блиска иднина не верувам дека ќе има од тхоум.:) Знам дека најефтиниот им беше 500ден, но во него мислам дека беа 30гб. http://www.t-home.mk/mk/118/Internet/MaxADSL_paketi/MaxADSL_Basic.html Сигурно станува збор за некои локални кабелски оператори.

Најдов за 799 ден. месецо 400 гига заедно со фиксна телефонија убо ми изгледа :D http://one.mk/fixnet-business-total.html see for your self

Ако може некој да ми каже каде во менито на speedport се менуваше времето за автоматско рестартирање.
Знам дека имаше некаде пишано ама треба сто страни да се враќам назад за да барам, а некако ме мрзи:D

нешто оптикава ко да заебава малце денес или само до кај мене ке да е?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom