Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Член од
2 октомври 2008
Мислења
3.434
Поени од реакции
7.286
Ќе ги гледам кога ќе ми се погоди расположението за уметнички/тежок мајндфак филмови. Ретко се случува ова, а и уште имам многу филмови неизгледани од Линч.

Не ми се форсираат ваквите филмови во било какво расположение/период. Не сакам да си упропастувам такви филмови само за пополнување време. (ХИПСТЕР АЛЕРТ! турвајвор стајл...) Тие филмови се повеќе од филм. Тие се искуство. Те носат на места каде што не си бил до сега. Ти зацртуваат сцени и мисли во меморијата што никогаш нема да ги заборавиш. Те тераат да размислуваш со месеци по гледање. Искусуваш нешто што никогаш до сега не си го искусил во животот...

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Сосема точно, али хејтање на филм само ради да испадниш бед-ес, поинаков, посебен, специјален, пошо ако мислиш поинаку ти си подобар од останатите. Е таа филозофија кај неколкумина им го пиет мозокот, иако филмот им се допаднал сега веќе подсвесно се програмирани да го исхејтет затоа што филозофијата(наречија хипстерство аку сакаш) им го испила мозокот.

Познавав едно братче кое го сакаше Фајткла бидејќи филмот не беше познат кај широките маси, е сега кога почна да се дружит и разговарат со филмомани кај кои на над 90% им се допаднал филмот, за да станит кул почна да го хејтат...
Истово важи и за сакање на некој филм за да бидеш кул.

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Значи ќе следиме баш дегенски Оскари :)
Не зезај брат, Елен е ѕверка, ако некој води убаво шоу или емисија, тогаш она. Мислам дека ќе биде супер изведено :).

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.929
Поени од реакции
11.310
Не зезај брат, Елен е ѕверка, ако некој води убаво шоу или емисија, тогаш она. Мислам дека ќе биде супер изведено :).
Штознам мене лично не ми се допаѓа, тапа ми се шегите нејзини, ќе видиме.

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.947
Каков МСА, златен Десперадо имавме на Сител

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Муабетот за Шаја и секс и голотија и хипстери и блокбастери

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.648
Поени од реакции
31.876
Ќе ги гледам кога ќе ми се погоди расположението за уметнички/тежок мајндфак филмови. Ретко се случува ова, а и уште имам многу филмови неизгледани од Линч.

Не ми се форсираат ваквите филмови во било какво расположение/период. Не сакам да си упропастувам такви филмови само за пополнување време. (ХИПСТЕР АЛЕРТ! турвајвор стајл...) Тие филмови се повеќе од филм. Тие се искуство. Те носат на места каде што не си бил до сега. Ти зацртуваат сцени и мисли во меморијата што никогаш нема да ги заборавиш. Те тераат да размислуваш со месеци по гледање. Искусуваш нешто што никогаш до сега не си го искусил во животот...
Јас сум овај бе? Барем означи ме, да не се мачам да читам надолу :icon_lol:
И да не се за во секое време, не ги практикувам ни јас, денеска сум на некои лесни комедии оти така денов ми се виде. Сега че го бувнам The Manson Family ради ликов поубо да го распознам оти сум го учел по Криминологија.

Инаку ко че се решиш, Еl Topo, Santa Sangre, Fando and Lis, The Holy Mountain можиш да ги ѕирниш од Alejandro Jodorowsky

Член од
5 април 2012
Мислења
8.152
Поени од реакции
8.946
Да прокоментира некој нешто за Shame ? Вреди ли да се гледа ?

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
Да прокоментира некој нешто за Shame ? Вреди ли да се гледа ?
Вреди и те како, мене ептен ме бендиса. Прво затоа што го прави генијалецот Стив МекКвин (иако само Hunger и овој ми се гледани доволно беше да ме бендиса неговата кинематографија). Плус Мајкл Фасбендер е одличен. Има голотии доста и баш одлично раскажана приказна за еден секс зависник и неговата психички пореметена сестра (ја глуми Кери Мулиган, совршена!).

Иначе кај може да го изгледам/симнам македонскиот краткометражен филм Епизодист ?

Член од
2 јули 2010
Мислења
4.625
Поени од реакции
5.678
vredi li da go gledam looper? Go pocnav i glup mi e nekako. Mislev kje ima pukanje onaka u die hard stil a toa da ti imalo nekoja prikazna slozena

Член од
1 декември 2011
Мислења
2.680
Поени од реакции
3.053
So Joseph Gordon i Bruce Willis e filmot.
How could that be a bad movie?
Dobar e Looper.
Abe, a so se desi so filmot kaj sto Joseph e reziser i glumi sex addict, a Scarlett mu e zenska?

Kajgana Shop

На врв Bottom