SuBZerO
Бигус Дикус
- Член од
- 26 јануари 2007
- Мислења
- 3.862
- Поени од реакции
- 4.811
OkАко мене местото ми е во Вевчани тогаш тебе местото дефинитивно ти е во школските клупи да научиш да пишуваш и читаш пред се.
Toa i ti zboram bre.Jas veke ziveam nadvor od MK vo ista zgrada so Indiici , Poljaci, Japanci,Irci i toa poarno nego koga bev u nasata cista etcnicka Makedonija.Секаде се живее убаво, ама на телевизија и претставување на таа слика што ти треба да ја видиш и знаеш.
Knigi za rasizam nema potreba da citam. Toa kaj mene ne postoi. Ti si toj sto treba tvoeto mikroskoto mozoce da go otvoris i da ispadnis od doma malku.Пред да разглабуваш ти за расизам седни и прочитај што е расизам од светски научници што и самите себеси се сметале за расни идеалисти. Ако мислиш дека народот таму кај што е мешан убаво се живее и дека тоа е добро те прави подобро личност гадно се лажеш. Тоа не те прави подобра личност, туку наивна. Голема е разликата, а ти пронајди ја сам.
Takvi predviduvaci kako tebe od sekogas imalo. Nisto drugo osven ogromna frustracija za nivnot licen neuspeh!Само објаснувам што ја чека во иднина Германија и каде ќе стигне во иднина. Многу светски империи пропаднале и ништо не е вечно така да приказни дека Германија никогаш нема да пропадне е само бајка и илузија.
PS: Da se vratime na temata.