Се напна бе? Незнаев дека треба да имам од 10 форумџии лајкчиња за да мислењето ми е валидно..
Еве
што е со: 8ца????
Ти го започна муабетот, знам дека мајк беј-иш филмовите како Oblivion се mind numbing ама нема ни пола ден од твојот пост. Со толку неизразен attention span, јасно зошто OGF ти бил без поента и претенциозен. Оти да, фали "дијалогот" кој го има во Oblivion, не е spoon-fed oвде приказната да му се допадне на секој average joe, безразлика што има поголема уметничка вредност, што е оригинална и можеби, само можеби, нема потреба од ретардиран дијалог за приказната да може да се раскаже преку суреализам и симболика. Минималистичка приказна за одмазда со комплексноста на луѓето. Зарем е потребно повеќе? Не дека го нема, покрај целата таа фотографија.
Или можеби што ликовите со 2 реченици беа повеќе комплексни, карактеристика на
човек, отколку 100 хуманизирани Том Круз клонови? Што патем покрај дроновите, беа апсолутното најопасно оружје за поробување земјата????? Или можеби курвата од жена и' беше небитно дали е клон 49 или 52 или 10123 битно да е Том Круз во неа? Оти нели, само
еден беше поинаков според Фриман? Еден беше.. љубопитен, еден беше избраниот. Можеби уште во првите 10минути на сите во глава им светна Moon? Можеби дека е клише до толку што мала група педери го спасуваат светот кои цели нуклеарки едвај го задржале? Moжеби дека е едвај блокбастер кој ќе биде запамтен до крајот на месецот? Можеби што еден Prometheus е светлосни години пред овој?
Разбирам дека е 2013, ама филмовите се уметност, а секој mass produced генериран блокбастер не вреди за дискусија, камоли за 8-ки.
Јес да се' е насочено кон ефекти и мајк беј стил, но да се разбереме, секој во-обид-на-линч филм е подобар од тие ефтини скрипти и тие ваши скапоцени дијалози во блокбастериве.
Него, ме интересира, од последните 10тина сај фај парчиња, освен 8ките на Another Earth, Oblivion, Continuum.. имаш дадено пониска оцена?
Или сиви, пожолтени, бели бумбари добиле другите, невредни за одбрана?