Носталгија за играта...

Член од
3 март 2013
Мислења
350
Поени од реакции
368
Ехх мојата прва компјутерска игра :)
Frogger 2

froger1.jpg froger2.jpg
Counter Strike 1.6
cs1.jpg cs2.jpg
Delta Force 2
deltaforce1.jpg deltafroce2.jpeg
Fifa 99 кееефф играаа :))

fifa991.jpg fifa992.jpg
Comanche 3 Gold - леле животот го остаив на оваа :D
comange1.jpg comanche2.jpeg

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
исто да не се заборави една од најдобрите игри..Twisted Metal 2 (y)

Колку само ја играв со другар ми на PS1 играва ејј...
--- надополнето: 25 јули 2013 во 13:33 ---
Според мене, носталгијата е чувство кое е неповторливо. Например - и да имав ps1 (со нинтендо многу малку игри играв) и да ја имав и играв истата игра, го имам истиот телевизор на кој го играв, немаше да биде истото чувство кое го имам замислено.

Nemorosus

Маршал Изет Фазлиновић
Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.598
Поени од реакции
627
Driver, Driver 2, Driv3R... После тоа не ми се свиѓаат од серијалов. Исто така Half-Life и Half-Life 2 со сите продолженија и чуда. Тие игри имаат некој посебен амбиент за мене...

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
mi falat kompjuternicite maalskite...kaj so posle iskacanje kaj i da se tamu se zavrsuvase celo maalo vnatre...celata taa atmosfera...cuvanje pari preku nedela ne jadenje za petokot da se ostais cel den so drugarite...:( a sea takva druzba nevozmozno

Возможно е, само што пораснавме :)

Q

qazwsxedc

Гостин
index2.jpg index.jpg
На пс 2,цели денови сум ги играл игриве:D
И ако знае некој да ми каже дали може да се игра драгонбол на пц??:)

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
А дали некој воопшто ја играл Sudden Strike?
Легендарна Руска игра, па паметам кога ја игравме, „сонувавме“ да напраат игра како неа само да има и градење.. и наравно поминаа 7 години па излезе Company of Heroes...

Уживајте

И секако, од истата Руска фирма - Cossacks - European Wars - руска верзија на Age of Empires, со таа разлика што историскиот период што го опфаќа е 16-17 и 18 век, има околу 22 цивилизации со различна архитектура и различни типови на војска (за разлика од Ејџ, каде што се поклопуваат) и популацијата во играта варира од експанзија во експанзија, па така основната верзија има 8000 популација на цела мапа, експанзијата 16000, а вториот дел 24000 :)))

После Саден Страјк имаше една руска/украинска игра, не знам дали е од истата фирма, Blitzkrieg, најдобрата WW2 стратегија, какви COH какви бакрачи, ова беше ВРВ, вториот дел на Блицкригот беше слаб исто како и вториот дел на Козците.

Козаците пак е една легендарна и најдобра стратегија, за мене лично и подобра од АОЕ2 оти имаше многу разнолкост секоја цивилизација различна, таков вид формации немаше во стратегиите, беше многу тешка ама и реална игра, за првпат имаше ресурси кои се трошат, не беше доволно само да направиш огромна армија, требаше и ресурси да ја прераниш истата и јаглен и челик за пушките и топовите да пукаат, злато да ја плаќаш платеници и морнарица, ќе направиш утврден град и се, ама ако ги изгубиш рудниците левел 10 си го наебал, ќе изгубиш и без неприајтелот и да те нападне во главната база. Неверојатно јака игра.

А Блицкриг со модови беше закон, какви кампањи интересни и реални имаа направено модерите, подобра атмосфера за WW2 страгеија во ниедна игра не сум осетил а сум ги играл и COH и Panzers и сл. игри. Може и оти графиката беше 2Д изометриска баш помагаше не беше натрупана со непотребни ситници, а сепак имаше многу иновации, тенкот може да го онеспособиш да не се движи, имаш авијацијак која е ограничена и е клучна за мисиите, имаш далекосежна артилерија со која прво на слепо ја гаѓаш непријателската база (освен ако немаш снајпер или скаут авион) па после напаѓаш со комбинација пешадија тенкови у позадина артилерија и минофрлачи, лудница. И мене најмногу ми се допаѓаше оти немаше градење и во Саден Страјк и во Блицкриг, тоа шо имаш тоа ти е, внимателно ќе планираш и ќе ја чуваш војската, особено тенковите.

Член од
30 јануари 2013
Мислења
162
Поени од реакции
136
После Саден Страјк имаше една руска/украинска игра, не знам дали е од истата фирма, Blitzkrieg, најдобрата WW2 стратегија, какви COH какви бакрачи, ова беше ВРВ, вториот дел на Блицкригот...
Незнам за Sudden Strike ама Blitzkrieg ми беше меѓу првите стратегии. Мал копиљ со првиот компјутер, татко ми ја инсталираше демо верзија од некое цд од списание Плагин ако не се лажам се викаше... Прво го гледав татко ми како игра па после сам, не сум ја играл целосната верзија од тогаш ама знам дека демото го утепав од играње.
Туку многу ме фати носталгија за Tomb Raider после пропаднатиот reboot што излезе годинава, греота, ги обожавам сите делови освен последниов, ги играм од мал и секогаш сум ги сакал, дури и Angel of Darkness ја имам поминато иако е техничко ѓубре.
Исто така носталгија ме фати за Castlevania Symphony of the Night.

Потрошив толку време на играва за да ја поминам темелно. Повремено добивам желба пак да поиграм ама знам дека нема да имам време за да ја поминам... Чудовиште од игра.

Kajgana Shop

На врв Bottom