Фан Клуб: Интер

На која основа ова го тврдиш за Лонго? Играше стандард во Еспањол се до промената на тренерот, потоа следниот тренер не го играше, претходно си ги одигра натпреварите и сосема солидно и самоуверено изигра како за прво искуство во прва лига. Скокот од примавера во прв тим е голем, малце играче успеале да покажат нешто позначително во првата сезона, ми текнува моментално само на Балотели и Руни.

И дај стварно објаснете на која основа се надевате на Белфодил и Икарди а го ругате Лонго? Мм?
Играл стандард ама како играл, ништо спектакуларно, чат пат некоја асистенција али не ги задоволи нивните апетити ко Коутињо на пример. На крајот од краиштата Мацари е тој што одлучува што и како, уште кога дојде реков дека он е тип на тренер што сака поискусни играчи и не треба многу да очекуваме дека ке форсира младинци.
Инаку Белфодил е играч со поголемо искуство, лани 11 гола даде за Парма, Икарди 10 чинам од кои 5 мислам на Јуве :), не дека очекувам сега премногу од нив али без размислување би ги ставил пред Лонго кој сеуште не е за прв тим, може ко задња опција од клупа ко Арнаутович што беше али боље за него сезонава во Ливорно да ја помине.

Главна алка у нападот сезонава најверојатно ке е Паласио освен ако не дојде уште некој, Икарди и Белфодил ке ротираат, и ова е премногу со оглед на тоа кој е тренер ( оној Варгас талентот што го собраа пред Интер воопшто не играше со Мацари, чат пат само )..
п.с. Никој не го руга Лонго, али боље и за него и за Интер е да игра често ко позајмен во друг клуб, а не да добива шанса од клупа во пар натпревари, со Мацари, се на се 30 минути дали ке изигра у цела година.

п.п.с. sky далеку е поуниверзален Икарди од Пацини, Пацини е класична старомодна 9ка, играчи кои се у фаза на требење, апла ограничени и играчи кои никако не смеат да бидат дел од Интер.

п.м.с. Чекич се соглсувам со тебе, и ја сум за носење на квалитетен играч од нападот само прашањето е кој ? Ако се среди во скоро време превземањето на клубот, и ако дојде асален прилив на пари, штознам, некој за кој што може да се преговара моментално мислам дека е Џеко, на друг не ми текнува.

п.м.с. Чекич се соглсувам со тебе, и ја сум за носење на квалитетен играч од нападот само прашањето е кој ? Ако се среди во скоро време превземањето на клубот, и ако дојде асален прилив на пари, штознам, некој за кој што може да се преговара моментално мислам дека е Џеко, на друг не ми текнува.

тоа ми е муабетот ... ако не се реши одма ситуацијата со тохир ни џеко нема да би достапен. ќе мора да се задоволиме со некое брзоплето краткорочно решение како џила,бориело тип на играч. моментално само на џеко, дамиао и кардозо ми паѓа на памет.

п.п.с. sky далеку е поуниверзален Икарди од Пацини, Пацини е класична старомодна 9ка, играчи кои се у фаза на требење, апла ограничени и играчи кои никако не смеат да бидат дел од Интер.

.

Мене ми делуваше така, на подготовките ништо не прикажа, дај боже да ме демантира.

Кардозо не направи трансфе во Турција?

Играл стандард ама како играл, ништо спектакуларно, чат пат некоја асистенција али не ги задоволи нивните апетити ко Коутињо на пример. На крајот од краиштата Мацари е тој што одлучува што и како, уште кога дојде реков дека он е тип на тренер што сака поискусни играчи и не треба многу да очекуваме дека ке форсира младинци.
Инаку Белфодил е играч со поголемо искуство, лани 11 гола даде за Парма, Икарди 10 чинам од кои 5 мислам на Јуве :), не дека очекувам сега премногу од нив али без размислување би ги ставил пред Лонго кој сеуште не е за прв тим, може ко задња опција од клупа ко Арнаутович што беше али боље за него сезонава во Ливорно да ја помине.
Прво, очигледно не не разбирате со ИОсоно, ќе го упропастат детето или ќе го дадат на друг тим во замена за Калаио тип на играч. Не ми текнува дека сме напишале дека треба да биде прв напаѓач или дека мора да игра, али очигледно е дека ќе го упропастат, а многу талент лежи во него.

Кутињо освен головите, беше ист како во Интер, секој втор пас му беше грешен, јас барем ги гледав натпреварите на Кутињо и на Лонго за Еспањол, барем едно добри 70% од нив. Лонго како прво искуство во прв тим одигра добро според мене, не се плашеше од дуели, шутираше, трчаше, тоа е тоа што треба да го покаже најпрво, се останато ќе си дојде самото по себе.

.
Лошото кај Икарди е тоа што головите кој ги постигна даваат малку погрешна слика. Кога ќе погледнеш онака од горе 31 настап, 10 гола изгледа сосема солидно, за играч од неполни 20 години со ниско-среден тим во Италија. Но, кога ќе погледнеш дека од тие 10 гола 4 постигна во еден меч (на Пескара) малку се менува сликата. Оти не е исто овие 10 гола да ги дал да кажеме на 9 натпревари (8*1 и 2*1) и како конкретната ситуација каде на еден натпревар даде 4 гола, а против Јуве еднаш постигна 2 гола и еднаш 1 што значи 3 гола. Што значи дека на останатите 28 настапи стрелал само 3 пати, што е доста мала бројка.

Јас и Бене не викаме дека Лонго треба да ни биде прв напаѓач. Викаме дека Лонго требаше да добие шанса. Наместо него да дојдеа Лавеци и Тевез да разберам, ама ние од што сме таленти покрај Лонго и Ливаја кои се веќе наши ги купуваме Белфодил и Икарди. Тоа е ретка интелегенција која само Бранка и слични нему ја поседуваат.

Да појаснам: за да дојде еден копиљ да замени друг копиљ, треба да има очигледна разлика во класи помеѓу нив. Каде вие ја гледате разликата помеѓу Ливаја на пример, и овие двајца, мене никако не ми влегува во глава. Ист калибар на фудбалери се сите, само овие двајцава добија поголема шанса во мали екипи па дадоа по некој гол, исто како Ливаја што ќе дава во Аталанта и Лонго како што даваше во Еспањол додека го играа. Еден Дестро што го дадовме и го бркавме да се врати е ист калибар со овие. Поинаку кажано: вакви има со лопата да ги ринеш.
И ние пукнавме нешто пари за нив и сега тераме муабети како да го засилиме останатиот дел од тимот, демек напад имаме. :facepalm:

Тоа што овие двајца одиграа солидна (пази, солидна) сезона и одма ни ги шитнаа нам е доказ за тоа колкави пацери сме на трансфер пазарот. Јас памтам еден куп фудбалери кои одиграле не солидна, туку одлична сезона, и после се покакале. Го памтам оној Хрватот Будан, една полусезона ги силуваше противниците, вклучително и нас, кога го гледав мислев дека ќе биде идниот Шукер. После го снема. Бљабљани една сезона топка од нозе не можеше никој да му земе, се залетаа сите сосе Мурињо, детето испадна дупка. Једна ласта не чини пролече и Интер не е тим во кој две деца треба да се опција во напад, туку ни требаат 3 саглам искусни напаѓачи и едно дете да учи покрај нив. Но тоа е што е.

Еден Ковачиќ кој е мега талент сеуште на терен прикажува само талент, сеуште време му треба да прерасне од талент во играч кој ќе го носи тимот на грб. Искуството си е искуство. Така да помалку летање со овие двајцава, зошто тие се обична коцка, играчи за мала плата за кои е надеваат дека ќе заработат милиони. Тоа е се, а ако не успее, навивачите нека се нервираат, во меѓувреме ќе дојдат следните двајца кои ќе играатза 500k.

Лонго иначе ги има се што треба да стане голем играч. Лани брзавме да му го откупиме договорот 100% , годинава не ни треба затоа што во Еспањол не го играле. Ене Кутињо го играа.

Јас и Бене не викаме дека Лонго треба да ни биде прв напаѓач. Викаме дека Лонго требаше да добие шанса. Наместо него да дојдеа Лавеци и Тевез да разберам, ама ние од што сме таленти покрај Лонго и Ливаја кои се веќе наши ги купуваме Белфодил и Икарди. Тоа е ретка интелегенција која само Бранка и слични нему ја поседуваат.

Ио, имаш ли некогаш размислено дали е всушност сета оваа глупост до Бранка ? Јас мислам дека нема финансии, едноставно клубот веќе не може да си дозволи играчи од врвен калибар. Затоа и сите овие медиокритети ни ги презентираат како врвни таленти, а всушност како што ти напиша е, да ги ринеш со лопата.

Кога екипи како Рома, Наполи, па и Јувентус покрај сите глупости што му се случија, стигнаа пред Интер кој беше неприкосновен 6 години, да ги договараат Тевез, Игуаин, Љоренте и останати класа играчи, јасно е.
Јас повеќе мислам дека е до Морати, му пројде времето, нема повеќе финансии и тоа е тоа.

Ио, имаш ли некогаш размислено дали е всушност сета оваа глупост до Бранка ? Јас мислам дека нема финансии, едноставно клубот веќе не може да си дозволи играчи од врвен калибар. Затоа и сите овие медиокритети ни ги презентираат како врвни таленти, а всушност како што ти напиша е, да ги ринеш со лопата.

Кога екипи како Рома, Наполи, па и Јувентус покрај сите глупости што му се случија, стигнаа пред Интер кој беше неприкосновен 6 години, да ги договараат Тевез, Игуаин, Љоренте и останати класа играчи, јасно е.
Јас повеќе мислам дека е до Морати, му пројде времето, нема повеќе финансии и тоа е тоа.
Не е до финансиите. Веќе ги имаш Ливаја и Лонго. Ако немаш пари, им даваш шанса, барем на едниот. Ние си ги даваме децата кои играле во Примавера за да земеме други деца кои се поскапи и недокажани. Да земеш искусен играч па не знаеш дали ќе се снајде, а ние самоуверено земаме двајца без никакво искуство да би бидат напад, иако веќе имаме исти такви.

Тоа е Бранка, или Морати, сеедно, ама нема многу врска со финансии.

Проблемот кај Интер е едноставен, Бранка, и трпението на Морати кое е несватливо сега, ваљда годините, пред 7-8 години имаше клоца без размислување да му даде али и самиот изјави дека сега трпението му е поголемо.

Морати само става потпис на договорите, ко Берлускони што прави кај Милан, и тоа е тоа, Бранка, во пакет со уште неколку луѓе направија премногу погрешни избори и невидена дигресија издејствуваа на клубов, почнувајќи од моментот наречен Гасперини, се до ланската сезона.

Сега Мацари ја има диригентската палка, и ако он смета дека Белфодил е идеален за неговиот формат, нема што многу да се буниме. Лонго доби шанса лани во Еспањол али ич не ја искористи, сезонава тоа ќе го добие во Ливорно, сакаат очигледно да искуси поголема минутажа и да има константност ( нешто што и Белфодил и Икарди го имаат ) па потоа да видат дали ќе е идеален за Интер, затоа го даваат на позајмици а не во косопственост. Затоа, не мора толку да се потресувате за Лонго, не брзаат со него што е подобро за него ко играч, ако сега му даваат шанса, со тој голем притисок, и не ја искористи, ќе грее клупа и ке стагнира до нареден трасфер период кога ќе го дадат на позајмица. Тоа е, нема што тука да им се замерува, напротив.

А за Ливаја, дечкото 100 тетоважи стави а уште има пубертетски брк, испадна доста проблематичен карактер, на тренинг на Аталанга му пукна нос на соиграч и му се смееше, овие го избркаа од прв тим сакаа да го враќаат али си ги средија односите па ке остане на година плус позајмица.

Ви го разбирам револтот али сезонава друг ги влече работите, треба да му оставиме простор да видиме што ќе сработи и каков ќе биде резултатот од тоа.

Денес иначе во 6 ипол е и првиот сериозен пријателски тест, Хамбург со што може да се каже дека подготовките добија на тежина, само нека не се повреди некој, тоа е најважно.

Денес иначе во 6 ипол е и првиот сериозен пријателски тест, Хамбург со што може да се каже дека подготовките добија на тежина, само нека не се повреди некој, тоа е најважно.

Мечот се игра во 3 и пол (15:30).

Amburgo-Inter, i convocati di Mazzarri

Portieri: 1 Samir Handanovic, 12 Luca Castellazzi, 30 Juan Pablo Carrizo;

Difensori: 2 Jonathan, 5 Juan Jesus, 6 Marco Andreolli, 14 Hugo Campagnaro, 23 Andrea Ranocchia, 25 Walter Samuel, 26 Christian Chivu, 31 Alvaro Pereira, 33 Ibrahima Mbaye, 54 Isaac Donkor, 55 Yuto Nagatomo;

Centrocampisti: 11 Riky Alvarez, 13 Fredy Guarin, 17 Zdravko Kuzmanovic, 19 Esteban Cambiasso, 34 Andrea Mira, 90 Patrick Olsen;

Attaccanti: 8 Rodrigo Palacio, 9 Mauro Icardi, 18 Ishak Belfodil, 47 Alessandro Capello.

Лонго како што даваше во Еспањол додека го играа.

Се уби од давање, дури 3 на 18 утакмици. :tapp:
--- надополнето: 27 јули 2013 во 14:57 ---
Во 15:30 си почнува утакмицата. Еве го составот..
Хандановиќ
Кампањаро Ранокија Хесус
Нагатомо Гуарин Камбијасо Рики Переира
Паласио Икарди.

18 како стартер ги играше?
И не терај инает пошто не си го гледал детето, јас и Бене го пратевме повеќе не тропаме на празно. Ме гледаш да се замарам со другите младинци?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom