Тато и мама православни, јас атеист

Член од
8 јуни 2013
Мислења
69
Поени од реакции
29
По дебилна тема амин. Ќе ги разубедува родителите, кур се тресе, кускуле, да ми дојде и да ми јаде гомна како не постоел Бог, и да ми продава криви дрини што нешто наслушнал од неговите пријателчиња млади бунтовници .... ЌЕ МУ ЕБАМ МАТЕР ! Искрено ќе му ебам племето и ќе оставам да гладува.. или ќерка да ми е , ќе ја пратам у воена академија со моја слика под рамо па да се крсти , не да ми краде колбаси со гзот и да ми глуми саманта од сексот и градот многу напредна временски , јас незнам она знае... Искрено темава зрачи дебилитет, ама ми се свиѓа што генерално светот твори нов светски идиотски поредок, можам да здивнам од теории што стварно држат вода, овие можат само да си ги продаваат меѓусебно уз лакирање нокти...
го делам истото мислење братче !! :)

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.028
Поени од реакции
83.461
Мене ми е интересно. Многу фини дискусии паѓаат со стариот мој. Често се натегаме со часови, на крај успевам да извадам од него некое логично објаснување за она во кое верува, кое ќе има повеќе смисла од било кое нешто кое е проповедано од некоја религија.
Мајка ми успеав да ја разубедам до некаде... Сега оди во црква само на празници и погреби. На моменти знае да каже дека не постои Бог, но го кажува со страв и додава плус уште нешто во реченицата, за секој случај. :icon_lol:
Сеа ко ќе ја шитнеш на УЧК куќата за xhamija да прават, ќе моеш да ги стаиш у дом и нема да те замараат више со нивните вернички муабети.

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.508
Латентен хомосексуалец? Женомрзец? :P

Не знам, може ако ти го прашаш, ќе биде поотворен за овие прашања
Може ти си женомрзец, затоа и ги оправдуваш педерите.
Јас сум многу против нив.

Член од
19 март 2012
Мислења
1.439
Поени од реакции
3.810
Може ти си женомрзец, затоа и ги оправдуваш педерите.
Јас сум многу против нив.

Знам, знам, јасно ми е. Ти имаш забрана од господ да подржуваш хомосексуалци. Макар еден збор во нивна полза би те фрлил на портите на пеколот, каде ќе бидеш принуден да ја поминеш вечноста, врискајќи од огнената болка, додека гаволот ти фаќа сеир за големината на пликовите кои ти излегле.

Него, ќе ми одговориш ли зошто сите мора да бидеме крстени кратко после раѓање? И зашто, ако сме веќе крстени, мора цел живот да останеме со истите убедувања кои ни ги наметнале додека сме биле во мање-више несвесна состојба?

А на ова дека јас сум женомрзец затоа што ги поддржувам хомосексуалците - крај не можам да му фатам, ама нема везе, си има тема за тоа - ако сакаш, таму ќе се разбереме.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.635
Поени од реакции
34.032
Знам, знам, јасно ми е. Ти имаш забрана од господ да подржуваш хомосексуалци. Макар еден збор во нивна полза би те фрлил на портите на пеколот, каде ќе бидеш принуден да ја поминеш вечноста, врискајќи од огнената болка, додека гаволот ти фаќа сеир за големината на пликовите кои ти излегле.

Него, ќе ми одговориш ли зошто сите мора да бидеме крстени кратко после раѓање? И зашто, ако сме веќе крстени, мора цел живот да останеме со истите убедувања кои ни ги наметнале додека сме биле во мање-више несвесна состојба?

А на ова дека јас сум женомрзец затоа што ги поддржувам хомосексуалците - крај не можам да му фатам, ама нема везе, си има тема за тоа - ако сакаш, таму ќе се разбереме.

Сме крстени за да ни се исперат гревовите, секое бебе се раѓало грешно, поради гревот на Адам и Ева.

Член од
19 март 2012
Мислења
1.439
Поени од реакции
3.810
Сме крстени за да ни се исперат гревовите, секое бебе се раѓало грешно, поради гревот на Адам и Ева.

Имам читано дека постоеле луѓе кои тврдат дека можат да комуницираат со господ. Кој на секојдневна база, кој во специјални прилики, кој преку визии, кој уз кафе одсабајле. На никој од нив не му текна да му каже - батали бе, господе, го изеде Ева јаболкото што го изеде, али доста е више, претеруваш.

Чудно типче е. Карактер, бре - држи лутина.

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.508

Хомосексуалците не се нормална работа, се знае маж со жена оди, да беа ќе беа Адам и Адам или Ева и Ева... треба да се сопрат тие хомосексуални бракови... ама да не идеме офтопик.

Да, детето треба да се крсти и се она што го слуша од Библијата треба да го знае, зашто тоа е точно.

Патем, ти атеист си?

Член од
19 март 2012
Мислења
1.439
Поени од реакции
3.810
Хомосексуалците не се нормална работа, се знае маж со жена оди, да беа ќе беа Адам и Адам или Ева и Ева... треба да се сопрат тие хомосексуални бракови... ама да не идеме офтопик.

Да, детето треба да се крсти и се она што го слуша од Библијата треба да го знае, зашто тоа е точно.

Патем, ти атеист си?

Ама, нели сите сме божји чеда? Така и хомосексуалците. И нели он е семоќен? Ти фали ли нешто во логикава?

Обично на децата им прават кршевки на прв роденден. Тоа дете на таа возраст појма нема што се случува околу него. Ни зашто му купуваат нова облека, ни зашто некоја нинџа го пика во вода. Верувај дека ни на крај памет не му е библијата во тој момент, зошто, прво нема капацитет да сфати толку комплициран концепт на една година, а второ, зафатено е со плачење. Не ли би било пожелно да се остави тоа бебе само да одлучи што ќе прави со своите религиозни убедувања на некоја поприкладна возраст?

Како знаеш дека се во библијата е точно? Мислам, твојата верба во напишаното на страна - како си сигурен дека е точно? Еве, да ти одговорам на прашањето - атеист сум. И не сум крстена. И како би ме убедил, мене или било кого, дека се тоа е точно и дека јас правам голема грешка? Јас мислам дека библијата е обична книга, напишана од обични луѓе, на вешт начин, со цел - полесно контролирање на масите.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.172
Поени од реакции
12.155
Што досадувате со темава?
Мама и Тато православни!
Ептен се православни... мислам ептен :)
Сигурно немале секс пред да се земат, не иделе во парк да си ги допираат половите органи, постојано само Исус Христос го довикувале со своите усти, не пцуеле, не навредувале, не лажеле, секоја недела во црква, знаење наизуст секој „старец“ што рекол и како ги објаснил Христовите зборови...
Мама и Тато кои живеат православен христијански живот - НЕМА!

Прекинете веќе со вакви муабети... Нема да бидете вечно деца и нема вашите да се живи! Умираат и ќе ги нема!
Останувате сами засекогаш - не бидете напорни!

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Триста грешки сум направила во вака деликатна тема :notworthy: . Идам ја да си легнам пред небово да се отвори и некој гром да ме утепа
Тоа Цеца ако ти испее :pos: (удри громе)

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.172
Поени од реакции
12.155
Триста грешки сум направила во вака деликатна тема :notworthy: . Идам ја да си легнам пред небово да се отвори и некој гром да ме утепа
Денес се гине во сообраќајки ;)

Kajgana Shop

На врв Bottom