Тато и мама православни, јас атеист

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Јас милион пати сум кажал, а ти секогаш избегнуваш одговор. Ете ти ја листата, во ниеден од таа листа. Ај повели сега ти кажи.
П.С. Тие што не се на листа, ако е некој испуштен. Ако зборуваме за други концепти, тоа веќе не спаѓа во верување/неверување.
A ти демек запознаен си со сите на листата :)
Пази на овој момент со листата...многу е битен.

Jaс еве искрено ќе ти кажам, не ми се познати сите на листата. Не викам дека постоеле, или не постоеле. Не викам дека верувам во било кој, ниту па не викам дека не верувам. Не ме интересира тој концепт на верување и не верување.....не ли ти е јасно, не се замарам?
Ако сакам да знам еве Алах да го земеме би се запотил и би барал, а дека би рекол дека е Бог или пак човечка измислица.....тоа е многу наивно, не сум до толку отиден.
Друга работа е што во пишувањето постојат разно разни стилски изразувања, тој што пишувал сакал да прикрие одредени работи, мистицизам, нумерологии и што не ти. Така да ако сакаш да знаеш нешто, батали ги тие концепти на верувања.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
A ти демек запознаен си со сите на листата :)
Пази на овој момент со листата...многу е битен.

Jaс еве искрено ќе ти кажам, не ми се познати сите на листата. Не викам дека постоеле, или не постоеле. Не викам дека верувам во било кој, ниту па не викам дека не верувам. Не ме интересира тој концепт на верување и не верување.....не ли ти е јасно, не се замарам?
Ако сакам да знам еве Алах да го земеме би се запотил и би барал, а дека би рекол дека е Бог или пак човечка измислица.....тоа е многу наивно, не сум до толку отиден.
Друга работа е што во пишувањето постојат разно разни стилски изразувања, тој што пишувал сакал да прикрие одредени работи, мистицизам, нумерологии и што не ти. Така да ако сакаш да знаеш нешто, батали ги тие концепти на верувања.
Ок, јасно. Во ниеден не веруваш, јасно ми е. Значи поголем атеист си и од мене. Да се зна :D

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
По дебилна тема амин. Ќе ги разубедува родителите, кур се тресе, кускуле, да ми дојде и да ми јаде гомна како не постоел Бог, и да ми продава криви дрини што нешто наслушнал од неговите пријателчиња млади бунтовници .... ЌЕ МУ ЕБАМ МАТЕР ! Искрено ќе му ебам племето и ќе оставам да гладува.. или ќерка да ми е , ќе ја пратам у воена академија со моја слика под рамо па да се крсти , не да ми краде колбаси со гзот и да ми глуми саманта од сексот и градот многу напредна временски , јас незнам она знае... Искрено темава зрачи дебилитет, ама ми се свиѓа што генерално светот твори нов светски идиотски поредок, можам да здивнам од теории што стварно држат вода, овие можат само да си ги продаваат меѓусебно уз лакирање нокти...
Ти го цитирам цел пост, пошто ти е забеган комплет. EPIC FAIL! Тешко на тој што прави муабет со тебе а не го дели истото мислење....
--- надополнето: 25 јули 2013 во 12:59 ---
Се гледа дека си карактерно и емоционално незрела личност веројатно си во постпубертетско доба и сметаш дека се што лета и се јаде.Никој не го оспорува тоа дека традициите и ритуалите во дадено семејство се убава работа и дека е убаво да се почитуваат но тоа е сосема различна тема од тоа дека ти на своето дете ќе му наметнеш во што да верува.Вербата е крајно интимна работа и нема сила која на човека може да му наметне одредена вера,па ниту ти како потенцијален-иден родител.Ти треба своето дете да го подигнеш како личност која ќе биде способна да се соочи и бори со тешкотиите кои ги носи животот,но не можеш да го направиш православен или муслиман само затоа што ти така си сакал.И не се удирај во гради и намали ја самоувереноста,ваков образец на родители како што ти претендираш да бидеш се најчесто разочарани од однесувањето на своето дете,бидејќи присилното наметнување по правило е контрапродуктивно.

Сепак ти си знаеш ќе пораснеш созрееш и сфатиш дека си грешел со вакви ставови барем се надевам дека ќе сфатиш.

:cuc::cuc:

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.508
А како ќе ти помогне Господ? Како ќе биде твоја најголема поддршка?
Со молитва и вера кон него :)

Tебе ГоспоТ не ти бил од голема подршка при процесот на описменување.
Ти си слушнал за печатна грешка или на Тошо се правиш -.-'
Чудни ми се атеистите, се знае бе, се раѓаш, те крштеваат и верник Христијански си ;)

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Со молитва и вера кон него :)

Чудни ми се атеистите, се знае бе, се раѓаш, те крштеваат и верник Христијански си ;)
Супер си ти, навистина. Ти завидувам. :)

Да ми е мозокот твој на една недела, ни Хаваите ни Сејшелите нема да ми требаат, тоа ќе ми биде најдобриот одмор во животот...

Член од
19 март 2012
Мислења
1.439
Поени од реакции
3.810

Од кај се знае тоа? Кај пишува дека така мора да биде?

Кај мене ситуацијата беше - се родив, не ме крстија и еве ме, жив и здрав неверник :P

И не се чудни атеистите - ти си чуден :sneaky:

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.508
Супер си ти, навистина. Ти завидувам. :)

Да ми е мозокот твој на една недела, ни Хаваите ни Сејшелите нема да ми требаат, тоа ќе ми биде најдобриот одмор во животот...
Форумов е за давање мислења, а не за вреѓање... туку постојат малограѓани со шуплив мозок, па завидуваат на туѓиот :D

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Член од
13 февруари 2007
Мислења
5.154
Поени од реакции
5.995
Аха... значи ако со сила те крстиле кога си бил бебе, автоматски стануваш Христијанин за цел живот? Дали тоа значи, според твојава логика, дека ако некој те силува, ако ти го бапне у гз, ти автоматски стануваш хомосексуалец за цел живот?

Можда на некои нема да им се свиѓа споредбава, ама мислам дека е на место, пошто сметам дека религиската припадност е слободен избор кој треба да го има секој човек, исто како и сексуалната ориентација.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Аха... значи ако со сила те крстиле кога си бил бебе, автоматски стануваш Христијанин за цел живот?
Да бидеме искрени, не е на сила. Ама е блиску до измама, пошто ти кажале дека само ќе се бањаш и ти целиот мераци...

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.508
Аха... значи ако со сила те крстиле кога си бил бебе, автоматски стануваш Христијанин за цел живот? Дали тоа значи, според твојава логика, дека ако некој те силува, ако ти го бапне у гз, ти автоматски стануваш хомосексуалец за цел живот?

Можда на некои нема да им се свиѓа споредбава, ама мислам дека е на место, пошто сметам дека религиската припадност е слободен избор кој треба да го има секој човек, исто како и сексуалната ориентација.
Свашта, сакаш да кажеш дека ги оправдуваш гејовите :facepalm:
Споредбата ти е катастрофална, ме крстиле како мал и ДА, цел живот ќе бидам Христијанин, зошто подоБо од верата нема :)

Член од
13 февруари 2007
Мислења
5.154
Поени од реакции
5.995
Да бидеме искрени, не е на сила. Ама е блиску до измама, пошто ти кажале дека само ќе се бањаш и ти целиот мераци...
И некој друг го прифаќа Исус како твој спасител во твое име... Ти ниту си дал согласност за тоа, ниту па можеш да дадеш согласност. Ниту пак можеш да се спротивставиш на тоа.

Член од
19 март 2012
Мислења
1.439
Поени од реакции
3.810
Добро, Сунгеру, зашто само на машките им реплицираш? :cautious:

Kajgana Shop

На врв Bottom