Прашања за Исламот III

• Креатор на темата Креатор на темата exlexmk
  • Време на започнување Време на започнување
ma kako toa nema vrska koa svetskata literatura vika taka odamna uste jas kako znam ama toa nema vrska ti oti nesakas ili moze neznaes i tie sram pa taka odgovoras a ne taka kako sto treba i taka vikam pa jas zatoa sakav da ti ukazam ama ti posto mislis deka e bataleno togas misli i bidi literaturen a jas ke te ingoriam gledas li sega kolku e bez veze koa pisvam kako tebe
eve so zapirki,Bog ili sudbina, sto rece eden, znaci, nasproti jas i ona sto e nasa sudbina, ima golema razlika, nie sakame edno ama ete ni se slucuva drugo!!!! Zatoa muslim- pokoren na Bozjata volja -seedno ti sakal ili ne, toa tebe ti se slucuva!!!! Plus smrtta na drugite i na samiot sebe- e taa ontoloska alienacija se ukinuva so edna modifikacija na veruvanje, posto ontoloskata alienacija e ocigledna, na nea ne i treba dokaz, sekoj od nas sakal ili ne e svedok na svojata sudbina! E zatoa muslim to est pokoren na Bozjata volja, nema beganje -toa e- smrtta e nad secija glava, ne moze nikoj stvoren da e Bog, posto togas bi mozel sudbinata da ja zeme vo svoi race, no ne moze!

Ете, најпростачкиот збор ми го ставаш во цитат за да избегнеш да се сомневаш! НЕ-ВЕРНИК! :)
Што е работата што толку се палите на неверници?

"Mohammed is God's apostle. Those who follow him are harsh
to the unbelievers but merciful to one another" Quran 48:29

Тебе твојата вера,мене мојата и тоа е тоа.
За жал неискрен си.
Твојата идеологија не вели така. Твојата идеологија на дело вели дека него и на другите кои не се во твојата идеологија им следува смрт. Тоа се случува насекаде каде што Муслиманите се во допир со другите.
Или во поблага верзија, ако он е Христијан или Евреј, ќе треба да биде граѓанин од втор ред, а ако не тоа, тогаш смрт или исселување.
Ова - Тебе твојата вера,мене мојата - во реалноста, не е баш така избалансирано, како што го претставуваш, односно - лажеш.

Вам ви треба бог за соединување, на некои други - разум за да се обединат!
Кој е подобар? :D

Тој што на крајот ќе се смее последен :)
--- надополнето: 23 јули 2013 во 18:03 ---

Не бе друже не ми сметаш,пишувај си ти само помалку ќе те цитирам на километарски постови кои немаат врска со темата,такви се и форумските правила :)

И малку си ги помешал работите,не ја навредуваш религијата и не ја критикуваш,ти мене ме критикуваш и моите одговори.

Ако сакаш да ја критикуваш религијата,и бидејќи имаш премногу слободно време,бујрум земи Куран и читај и критикувај ако има нешто за критикување, а не ти мене си ми запнал цело време со километарски постови,ништо со тоа не постигнуваш.

Кога писател ќе напише книга,ја критикуваш според тоа што е напишано внатре а не според тоа каква читачка публика има.
Биди реален малку,ако си толку расположен за критика бујрум засукај ги ракавите и седни да го читаш Куранот и после пишувај овде километарски постови.

Не бе друже не ми сметаш,пишувај си ти само помалку ќе те цитирам на километарски постови кои немаат врска со темата,такви се и форумските правила :)

И малку си ги помешал работите,не ја навредуваш религијата и не ја критикуваш,ти мене ме критикуваш и моите одговори.

Ако сакаш да ја критикуваш религијата,и бидејќи имаш премногу слободно време,бујрум земи Куран и читај и критикувај ако има нешто за критикување, а не ти мене си ми запнал цело време со километарски постови,ништо со тоа не постигнуваш.

Кога писател ќе напише книга,ја критикуваш според тоа што е напишано внатре а не според тоа каква читачка публика има.
Биди реален малку,ако си толку расположен за критика бујрум засукај ги ракавите и седни да го читаш Куранот и после пишувај овде километарски постови.

Јас го имам прочитано, со која глупост сакаш да започнеме ?

- Месечината Алах ја пресекол на половина, па потоа ја залепил

- Жената е нива

- Солена и слатка вода не се мешаат

- Човекот е настанат од кал

Бирај.

Младиќ се смееше последен у Сребреница.

Многу подло од твоја страна.
Но како вели Иса а.с.(Исус): Секој дава од она што има.

Да си имал нешто повеќе,тоа и би го пишал.
Поздрав.

a ti go podrzuvas vo toa sto go napravil mladik, neli?
Да, јас сум малоумен како алаховите робови од Кајгана и подржувам секакви говна само затоа што се моја религија. :tapp:

Младиќ нека гние во најдолните делови од пеколот, заедно со вас.

Јас го имам прочитано, со која глупост сакаш да започнеме ?

- Месечината Алах ја пресекол на половина, па потоа ја залепил

- Жената е нива

- Солена и слатка вода не се мешаат

- Човекот е настанат од кал

Бирај.

Не си го прочитал друже,тебе само ти се чини дека си го прочитал.

Не си го прочитал друже,тебе само ти се чини дека си го прочитал.

Од каде ти знаеш дека не сум го прочитал ? Ако нема грешки, бујрум, брани ги постулатите.

Ако има, не се сили дека Куранот е без грешка, има многу небулози.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom