Инсталирав некој драјвер AMDCoolnQuiet_Utility_V21801_XPVistaWin7 и сега на секое кликање се слуша некој звук. Како да го исклучам?
ја незнам како не си сетил дека ти е преполн со прашина процесорот неможе така лесно да прегоре има заштита ако ти е овозможена од биосот да се изгаси компјутерот на одредена температура ако веке ти го ичистил компјутерот оти не му рече и напојувањето да ти го ичисти и таму е исти курац ко со кулерот на процесоротИнсталирав 7ца конечно,ама си викнав мајстор, и убаво што си викнав ,кулерот на процесорот рикнал. Видете пред и потоа
Прегледај го приврзокот 68482
Прегледај го приврзокот 68483потоа
Прегледај го приврзокот 68484
Кога отвори што да видам,среќа не ми прегорел процесорот
И да на седмицава графиката и боите се многу подобри
Се ми расклопи и напојувањето и процесорот,графичката,матичната и ми стави од таа некоја силиконска маст на процесорот...ја незнам како не си сетил дека ти е преполн со прашина процесорот неможе така лесно да прегоре има заштита ако ти е овозможена од биосот да се изгаси компјутерот на одредена температура ако веке ти го ичистил компјутерот оти не му рече и напојувањето да ти го ичисти и таму е исти курац ко со кулерот на процесорот
сеа за ум, два пати годишно штрафцигерчето и правосмукалкатаСе ми расклопи и напојувањето и процесорот,графичката,матичната и ми стави од таа некоја силиконска маст на процесорот...
Сега компјутерот лееетаа
Договоривме пролетно чистење у март ,пред да се затопли времево.сеа за ум, два пати годишно штрафцигерчето и правосмукалката
За ладење.Договоривме пролетно чистење у март ,пред да се затопли времево.
Фросе а за што точно се става таа белата маст?знаеш?
Ако ти ставил силиконска паста поарно фрли го компјутеротСе ми расклопи и напојувањето и процесорот,графичката,матичната и ми стави од таа некоја силиконска маст на процесорот...
Сега компјутерот лееетаа
Се става за подобро спроведување на топлината помеѓу површината на процесорот и хладњакон или радиаторот како го викаат кај нас, а таа што е бела термална паста не е квалитетна и оксидираДоговоривме пролетно чистење у март ,пред да се затопли времево.
Фросе а за што точно се става таа белата маст?знаеш?
Па и ‘‘фабрички‘‘ од амц имаше таква белаАко ти ставил силиконска паста поарно фрли го компјутерот
Се става за подобро спроведување на топлината помеѓу површината на процесорот и хладњакон или радиаторот како го викаат кај нас, а таа што е бела термална паста не е квалитетна и оксидира
А што мислиш ти амц многу се разбираат од компјутери ?Па и ‘‘фабрички‘‘ од амц имаше таква бела
Термална паста се вика не силиконска! Служи за ладење ( го олеснува спроведувањето на топлина) препорачливо е да се менува на секои 6 месеци!Па и ‘‘фабрички‘‘ од амц имаше таква бела
Не има и силиконски термални пасти тие ич не се квалитетни и брзо време се скаменуваат и го губат својството , ја користам квалитетна термална паста MX2 има уште по добра од оваа MX4 ама е многу скапа и е една од нај квалитетните термални пасти ако пастата е квалитетна препорачано е да се менува еднаш во 2 години ја оваа што ја имам колку повеќе старее толку толку дава по добри перфоманси и не се суши како некој другиТермална паста се вика не е силиконска! Служи за ладење ( го олеснува спроведувањето на топлина) препорачливо е да се менува на секои 6 месеци!
Сакав да кажам дека ја викаат термална инаку во составот содржи силикон и цинк оксид. Поскапите содржат сребро. На него сигурно му ставиле од ефтините па би било добро да ја смени по 6 месеци.Не има и силиконски термални пасти тие ич не се квалитетни и брзо време се скаменуваат и го губат својството , ја користам квалитетна термална паста MX2 има уште по добра од оваа MX4 ама е многу скапа и е една од нај квалитетните термални пасти ако пастата е квалитетна препорачано е да се менува еднаш во 2 години ја оваа што ја имам колку повеќе старее толку толку дава по добри перфоманси и не се суши како некој други