Windows 7

kazioX

Примерен форумџија
Член од
28 април 2011
Мислења
3.848
Поени од реакции
10.651
Инсталирав некој драјвер AMDCoolnQuiet_Utility_V21801_XPVistaWin7 и сега на секое кликање се слуша некој звук. Како да го исклучам?

Член од
11 ноември 2009
Мислења
2.809
Поени од реакции
2.631
Инсталирав некој драјвер AMDCoolnQuiet_Utility_V21801_XPVistaWin7 и сега на секое кликање се слуша некој звук. Како да го исклучам?

Control Panel - Sound - Sounds - Sound Scheme - No Sounds

Член од
7 октомври 2011
Мислења
9.377
Поени од реакции
11.748
Инсталирав 7ца конечно,ама си викнав мајстор, и убаво што си викнав ,кулерот на процесорот рикнал. Видете пред и потоа
IMG_20130720_134023.jpg

IMG_20130720_133640.jpg потоа
IMG_20130720_141913.jpg

Кога отвори што да видам,среќа не ми прегорел процесорот

И да на седмицава графиката и боите се многу подобри

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Инсталирав 7ца конечно,ама си викнав мајстор, и убаво што си викнав ,кулерот на процесорот рикнал. Видете пред и потоа
Прегледај го приврзокот 68482

Прегледај го приврзокот 68483потоа
Прегледај го приврзокот 68484

Кога отвори што да видам,среќа не ми прегорел процесорот

И да на седмицава графиката и боите се многу подобри
ја незнам како не си сетил дека ти е преполн со прашина процесорот неможе така лесно да прегоре има заштита ако ти е овозможена од биосот да се изгаси компјутерот на одредена температура ако веке ти го ичистил компјутерот оти не му рече и напојувањето да ти го ичисти и таму е исти курац ко со кулерот на процесорот

Член од
7 октомври 2011
Мислења
9.377
Поени од реакции
11.748
ја незнам како не си сетил дека ти е преполн со прашина процесорот неможе така лесно да прегоре има заштита ако ти е овозможена од биосот да се изгаси компјутерот на одредена температура ако веке ти го ичистил компјутерот оти не му рече и напојувањето да ти го ичисти и таму е исти курац ко со кулерот на процесорот
Се ми расклопи и напојувањето и процесорот,графичката,матичната и ми стави од таа некоја силиконска маст на процесорот...
Сега компјутерот лееетаа

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Се ми расклопи и напојувањето и процесорот,графичката,матичната и ми стави од таа некоја силиконска маст на процесорот...
Сега компјутерот лееетаа
сеа за ум, два пати годишно штрафцигерчето и правосмукалката :D

Член од
7 октомври 2011
Мислења
9.377
Поени од реакции
11.748
сеа за ум, два пати годишно штрафцигерчето и правосмукалката :D
Договоривме пролетно чистење у март ,пред да се затопли времево.
Фросе а за што точно се става таа белата маст?знаеш?

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Сега компјутерот лееетаа
Ако ти ставил силиконска паста поарно фрли го компјутерот :)

Договоривме пролетно чистење у март ,пред да се затопли времево.
Фросе а за што точно се става таа белата маст?знаеш?
Се става за подобро спроведување на топлината помеѓу површината на процесорот и хладњакон или радиаторот како го викаат кај нас, а таа што е бела термална паста не е квалитетна и оксидира

Член од
7 октомври 2011
Мислења
9.377
Поени од реакции
11.748
Ако ти ставил силиконска паста поарно фрли го компјутерот :)

Се става за подобро спроведување на топлината помеѓу површината на процесорот и хладњакон или радиаторот како го викаат кај нас, а таа што е бела термална паста не е квалитетна и оксидира
Па и ‘‘фабрички‘‘ од амц имаше таква бела

Член од
20 октомври 2012
Мислења
3.612
Поени од реакции
6.240
Па и ‘‘фабрички‘‘ од амц имаше таква бела
Термална паста се вика не силиконска! Служи за ладење ( го олеснува спроведувањето на топлина) препорачливо е да се менува на секои 6 месеци!

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Термална паста се вика не е силиконска! Служи за ладење ( го олеснува спроведувањето на топлина) препорачливо е да се менува на секои 6 месеци!
Не има и силиконски термални пасти тие ич не се квалитетни и брзо време се скаменуваат и го губат својството , ја користам квалитетна термална паста MX2 има уште по добра од оваа MX4 ама е многу скапа и е една од нај квалитетните термални пасти ако пастата е квалитетна препорачано е да се менува еднаш во 2 години ја оваа што ја имам колку повеќе старее толку толку дава по добри перфоманси и не се суши како некој други

Член од
20 октомври 2012
Мислења
3.612
Поени од реакции
6.240
Не има и силиконски термални пасти тие ич не се квалитетни и брзо време се скаменуваат и го губат својството , ја користам квалитетна термална паста MX2 има уште по добра од оваа MX4 ама е многу скапа и е една од нај квалитетните термални пасти ако пастата е квалитетна препорачано е да се менува еднаш во 2 години ја оваа што ја имам колку повеќе старее толку толку дава по добри перфоманси и не се суши како некој други
Сакав да кажам дека ја викаат термална инаку во составот содржи силикон и цинк оксид. Поскапите содржат сребро. На него сигурно му ставиле од ефтините па би било добро да ја смени по 6 месеци.

Kajgana Shop

На врв Bottom