Дали да се биде директен?

• Креатор на темата Креатор на темата Ruzmarin
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
25 февруари 2011
Мислења
336
Поени од реакции
88
Dali vie( maski i zenski) ste direktni ili ne koga se raboti za vleguvanje vo vrska, iskazuvanje na ljubov itn ?
Dali laskate na toj/taa sto vi se dopaga ili direktno gi iskazuvate vasite cuvstva vo momentot ?

ако сум веќе во врска си покажувам се како што си се чувствувам. не сакам да се контролирам со чувствата. дур сум во фаза свиѓање сум троа подискретна, иако на фаца ми се чита скоро секогаш што мислам :)

Најдобро е директно. Нема поента да се заобиколува.

Пристапот на Тони Михајловски („Ја тебе ти се свиџам, а ти мене?“) е прилично ефикасен - или ќе те одбие веднаш и нема да си го трошиш таму времето, или ќе се изнасмее и ќе добиеш соговорник и потенцијален партнер со смисла за хумор.

Директно, уште на почетокот, да се знае на што сме. :P

Се зависи од ситуацијата во која се наоѓаш, какви меѓусебни односи имаш со другата личност и најбитно од се каков карактер е таа личност.
Јас лично сакам со отворени карти да играм, ама има луѓе на кои им смета директниот пристап и најчесто те сметаат дека си нападен и без манири. И тоа може да ги навреди.
Ќе си ја процениш ситуацијата и личноста, па зависно од тоа ќе знаеш дали треба директно или индиректно да пристапиш. Мада и мало ласкање и шармирање никогаш не е одмет. ;) Напротив, така може и поголем ефект да постигнеш. Јас не познавам човек кој не сака да му ласкаш. :D

Подобро на почеток да си диркетен, без да се заобиколува, зашто можеш да паднеш во таканаречената FRIEND ZONE од која нема назад.

Friend Zone is like the mafia
You’ll never get out! :pos:

Директноста е вештина која неминовно ќе ја стекнете доколку сте биле индиректни и неодлучни и сте се нашле во игра на милост и немилост на суровите жени кои таквите како вас обожаваат да ги газат ко папуча и си поигруваат со вашите чувства.Секој што има пропатено во искуства со жените знае дека само директноста денес се исплати и ве носи кон остварување на целта секако доколку вашата цел не е да бидете рогоња без карактер кој ќе им им биде само другарка на жените.

Штознам за мене подобро е одоколу... Така барем ќе ги разгледаш работите како што се.. А и нема да и ги дигнеш акциите толку :) Зависи за што збориме.. Ако си веќе со некој а се мислиш за врска да директно... А за прво излегување многу полза од искреност па и не сум видел...

нешто вечерва сите се тука храбри :LOL:
само дирекно, корпа е за фраери (y)
шала на страна, треба да се припази малце не да се влета ко мува без глава, барем јас дур не испитам терен, не видам како стојат работите не би бил директен (освен ако несум начукан):D
--- надополнето: 18 јули 2013 во 00:32 ---
Штознам за мене подобро е одоколу... Така барем ќе ги разгледаш работите како што се.. А и нема да и ги дигнеш акциите толку :) Зависи за што збориме.. Ако си веќе со некој а се мислиш за врска да директно... А за прво излегување многу полза од искреност па и не сум видел...
па тешко тебе ако и ги дигнеш акциите до небо е тек тогаш си се заебал...иако претходно била заинтересирана сега откако си се изјаснил она станува важна и наеднаш незаинтересирана па ке те остаи така да трчкаш ко кутре зашо више те има у рака : )

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom