Дали да се биде директен?

• Креатор на темата Креатор на темата Ruzmarin
  • Време на започнување Време на започнување
нешто вечерва сите се тука храбри :LOL:
само дирекно, корпа е за фраери (y)
шала на страна, треба да се припази малце не да се влета ко мува без глава, барем јас дур не испитам терен, не видам како стојат работите не би бил директен (освен ако несум начукан):D
--- надополнето: 18 јули 2013 во 00:32 ---

па тешко тебе ако и ги дигнеш акциите до небо е тек тогаш си се заебал...иако претходно била заинтересирана сега откако си се изјаснил она станува важна и наеднаш незаинтересирана па ке те остаи така да трчкаш ко кутре зашо више те има у рака : )

Муабетот ми беше како што напиша и ти... Од прв состанок да не се иде директива еј вака и вака.. Обично ќе го јадеш на крајот :D Се осеќа кога некој те свиѓа, а кога некој те избегнува... Само многу тоа неможат да го приметат па го јадат на крајот

zDPAIo7.jpg

од лично искуство со повеќе личности научив дека се' зависи од ситуацијата, треба добро да се процени. некогаш директно, некогаш индиректно. ама некако статистички гледано благо натежнува накај индиректно, барем кај мене. ако ништо друго, барем ќе ја држиш другата личност во неизвесност, позаинтересирана ќе биде. не е секогаш добро да си во секој момент достапен и најјасен :)

Директноста е вештина која неминовно ќе ја стекнете доколку сте биле индиректни и неодлучни и сте се нашле во игра на милост и немилост на суровите жени кои таквите како вас обожаваат да ги газат ко папуча и си поигруваат со вашите чувства.Секој што има пропатено во искуства со жените знае дека само директноста денес се исплати и ве носи кон остварување на целта секако доколку вашата цел не е да бидете рогоња без карактер кој ќе им им биде само другарка на жените.

поубаво од ова не би можел ни шекспир да го каже

Што знам, повеќе сум за директен пристап. Особено кога се работи за искажување на чуствата (поготово па ако станува збор за врска).
Индиректниот пристап е интересен на почетокот, при запознавањето, додека да испиташ терен и слично. Но ако подолго време кружи како киша око Крагујевца станува веќе досадно а и интересот може да се изгуби :).

Што знам, повеќе сум за директен пристап. Особено кога се работи за искажување на чуствата (поготово па ако станува збор за врска).
Индиректниот пристап е интересен на почетокот, при запознавањето, додека да испиташ терен и слично. Но ако подолго време кружи како киша око Крагујевца станува веќе досадно а и интересот може да се изгуби :).

Знаеш шо е проблемот најчесто? Тоа што повеќето не знаат кога треба да се пребацат на директно. Не дека не можат директни да бидат, туку едноставно не знаат кога. Можеби ако е пребрзо, може да зафркне ситуација, па затоа повеќето се плашат од ова и касно одлучуваат да се пребацат на директно или веројатно не ни стигаат до таа точка.

Знаеш шо е проблемот најчесто? Тоа што повеќето не знаат кога треба да се пребацат на директно. Не дека не можат директни да бидат, туку едноставно не знаат кога. Можеби ако е пребрзо, може да зафркне ситуација, па затоа повеќето се плашат од ова и касно одлучуваат да се пребацат на директно или веројатно не ни стигаат до таа точка.
Затоа на почетокот постои испитување терен, ласкање и све пропратно. Се следат реакциите на другиот после одреден период и се решаваш дали да идеш на се' или ништо т.е. дали директно да пристапиш. А доколку таа личност, колку и да се трудиш не можеш да ја прочиташ, или ти дава нејасни знаци, според мене си игра играчки и не знае што сака :).

За директност, девојката треба да е ептен стабилен карактер и изживеана...се друго сака да го лажеш со сила.

E па тоа и збориме тука. Посериозните врски со поголем стаж, нормално работите дека ќе одат подиректно и ќе нема кружење пошо нели го знаеш партнерот подобро и знаеш кои ствари би го погодиле и ќе знаеш до кое дереџе може да одиш директно. Ко шо вика воки подоле треба да знаеш кога директноста е потребна а кога не. Настрана у глобала ситуациите.

E па тоа и збориме тука. Посериозните врски со поголем стаж, нормално работите дека ќе одат подиректно и ќе нема кружење пошо нели го знаеш партнерот подобро и знаеш кои ствари би го погодиле и ќе знаеш до кое дереџе може да одиш директно. Ко шо вика воки подоле треба да знаеш кога директноста е потребна а кога не. Настрана у глобала ситуациите.
Да али за да влезеш со некого во врска пак е потребен директниот пристап :). Не можеш пример три месеци ти да кружиш, да играш топло-ладно и само да ја опипуваш ситуацијата пошо со секој изминат ден се губи можноста за нешто повеќе. Колку помалку чекаш, толку подобро ќе знаеш на што си.

Да али за да влезеш со некого во врска пак е потребен директниот пристап :). Не можеш пример три месеци ти да кружиш, да играш топло-ладно и само да ја опипуваш ситуацијата пошо со секој изминат ден се губи можноста за нешто повеќе. Колку помалку чекаш, толку подобро ќе знаеш на што си.

Зависи, некогаш ако почнеш да одеш со крупни чекори може да заглибиш во калта, посебно ако ја нема физичката привлечност некој од потенцијалните партнери, има намалена самодоверба, интровертни се и им треба време да се осознаат себеси.
Инаку се согласувам дека три месеци се навистина предолг период за дејтање за да видиш на што си и дали си спремен да влезиш во врска.

Стара прича-долга љубав.
Јас прво три години и ги носам кофите од бунар до порти,
А тек потоа ја прашам за име и колку години има и дал е армасана.

Директноста е вештина која неминовно ќе ја стекнете доколку сте биле индиректни и неодлучни и сте се нашле во игра на милост и немилост на суровите жени кои таквите како вас обожаваат да ги газат ко папуча и си поигруваат со вашите чувства.Секој што има пропатено во искуства со жените знае дека само директноста денес се исплати и ве носи кон остварување на целта секако доколку вашата цел не е да бидете рогоња без карактер кој ќе им им биде само другарка на жените.

Автогол во прва минута.

сакам директни и самоуверени момчиња, шо ќе ми е некој ако не знае да каже што сака или цело време да ми врти од страна. кажи си бре, сакам да бидам со тебе или не сакам поради ова и тоа. многу ме нервира кога некој не е директен, исто и за жените, кои се па уште посложени. биди си директен, кажи си што си мислиш и ќе те сфатат луѓето, а не да ги буниш со некои ситуации. :S

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom