- Член од
- 7 јули 2013
- Мислења
- 1.844
- Поени од реакции
- 12.098
Одличен филм е Goodfellas,ама ми смета кога ќе прочитам дека е подобар од Кум.
Колку ја платиле ѓупката од Trance бе луѓе ?![]()
Се подразмслив. Се додека не ти го прочитав јузернејмот. И се додека не видов кој ти турил лајк.Одличен филм е Goodfellas,ама ми смета кога ќе прочитам дека е подобар од Кум.
а овој комедија хорор жанрот, црн хумор некои филмови што имаат, како Tucker and Dale vs Evil , после од Сајмон Пег имаш екстра такви комедии на „високо“ ниво да ги наречам. Ги викам така зошто нема тинејџерски голотии и бљувотини, како на пример How to lose friends & alienate people, Hot Fuzz, Run fatboy, run, Big Nothing со Дејвид Швимер исто така....разгледај гиДоволно е да ти кажам дека пред 1 година го гледав Хенговер 1, тоа е последната комедија што сум ја гледал
И што имаше толку добро во Транс?Се подразмслив. Се додека не ти го прочитав јузернејмот. И се додека не видов кој ти турил лајк.![]()
не бе паметни само што се смеат, туку лично мене не ми се смешни тие со тинејџерски глупости, пијанчење, забави на грчки братства. Ми беа смешни во седмо одделение негде. Ваљда и возраста си го прави своето.Демек комедии што само паметни луѓе се смеат?
Нема везе тоа, без разлика од хуморот има добра и лоша комедија.
Мене Hot Fuzz ми е најдобар од овие тука дефинитивно добар и како комедија и како филм, дефинитивно вреди да се погледне, можеби најдобар комедија филм во последниве неколку години (дури можам да кажам најдобар декадава)
А Hangover за мене немаше ни К од комедија.
Нема врска Hot Fuzz со Bad Boys, многу оригинален британски филм кој ќе си го упропастиш со спојлери ако се распрашуваш. Штом мразиш филмови со Адам Сандлер би требало да го сакаш Хот Фаз.Hot Fuzz нешто во стилот на Bad Boys ?
Ми се допагаат комедиите на Џим Кери (повеќето) Лажго, Лажго ја имам гледано 50 пати можеби. Зборев за новата продукција комедии во последните години не ги гледам. Се фатија сите на возот со комедии бидејќи ги прават за 5 милиони а заработуваат стотици.
Посебно ги мразам филмовите со Адам Сендлер!
Мене North by Northwest ми е еден од омилените филмови на Хичкок. Можеби само Vertigo ми е поубав од него. Јас би го препорачал на секого затоа што е од оние убави филмови кои ги гледаш одново и одново, а како да ги гледаш ко прв пат.Иначе го има некој гледано North by Northwest 1959 од Алфред Хичкок да каже 2-3 збора за филмчево?![]()