Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.683
Поени од реакции
34.186
Колку ја платиле ѓупката од Trance бе луѓе ? :eek:

Колку и да е, малку е. :rolleyes:

Одличен филм е Goodfellas,ама ми смета кога ќе прочитам дека е подобар од Кум.
Се подразмслив. Се додека не ти го прочитав јузернејмот. И се додека не видов кој ти турил лајк. :rolleyes:

Член од
5 април 2012
Мислења
8.152
Поени од реакции
8.946
На интервју со Џеј Лено не кажа колку и платиле, само дека најтешко и било за време на депилацијата :)

не сум го гледал Clerks 2 затоа што не сакам комедии ама топ комент е закон

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Член од
5 април 2012
Мислења
8.152
Поени од реакции
8.946
Доволно е да ти кажам дека пред 1 година го гледав Хенговер 1 :), тоа е последната комедија што сум ја гледал

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Доволно е да ти кажам дека пред 1 година го гледав Хенговер 1 :), тоа е последната комедија што сум ја гледал
а овој комедија хорор жанрот, црн хумор некои филмови што имаат, како Tucker and Dale vs Evil , после од Сајмон Пег имаш екстра такви комедии на „високо“ ниво да ги наречам. Ги викам така зошто нема тинејџерски голотии и бљувотини, како на пример How to lose friends & alienate people, Hot Fuzz, Run fatboy, run, Big Nothing со Дејвид Швимер исто така....разгледај ги :)

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Демек комедии што само паметни луѓе се смеат?

Нема везе тоа, без разлика од хуморот има добра и лоша комедија.

Мене Hot Fuzz ми е најдобар од овие тука дефинитивно добар и како комедија и како филм, дефинитивно вреди да се погледне, можеби најдобар комедија филм во последниве неколку години (дури можам да кажам најдобар декадава) :)

А Hangover за мене немаше ни К од комедија.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.651
Поени од реакции
59.622
Се подразмслив. Се додека не ти го прочитав јузернејмот. И се додека не видов кој ти турил лајк. :rolleyes:
И што имаше толку добро во Транс?
Разбирам зошто Розарио вика дека било важно за филмот да се соблече...

Што ве тркалам. :P

Член од
5 април 2012
Мислења
8.152
Поени од реакции
8.946
Hot Fuzz нешто во стилот на Bad Boys ?

Ми се допагаат комедиите на Џим Кери (повеќето) Лажго, Лажго ја имам гледано 50 пати можеби. Зборев за новата продукција комедии во последните години не ги гледам. Се фатија сите на возот со комедии бидејќи ги прават за 5 милиони а заработуваат стотици.

Посебно ги мразам филмовите со Адам Сендлер!

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Демек комедии што само паметни луѓе се смеат?

Нема везе тоа, без разлика од хуморот има добра и лоша комедија.

Мене Hot Fuzz ми е најдобар од овие тука дефинитивно добар и како комедија и како филм, дефинитивно вреди да се погледне, можеби најдобар комедија филм во последниве неколку години (дури можам да кажам најдобар декадава) :)

А Hangover за мене немаше ни К од комедија.
не бе паметни само што се смеат, туку лично мене не ми се смешни тие со тинејџерски глупости, пијанчење, забави на грчки братства. Ми беа смешни во седмо одделение негде. Ваљда и возраста си го прави своето.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.651
Поени од реакции
59.622
Hot Fuzz нешто во стилот на Bad Boys ?

Ми се допагаат комедиите на Џим Кери (повеќето) Лажго, Лажго ја имам гледано 50 пати можеби. Зборев за новата продукција комедии во последните години не ги гледам. Се фатија сите на возот со комедии бидејќи ги прават за 5 милиони а заработуваат стотици.

Посебно ги мразам филмовите со Адам Сендлер!
Нема врска Hot Fuzz со Bad Boys, многу оригинален британски филм кој ќе си го упропастиш со спојлери ако се распрашуваш. Штом мразиш филмови со Адам Сандлер би требало да го сакаш Хот Фаз.

Samurai Jack

Penspinner
Член од
15 април 2012
Мислења
3.667
Поени од реакции
8.725
Iron Man 3 - најсрање филм ќе биде, нема ни да му дадам шанса, претходните два дела толку ме изнервираа што има да го хејтам доживотно. Не дека нешто ќе се смени во 3кава ама ајде нека лапаат пари, ќе се ложат дечињата. :icon_lol:

Иначе го има некој гледано North by Northwest 1959 од Алфред Хичкок да каже 2-3 збора за филмчево? :)

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.406
Поени од реакции
25.269
Иначе го има некој гледано North by Northwest 1959 од Алфред Хичкок да каже 2-3 збора за филмчево? :)
Мене North by Northwest ми е еден од омилените филмови на Хичкок. Можеби само Vertigo ми е поубав од него. Јас би го препорачал на секого затоа што е од оние убави филмови кои ги гледаш одново и одново, а како да ги гледаш ко прв пат.

Kajgana Shop

На врв Bottom