Како се емигрира во Австралија и Нов Зеланд?

Член од
11 декември 2009
Мислења
292
Поени од реакции
103
Епа зошто се најефтини мора да има некоја причина... ипак 1.000 долари плус не е мала пара...
Незнам друже зошто се најефтини секој бара поефтино ти си се фатил зошто се ефтини,ако не оди со тие што се поскапи. Турците се класа сум летал со нив,а пак за Емиратите тие се на многу високо ниво и услуга и летање и што уште не,значи презадоволен сум од нив,позз

Strenght

Never Give Up!!
Член од
24 април 2010
Мислења
2.516
Поени од реакции
1.824
Незнам друже зошто се најефтини секој бара поефтино ти си се фатил зошто се ефтини,ако не оди со тие што се поскапи. Турците се класа сум летал со нив,а пак за Емиратите тие се на многу високо ниво и услуга и летање и што уште не,значи презадоволен сум од нив,позз

Па ќе одам многу нормално... Подобро да прашам него да ме дупи некој во здрав мозок..

Член од
20 јули 2011
Мислења
576
Поени од реакции
203
Колку пари може да носиш со тебе? И како е пожелно? Во картичка, да се носи, и да се извадат, или директно во банка може да пратиш?
Ова е за Канада.

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.537
Поени од реакции
9.438
Колку пари може да носиш со тебе? И како е пожелно? Во картичка, да се носи, и да се извадат, или директно во банка може да пратиш?
Ова е за Канада.

мислам стандардно за секаде кеш е 10000 $ по човек, другите ке треба по друг алтернативен пат, дали директно во банка , картичка, чек , како сакаш од тебе зависи.

Strenght

Never Give Up!!
Член од
24 април 2010
Мислења
2.516
Поени од реакции
1.824
Мене се на се ме фаќа 2.000 евра за визата и трошоците.... Во оваа сума не влегува авионската карта... Работата ми ја врши агенција такада не е многу како што читав на темава...

Постојат многу зафрканции а подобро да ги брка некој што знае пошто мој роднина се утепа пари од давање за пат Белград - Скопје... Проблеми со документи, погрешни документи и сл...

Член од
16 јули 2010
Мислења
214
Поени од реакции
51
Мене се на се ме фаќа 2.000 евра за визата и трошоците.... Во оваа сума не влегува авионската карта... Работата ми ја врши агенција такада не е многу како што читав на темава...

Постојат многу зафрканции а подобро да ги брка некој што знае пошто мој роднина се утепа пари од давање за пат Белград - Скопје... Проблеми со документи, погрешни документи и сл...
Ај пиши која агенција ти брка работа и за каде ке одиш
Со фамилија или сам си
Да не испадне реклама пиши пп

Sent from my iPad 4 using Tapatalk HD

Член од
5 јуни 2012
Мислења
21
Поени од реакции
6
Здраво
Аплицирав за студентска виза за Австралија, и во апликацијата е наведено дека имам завршено факултет, но има еден проблем, дипломирав пред еден месец а сеуште немам земено уверение од фах дека имам дипломирано, дали може да се јави некаков проблем во амбасада? Или доколку ми побараат некаков доказ дали може подоцна да се испрати таму?

п.с. За колку време ќе ми се јават од амбасада одкако ќе ја примат апликацијата и за колку време ја одобруваат визата?

Ви благодарам

^Exotic^

Wanderstruck
Член од
25 ноември 2007
Мислења
5.969
Поени од реакции
1.060
Здраво
Аплицирав за студентска виза за Австралија, и во апликацијата е наведено дека имам завршено факултет, но има еден проблем, дипломирав пред еден месец а сеуште немам земено уверение од фах дека имам дипломирано, дали може да се јави некаков проблем во амбасада? Или доколку ми побараат некаков доказ дали може подоцна да се испрати таму?

п.с. За колку време ќе ми се јават од амбасада одкако ќе ја примат апликацијата и за колку време ја одобруваат визата?

Ви благодарам
Веројатно ќе ти побараат доказ дека имаш дипломирано за да знаат дека стварно имаш дипломирано. Тоа ти е исто како да си навела дека имаш дипломирано на Харвард, само што не можеш да им докажиш демек :) веројатно ќе треба да си го контактираш универзитетот и да побараш некоја изјава од нив дека дипломите тек ќе бидат испратени до студентите, или па ќе треба да чекаш додека не го добиеш официјалниот документ.

Процедурата трае од неколку недели до неколку месеци, во зависност од тоа колку комплетна ти е апликацијата.

Член од
20 ноември 2005
Мислења
614
Поени од реакции
64
Toa ti sto si diplomirala vo mkd tuka nisot ne znaci i e od informativen karakter samo ( statisticki )
Niv gi zanima ti dal imas pari da ucish tuka i dali imas pari da si go platish tvoeto izdruzvanje vo tek na studii za toa toa i e studentska viza.

Ako apliciras za skilled migration togash ima uloga

I ne se sekiraj studnetska viza se dobila lesno ako imas pari takvi tuka skaat no problemot e posle kako da ostanes (ako sakas) prvo ke ti izvlecat eden milion dollari za preskapo zapad standard international studiranje a sansite da ja trasnformiras studnetska viza vo permament se premnogu mali.

Член од
5 јуни 2012
Мислења
21
Поени од реакции
6
Toa ti sto si diplomirala vo mkd tuka nisot ne znaci i e od informativen karakter samo ( statisticki )
Niv gi zanima ti dal imas pari da ucish tuka i dali imas pari da si go platish tvoeto izdruzvanje vo tek na studii za toa toa i e studentska viza.

Ako apliciras za skilled migration togash ima uloga

I ne se sekiraj studnetska viza se dobila lesno ako imas pari takvi tuka skaat no problemot e posle kako da ostanes (ako sakas) prvo ke ti izvlecat eden milion dollari za preskapo zapad standard international studiranje a sansite da ja trasnformiras studnetska viza vo permament se premnogu mali.
Ти благодарам многу за информациите!
--- надополнето: 7 август 2013 во 11:20 ---
Веројатно ќе ти побараат доказ дека имаш дипломирано за да знаат дека стварно имаш дипломирано. Тоа ти е исто како да си навела дека имаш дипломирано на Харвард, само што не можеш да им докажиш демек :) веројатно ќе треба да си го контактираш универзитетот и да побараш некоја изјава од нив дека дипломите тек ќе бидат испратени до студентите, или па ќе треба да чекаш додека не го добиеш официјалниот документ.

Процедурата трае од неколку недели до неколку месеци, во зависност од тоа колку комплетна ти е апликацијата.
Ти благодарам за одговорот!

Член од
23 март 2011
Мислења
1.172
Поени од реакции
1.056
дали има некоја полесна процедура доколку имаш бугарски пасош,преку софија да добиеш исселеничка виза?

дали некој знае?

Член од
24 јануари 2012
Мислења
514
Поени од реакции
536
дали има некоја полесна процедура доколку имаш бугарски пасош,преку софија да добиеш исселеничка виза?

дали некој знае?
AU ne e del od EU taka da samo za turistickata viza ima pogodnosti, za site drugi vizi procedurata e ista osven za zemjite od Comonveltot koi imaat nekoi pogodnosti za work and travel opcii

Член од
23 март 2011
Мислења
1.172
Поени од реакции
1.056
ок,знам оти не е еу,мислам оти прашањето ми беше на место.

Бугарите и Грците имаат други погодности за Америка.

сепак фала

Член од
19 декември 2012
Мислења
20
Поени од реакции
1
Абе со толкава чколија и бараш работа? Ај молимте земи плати ми 16 евра и земи го то книжулето што го продавам на мојана страна и ако речиш дека не ти помогнало жими едно дете ќе ти ги вратам парите. Потенцијал да имаш и да ја бараш Австралија или уште подамбетер Нов Зеланд?!
самиот велиш : не е се во парите, и не е...се „заминува„ од разни причини...
--- надополнето: 13 август 2013 во 23:17 ---
Па не сум ти јас брату истаен 100 години од мк, до некни што се вели и јас бев со 10500 денари плата и точно се ми е познато. Кренав кредити еден куп како успеав успеав без жиранти и арно ете отворив фирма, терав матев година ипол и споебав се и сега ем нема фирма, ем без пари ем капак на се долгови. И заклучив по долго време дека не било до парите колку што е до способноста на тој што ја води фирмата. Ако си на нула тогаш фајќај магла, извај неко пара и инвестирај во нешто за со време да можиш да се осамостоиш. да не се молиш цел живот за плата дали ќе ти дај газдата или нема да ти дај и колку. А не само седи во мк и кукај дека нема. јас бев истиот и кога стасав во германија бев на улица со 300 евра во џеб. ама ке се договориш со некој прво за да има кај да одис да не си на улица.
повторно ќе кажам, не е се во парите, еве јас сум „добро суитиран„ по мкд стандарди, а пак размислувам дали да заминам...
--- надополнето: 13 август 2013 во 23:49 ---
Поздрав, изгледа дојде времето за гити од мкд, па ќе ми треба некое разјаснување за почеток...Инаку, дипл.инг.арх. (по старо, не КТС систем :)) сум, со 10+год. раб.искуство и ја гледам оваа лонг терм листата (Н.З.), делот со Construction или Civil Engineering, и не ми е јасно класификацијата, каде спаѓа архитектот, и оваа мојата диплома е Bachelor’s Degree или друго...??? lion888 може ли и покрај форумов, консултација преку пп?
--- надополнето: 14 август 2013 во 00:02 ---
и второ прашање: каков е приодот кон Н.З. во однос на отварање сопстен бизнис по доаѓањето, отколку барање „директна„ работа? (пример, во помало градче книжара или сл.:))

F

FARANG

Гостин
самиот велиш : не е се во парите, и не е...се „заминува„ од разни причини...
--- надополнето: 13 август 2013 во 23:17 ---

повторно ќе кажам, не е се во парите, еве јас сум „добро суитиран„ по мкд стандарди, а пак размислувам дали да заминам...
--- надополнето: 13 август 2013 во 23:49 ---
Поздрав, изгледа дојде времето за гити од мкд, па ќе ми треба некое разјаснување за почеток...Инаку, дипл.инг.арх. (по старо, не КТС систем :)) сум, со 10+год. раб.искуство и ја гледам оваа лонг терм листата (Н.З.), делот со Construction или Civil Engineering, и не ми е јасно класификацијата, каде спаѓа архитектот, и оваа мојата диплома е Bachelor’s Degree или друго...??? lion888 може ли и покрај форумов, консултација преку пп?
--- надополнето: 14 август 2013 во 00:02 ---
и второ прашање: каков е приодот кон Н.З. во однос на отварање сопстен бизнис по доаѓањето, отколку барање „директна„ работа? (пример, во помало градче книжара или сл.:))

Заеби книжара имаш златна струка за во Австралија. Да си отвориш канцеларија и да проектираш само куќи во АУС со малку реклама би правел најмалку 100-150 000 годишно. Проблемот е што секоја држава има посебни правила за градење така да прашање е колку и што би ти било признато. Провери си, ако си во состојба дошколувај се и цепај за навака.

За Австралија еве ти интересна страна и појдовна точка

http://www.architecture.com.au/

Kajgana Shop

На врв Bottom