LaChupacabraLoca
jedi master
Medical laboratory technicians ,мада ја сум analyst ,а не техничар.
Како и да е, ќе си започнам со апликацијата.
Како и да е, ќе си започнам со апликацијата.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
IELTS е за British English што значи UK, Австралија и Нов Зеланд само. Канада бараат TOEFL иако и IELTS признаваат. IELTS има академско и бејзик ниво, плус мислам не се полага на компјутер туку пред професор или така нешто.Ako planirate da emigirate vo AU, NZ, CA ili UK samo IELTS mu e majkata, za studentska e academic opcijata a za emigracija general opcijata. Nacinot na polaganje megu TOEFL I IELTS e mnogu slicen taka da ako ne ste veke uplatile otkazete go TOEFL I odete vo britanski sovet da se prijavite za IELTS koj bese lociran vo univerzitetskata biblioteka vo SK.
Ок, се извинувам. само сакав да му кажам дека тој потенцијал може да го искористи за свој бизнис...до пред 2 години единствено што сакав е да се тргнам од македонија и се тргнав, А од Нов Зеланд ме одврати баш оваа тема на форумов кога видов дека за таму маки мачат со астма и слично хехе, инаку сега од Нов Зеланд ке пишував сигурно. Откако ми допадна враце тоа што го нудам сфатив дека не бил проблемот во државата и во економијата толку колку што бил до мене зашто незнаев ништо друго освен да работам за друг.
доказ... и во македонија има доста успешни луѓе.
но ОК, нема врска. Позз!![]()
Интересно, на повеќето од факултетите за интернационални студенти бараат TOEFL.Za emigracija za Canada se prifakaat tri vida na polaganje jazik vo koi go nema TOEFL spomnato. Samo da povtoram tie se CELPIP koj e kanadska verzija na IELTS, samiot IELTS i TOEFL koj e za francuski jazik. Linkot e tuka
http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/cec/language-testing.asp
Samoto polaganje ne e na kompjuter tuku na list hartija I se sostoi vo cetiri dela (slusanje, citanje, pisuvanje I intervju)
Па не сум ти јас брату истаен 100 години од мк, до некни што се вели и јас бев со 10500 денари плата и точно се ми е познато. Кренав кредити еден куп како успеав успеав без жиранти и арно ете отворив фирма, терав матев година ипол и споебав се и сега ем нема фирма, ем без пари ем капак на се долгови. И заклучив по долго време дека не било до парите колку што е до способноста на тој што ја води фирмата. Ако си на нула тогаш фајќај магла, извај неко пара и инвестирај во нешто за со време да можиш да се осамостоиш. да не се молиш цел живот за плата дали ќе ти дај газдата или нема да ти дај и колку. А не само седи во мк и кукај дека нема. јас бев истиот и кога стасав во германија бев на улица со 300 евра во џеб. ама ке се договориш со некој прво за да има кај да одис да не си на улица.Никој не вика дека нема успешни луѓе... Ама за да станеш успешен ти требаат пари, ти треба инвестиција ти треба ризик... Извини со 150 евра плата тоа не се постигнува...
Многу луѓе кои работеле во странство и се вратиле тука имаат отворено бизнис и почнуваат да солат памет како и тука се има живеачка и заработувачка... Се има да кога имаш пари кога немаш ако сакаш и анштајн биди ништо не ти помага...
Муабетов го водат луѓе што се на 0 ... Луѓе кои што воопшто немаат иднина во земјава...
поздрав
Па не сум ти јас брату истаен 100 години од мк, до некни што се вели и јас бев со 10500 денари плата и точно се ми е познато. Кренав кредити еден куп како успеав успеав без жиранти и арно ете отворив фирма, терав матев година ипол и споебав се и сега ем нема фирма, ем без пари ем капак на се долгови. И заклучив по долго време дека не било до парите колку што е до способноста на тој што ја води фирмата. Ако си на нула тогаш фајќај магла, извај неко пара и инвестирај во нешто за со време да можиш да се осамостоиш. да не се молиш цел живот за плата дали ќе ти дај газдата или нема да ти дај и колку. А не само седи во мк и кукај дека нема. јас бев истиот и кога стасав во германија бев на улица со 300 евра во џеб. ама ке се договориш со некој прво за да има кај да одис да не си на улица.
Zdravo na site. Jas sum nov na forumov ama ve citam poodamna, ustvari gi citam site forumi za emigracija za Nov Zeland. Jas pocnav so procesot za sertifikacija na diplomata , inaku sum avtoelektricar so 15 godini iskustvo vo strukata. E sega na on line aplikacijata go pisuvam imeto na skoloto (ASUC Boro Petrusevski) i ne mi go prepoznava imeto i adresata na skoloto ( go napisav i na angliski ), da mi kaze nekoj vo sto e problemot?
--- надополнето: 28 мај 2013 во 14:56 ---
Zdravo na site. Jas sum nov na forumov ama ve citam poodamna, ustvari gi citam site forumi za emigracija za Nov Zeland. Jas pocnav so procesot za sertifikacija na diplomata , inaku sum avtoelektricar so 15 godini iskustvo vo strukata. E sega na on line aplikacijata go pisuvam imeto na skoloto (ASUC Boro Petrusevski) i ne mi go prepoznava imeto i adresata na skoloto ( go napisav i na angliski ), da mi kaze nekoj vo sto e problemot?
A vo sto e razlikata megu full i skratenata sertifikacija? Jas se procitav ama ete toa ne sum znael deka ima dve proceduri.
--- надополнето: 29 мај 2013 во 15:36 ---
A vo sto e razlikata megu full i skratenata sertifikacija? Jas se procitav ama ete toa ne sum znael deka ima dve proceduri. I kako da ja pobaram Full sertifikacijata?